Hogy adhatók meg az útválasztó vezeték nélküli biztonsági beállításai a Windows Vista segítségével?

A Windows Vista felhasználói a "Vezeték nélküli útválasztó vagy hozzáférési pont beállítása" varázslóval állíthatják be az útválasztó vezeték nélküli biztonsági beállításait a Wi-Fi Protected Setup (WPS) alkalmazásával.

Megjegyzés: Ha az útválasztó vezeték nélküli biztonsági beállításait a Windows Vista "Vezeték nélküli útválasztó vagy hozzáférési pont beállítása" varázslóval állítja be, az összes többi WPS-eszközt is a Windows Vista segítségével kell csatlakoztatni az útválasztóhoz. Nem csatlakoztathat semmilyen eszközt az útválasztó beállítási oldalain.

  1. Az útválasztót a gyári alapértékekre kell beállítani.

    Nem konfigurált útválasztó beállítása esetén:

    1. Az útválasztó modemhez, számítógéphez és hálózati tápellátáshoz csatlakoztatásáról a Telepítés részben talál útmutatót. Az útválasztót Ethernet kábellel kell csatlakoztatni a Windows Vista rendszerű számítógéphez.
    2. Az útválasztó beállítási oldalainak megnyitásához indítsa el a böngészőt, és a hely, vagy cím vonalra írja be: 192.168.2.1, majd nyomja meg az ENTER gombot.
    3. Az oldalon ne kattintson a Start gombra, csak hagyja nyitva az ablakot. A folyamat során később az oldalon szüksége lesz a WPS PIN kódra.

    Már konfigurált útválasztó beállítása esetén:

    1. Az útválasztó számítógéphez csatlakoztatásáról a Telepítés részben talál útmutatót. Az útválasztót Ethernet kábellel kell csatlakoztatni a Windows Vista rendszerű számítógéphez.
    2. Jelentkezzen be az útválasztó beállítási oldalaira.
    3. Kattintson a Device (Eszköz) fülre.
    4. A Factory Settings (Gyári beállítások) részben kattintson a Reload (Újratöltés) feliratra az útválasztó gyári alapbeállításainak visszaállításához. Amikor visszaállítja a gyári alapbeállításokat, minden aktuális beállítás elvész. Ha a rendszer kéri, kattintson a Continue (Folytatás) gombra.
    5. Frissítse az útválasztó kezdőlapját. Az oldalon ne kattintson a Start gombra, csak hagyja nyitva az ablakot. A folyamat során később az oldalon szüksége lesz a WPS PIN kódra.
  2. Kattintson a Windows Start menü Hálózat elemére.
  3. Kattintson a Vezeték nélküli eszköz hozzáadása parancsra.
  4. Válassza ki a USRobotics Wireless MAXg Router, lehetőséget, kattintson a Tovább gombra, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
  5. Ha a rendszer nem találja az útválasztót:

    1. Kattintson a Mégse gombra.
    2. Nyomja meg az útválasztó hátulján lévő Reset (Alaphelyzetbe állítás) gombot.
    3. Ha a WLAN (vezeték nélküli kapcsolat) LED folyamatosan világít, frissítse az útválasztó kezdőlapját az útválasztó WPS PIN kódjával.
    4. Az útválasztó ismételt kereséséhez kattintson a Vezeték nélküli eszköz hozzáadása parancsra.
  6. Ha a rendszer kéri, adja meg az útválasztó WPS PIN kódját, kattintson a Tovább gombra, majd hajtsa végre a képernyőn megjelenő utasításokat.

    A WPS PIN kód az útválasztó kezdőlapjának jobb alsó sarkában látható.

    wps_pin

  7. Ha a csatlakozás sikertelen, ismételje meg a telepítési eljárást (beleértve a gyári alapbeállítások visszaállítását is) az útválasztó kezdőlapján lévő új WPS PIN kóddal.
  8. Az útválasztó gyári alapbeállításokra való visszaállításakor az útválasztó beállítási oldalainak eléréséhez használt felhasználónév és jelszó törlődik. Új felhasználónév és jelszó megadása az útválasztó Windows Vista rendszeren történő beállítása után:
    1. Lépjen vissza a böngészőbe, és frissítse a lapot.
    2. Kattintson a Security (Biztonság) fülre.
    3. A Router Login (Bejelentkezés az útválasztóba) részben adja meg a felhasználónevet és a jelszót, majd kattintson a Save (Mentés) gombra a lap alján.
  9. Ha nem tudja elérni az internetet, az Internet oldalon adja meg kézzel az internet szolgáltató (ISP) adatait.

 

Vissza az Oktatóanyagok oldalra