USRobotics
       

Tartalom:

Üdvözli az 56K Information Access

Termékjellemzők

Telepítés minden operációs rendszer esetén

Hibaelhárítás >

Technikai referencia

Szójegyzék

Szabályozási tudnivalók

Korlátozott jótállás

56K Faxmodem felhasználói kézikönyv és referencia

Hibaelhárítás

Ha bármilyen nehézsége támadna a modemmel kapcsolatban, először ellenőrizze, hogy helyesen telepítette-e.

Windows 95/98/Me felhasználó: Kattintson a Start gombra, mutasson a Beállítások pontra, majd kattintson a Vezérlőpult elemre. Kattintson duplán a Modemek ikonra. A modemtulajdonságokat tartalmazó képernyőn a modem leírásának kell megjelennie. Kattintson a Diagnosztika fülre. Válassza ki a megfelelő modemet. Kattintson a További információ gombra. Parancsokat és a modem válaszait kell látnia. Ez azt jelenti, hogy a telepítés sikerült. Ha a modem nincs a felsorolásban, vagy a parancsok és a válaszok nem látszanak, ellenőrizze, hogy a csatlakozók és a tápkábelek helyesen vannak-e csatlakoztatva a modemhez és a számítógép hátlapjához. Ellenőrizze, hogy a modem be van-e kapcsolva, és a CS vagy a PWR jelzőfény világít-e. Állítsa le, majd indítsa újra a számítógépet. A fent leírtak szerint, a Vezérlőpult segítségével ellenőrizze ismét a modemet.

Windows NT felhasználó: Kattintson a Start gombra, mutasson a Beállítások pontra, majd kattintson a Vezérlőpult elemre. Kattintson duplán a Modemek ikonra. A modemtulajdonságokat tartalmazó képernyőn a modem leírásának kell megjelennie.

Windows 2000/XP felhasználó: Kattintson a Start gombra, mutasson a Beállítások pontra (ha van ilyen), majd kattintson a Vezérlőpult elemre. Kattintson duplán a Telefon és modem beállításai ikonra. Kattintson a Modemek fülre. Válassza ki a megfelelő modemet. Kattintson a Tulajdonságok gombra. Kattintson a Diagnosztika fülre. Kattintson a Modem lekérdezése gombra. Parancsokat és a modem válaszait kell látnia. Ez azt jelenti, hogy a telepítés sikerült. Ha a modem nincs a felsorolásban, vagy a parancsok és a válaszok nem látszanak, ellenőrizze, hogy a csatlakozók és a tápkábelek helyesen vannak-e csatlakoztatva a modemhez és a számítógép hátlapjához. Ellenőrizze, hogy a modem be van-e kapcsolva, és a PWR jelzőfény világít-e. Állítsa le, majd indítsa újra a számítógépet. A fent leírtak szerint, a Vezérlőpult segítségével ellenőrizze ismét a modemet.

A szoftver nem ismeri fel a modemet.

Lehetséges megoldás:

Előfordulhat, hogy a kommunikációs szoftver nem működik megfelelően, ha a szoftver egynél több verziója van telepítve, korábbi verziót használ, vagy egynél több kommunikációs szoftvercsomag van telepítve a rendszeren. Fokozottan javasoljuk a modemhez mellékelt CD-ROM-on található kommunikációs szoftver használatát.

Lehetséges megoldás:

Előfordulhat, hogy a szoftver COM port beállításai nem megfelelőek. A szoftver beállításaiban kell lennie egy portbeállításokkal foglalkozó résznek. Győződjön meg arról, hogy a szoftver portbeállításai megfelelnek a modem paramétereinek. A szoftver portbeállításainak módosításához szükséges utasításokat a kommunikációs szoftver dokumentációjában találja.

A modem nem tárcsáz, vagy nem fogadja a bejövő hívásokat.

TÁRCSÁZÁSI ÉS HÍVÁSFOGADÁSI PROBLÉMÁK:

Lehetséges megoldás:

Előfordulhat, hogy a modemhez csatlakozó telefonzsinór hibás, vagy rossz aljzathoz van csatlakoztatva. A telefonzsinórt a modem aljzatába és a fali aljzatba kell csatlakoztatni. Lehetőség szerint használja a modem dobozában található telefonzsinórt.

