USRobotics
       

İçindekiler:

56K Bilgi Erişimine Hoş Geldiniz

Ürün Özellikleri

Tüm İşletim Sistemleri için Kurulum

Sorun Giderme >

Teknik Referanslar (English)

Sözlük

Yasal Bilgiler

Sınırlı Garanti

56K Faks-modem Kullanıcı Kılavuzu ve Referansları

Sorun Giderme

Modeminizle ilgili sorunlar yaşıyorsanız önce kurulumunun doğru yapıldığından emin olun.

Windows 95/98/Me: Windows'da Start (Başlat), Settings (Ayarlar) ve ardından Control Panel'i (Denetim Masası) tıklatın. Modems (Modem) simgesini çift tıklatın. Modem Properties (Modem Özellikleri) ekranında, modeminizle ilgili bir açıklama görmelisiniz. Diagnostics (Tanı) sekmesini tıklatın. Doğru modemin seçili olduğundan emin olun. More Info (Daha Fazla Bilgi) düğmesini tıklatın. Bir dizi komut ve modemden gelen yanıtları görmelisiniz. Bu, kurulumun başarılı olduğunu gösterir. Modeminiz listede yoksa ve/ya da çeşitli komutlar ve yanıtlar göremiyorsanız, tüm bağlantı parçalarının ve güç kablolarının modeminize ve bilgisayarınızın arka tarafına düzgün biçimde takılı olduğundan emin olun. Modemin açık olduğunu ve PWR ışığının yandığını kontrol edin. Bilgisayarınızı kapatın ve yeniden başlatın. Yukarıda açıklandığı şekilde Control Panel'i (Denetim Masası) kullanarak modeminizi yeniden kontrol edin. Modem hala yanıt vermiyorsa, modeminizi kaldırın ve tekrar yükleyin. Yukarıda açıklandığı şekilde Control Panel'i (Denetim Masası) kullanarak modeminizi yeniden kontrol edin.

Windows NT: Windows'da Start (Başlat), Settings (Ayarlar) ve Control Panel'i (Denetim Masası) tıklatın. Modems (Modem) simgesini çift tıklatın. Modem Properties (Modem Özellikleri) ekranında, modeminizle ilgili bir açıklama görmelisiniz.

Windows 2000/XP: Windows'da Start (Başlat), Settings (Ayarlar) (varsa) ve Control Panel'i (Denetim Masası) tıklatın. Phone and Modem Options (Telefon ve Modem Seçenekleri) simgesini çift tıklatın. Modems (Modem) sekmesini tıklatın. Doğru modemin seçili olduğundan emin olun. Properties (Özellikler) düğmesini tıklatın. Diagnostics (Tanı) sekmesini tıklatın. Query Modem (Modemi Sorgula) düğmesini tıklatın. Bir dizi komut ve modemden gelen yanıtları görmelisiniz. Bu, kurulumun başarılı olduğunu gösterir. Modeminiz listede yoksa ve/ya da çeşitli komutlar ve yanıtlar göremiyorsanız, tüm bağlantı parçalarının ve güç kablolarının modeminize ve bilgisayarınızın arka tarafına düzgün biçimde takılı olduğundan emin olun. Modemin açık olduğunu ve PWR ışığının yandığını kontrol edin. Bilgisayarınızı kapatın ve yeniden başlatın. Yukarıda açıklandığı şekilde Control Panel'i (Denetim Masası) kullanarak modeminizi yeniden kontrol edin. Modem hala yanıt vermiyorsa, modeminizi kaldırın ve tekrar yükleyin. Yukarıda açıklandığı şekilde Control Panel'i (Denetim Masası) kullanarak modeminizi yeniden kontrol edin.

Kullandığım yazılım, modemimi tanımıyor.

Olası çözüm:

Eğer yazılımın birden fazla sürümü yüklüyse, eski sürümü kullanıyorsanız ya da sisteminizde birden fazla iletişim yazılım paketi yüklüyse, iletişim yazılımınız düzgün çalışmayabilir. Modeminizle birlikte verilen Kurulum CD-ROM'unda bulunan iletişim yazılımını kullanmanızı öneririz.

Olası çözüm:

Yazılımınızın COM bağlantı noktası ayarları yanlış olabilir. Bağlantı noktası ayarları için yazılımınızın Kurulum (Setup) bölümünde bir alan olması gerekir. Yazılımın bağlantı noktası ayarlarının modeminizinkine uygun olduğundan emin olun. Yazılımınızdaki bağlantı noktası ayarlarını düzenlemeyle ilgili daha fazla bilgi için iletişim yazılımınızın belgelerine bakın.

Modemim numaraları çevirmiyor ya da gelen aramalara yanıt vermiyor.