IRODAI FELHASZNÁLÓK:

Lehetséges megoldás:

Elképzelhető, hogy a modem telefonzsinórját digitális vonalhoz csatlakoztatta. Ha nem biztos abban, hogy a telefonvonal digitális-e, kérdezze meg részlege felelős személyét.

Ha a telefonrendszerben a külső vonal eléréséhez a 9-es számot kell tárcsázni, akkor a hívott szám előtt feltétlenül tárcsázza a 9-es számot.

HANGPOSTA-FELHASZNÁLÓK:

Lehetséges megoldás:

Ha a helyi telefontársaság által biztosított hangposta szolgáltatást használja, előfordulhat, hogy várakozó üzenet esetén megváltozik a tárcsahang. A normál tárcsahang visszaállításához hallgassa le az üzenetet.

A modem hangja alapján úgy tűnik, hogy sikertelenül próbál másik modemhez kapcsolódni.

Lehetséges megoldás:

Elképzelhető, hogy a kapcsolat minősége gyenge. Minden hívás más útvonalon jön létre, ezért próbálja újra a hívást.

A modem nem éri el az 56K sebességet.

A V.90/V.92 protokoll 56K letöltési sebességet tesz lehetővé, a vonal minősége azonban befolyásolhatja az adott kapcsolat sebességét. Nem megfelelő telefonvonal-konfiguráció esetében előfordulhat, hogy egyes felhasználók nem tudják teljes mértékben kihasználni a V.90/V.92 technológia előnyeit. Az 56K sebesség eléréséhez:

  • A tárcsázott kiszolgálónak támogatnia és biztosítania kell a V.92/V.90 jelet. Internetszolgáltatójától beszerezheti a telefonos csatlakozási lehetőségek listáját, és hogy ezek a csatlakozások jelenleg mit támogatnak.
  • Az internetszolgáltató és a modem közötti telefonvonalnak képesnek kell lennie az 56K sebességű kapcsolat támogatására, és csak egyetlen digitális-analóg átalakítást tartalmazhat. Az internetszolgáltatótól érkező 56K-s jel digitális jellel kezdődik. Annak érdekében, hogy a modem képes legyen az adatok fogadására, az internetszolgáltató és a modem között egy digitális-analóg átalakítás van. Az internetszolgáltató és a modem közötti útvonalon nem lehet egynél több analóg-digitális jelátalakítás. Amennyiben egynél több analóg-digitális átalakítás történik, akkor a csatlakozási sebesség alapértelmezett értéke a V.34 szabvány szerinti (33,6 Kbps) lesz. Zavarok lehetnek az internetszolgáltató és a modem közötti helyi vonalakban is. Ezek a zavarok megakadályozhatják vagy korlátozhatják a V.90/V.92 csatlakozási sebesség elérését. Minden telefonhívás más-más útvonalon jön létre, ezért többször próbálja újra az 56K-s csatlakozást. E lehetőség kipróbálásának egyik módja, ha távolsági hívást kezdeményez. A távolsági vonalak gyakran sokkal tisztábbak, mint a helyi vonalak. Fontos megjegyezni, hogy a telefontársaságok folyamatosan fejlesztik rendszereiket. Azok a vonalak, amelyek jelenleg nem támogatják az 56K sebességet, a közeljövőben képessé válhatnak az 56K-s szabvány támogatására is.
  • A modemnek V.90/V.92 kiszolgálóhoz kell kapcsolódnia. Két 56K modem nem képes 56K sebességgel kapcsolódni egymáshoz.

Még mindig problémái vannak?

1. Látogasson el a USRobotics weboldalára: http://www.usr-emea.com/.

A gyakrabban felmerülő kérdésekkel és problémákkal kapcsolatban a hibaelhárítással és gyakran feltett kérdésekkel foglalkozó weboldalon talál segítséget.

2. A műszaki támogatást nyújtó ügyfélszolgálatnak az alábbi webcímen található on-line űrlapon tehet fel kérdést: http://www.usr-emea.com/support/s-email-techie-unkg.asp?loc=unkg

3. Hívja a USRobotics műszaki támogatással foglalkozó részlegét.

A USRobotics termékeit érintő műszaki kérdésekben terméktámogatási szakértőink is szívesen állnak rendelkezésére. A telefonszám a modemhez mellékelt vásárlói tájékoztató kártyán és a következő weboldalon található:
http://www.usr-emea.com/international-contacts.asp