HEM ARAMA HEM DE YANITLAMA SORUNLARI YAŞIYORSANIZ

Olası çözüm:

Modeminize bağlı telefon kablosu bozuk olabilir ya da telefon kablosu yanlış girişe takılmış olabilir. Telefon kablosu modem üzerindeki girişe ve duvardaki telefon prizine takılmalıdır. Mümkünse modeminizin kutusunda verilen telefon kablosunu kullanın.

OFİS KULLANICILARI:

Olası çözüm:

Modeminizin telefon kablosunu, dijital bir hatta takmış olabilirsiniz. Telefon hattının dijital olup olmadığı konusunda emin değilseniz telefon sisteminden sorumlu bölümle görüşün.

Telefon sisteminizde dış hatta ulaşmak için “9” çevirmeniz gerekiyorsa, aradığınız numaranın başına "9" eklemeyi unutmayın.

SESLİ POSTA KULLANICILARI:

Olası çözüm:

Kullandığınız yerel telefon firması sesli posta hizmeti sunuyorsa, bekleyen mesajınız olduğunda çevir sesi daha farklı veriliyor olabilir. Normal çevir sesini almak için sesli postalarınızı alın.

Modemimden sanki başka bir modeme bağlanmaya çalışıyormuş gibi sesler çıkıyor ama işlem başarısız oluyor.

Olası çözüm:

Telefon bağlantısı kötü olabilir. Tüm aramalar farklı şekilde yönlendirilir. Bu nedenle, aramayı yeniden yapmayı deneyin.

Modemim 56 K İnternet bağlantısı sağlayamıyor.

V.90/V.92 protokolü, 56K'ya kadar indirme hızına izin vermektedir ancak bağlantı sırasındaki hat koşulları gerçek hızları etkileyebilir. Olağandışı telefon hattı yapılandırmaları nedeniyle kullanıcılardan bazıları şu anda V.90/V.92 teknolojisinden tam olarak yararlanamayabilir. 56K bağlantı kurabilmek için:

  • Numarasını çevirdiğiniz sunucu dijital V.90/V.92 sinyalini desteklemeli ve verebilmelidir. İSS'nizden çevirmeli ağ bağlantıları ve bu bağlantıların hangi sistemleri desteklediğini gösteren bir liste alabilirsiniz.
  • İSS'niz ve modeminiz arasındaki telefon hattı 56K bağlantıyı destekleyebiliyor olmalı ve yalnızca bir tane analog-dijital çeviriciye sahip olmalıdır. ISS'den gelen 56K sinyali, dijital bir sinyal olarak başlar. İSS'niz ile modeminiz arasında, modeminizin veri alabilmesini sağlamak için bir dijital-analog çevirme işlemi yapılır. İSS'niz ile modeminiz arasında birden fazla analog-dijital sinyal çevirici bulunmamalıdır. Birden fazla analog-dijital çevirme yapılıyorsa, bağlantı hızınız otomatik olarak V.34 (33,6 Kbps) hızında olur. İSS'niz ile modeminiz arasındaki yerel hatlarda da bozukluklar olabilir. Bu bozukluklar V.90/V.92 bağlantı hızlarının oluşmasını engelleyebilir ya da hız düşüklüklerine neden olabilir. Her telefon araması farklı şekilde yönlendirildiğinden, 56K bağlantısını elde etmek için birkaç kez deneme yapabilirsiniz. Bunu denemenin bir yolu, şehirlerarası arama yapmaktır. Şehirlerarası hatlar, şehir içi hatlara göre çok daha temizdir. Telefon firmalarının sürekli olarak sistemlerini geliştirdiklerini de unutmamak gerekir. Bugün 56K'yı desteklemeyen hatlar, yakın gelecekte 56K'yı destekleyebilir.
  • Modeminiz V.90/V.92 sunucusuna bağlanmalıdır. İki 56K modem birbirlerine 56K hızında bağlanamazlar.

"Sorun giderme" bölümünde verilen önerileri denedikten sonra sorunu gideremezseniz, aşağıdaki kaynaklarından birini kullanarak daha fazla yardıma ulaşabilirsiniz:

World Wide Web
Yararlı ürün bilgileri, belgeler ve kitapçıklar içerir. Bu adrese bağlanın:
http://www.usr.com/support

İletişim Ayrıntıları

1. Güncel ürün desteği ve iletişim bilgileri için USRobotics İnternet sitesini ziyaret ediniz: www.usr.com

Ürününüzle ilgili olarak kullanıcıların en yaygın karşılaştığı sorunların çoğu, SSS ve Sorun Giderme İnternet sayfalarında açıklanmıştır.

2. USRobotics Teknik Destek Departmanını arayın.

USRobotics ürünleriyle ilgili teknik sorular, teknik destek uzmanlarınca yanıtlanabilir.

Onarım Servis Siparişleri ile ilgili prosedürler de dahil olmak üzere en güncel destek bilgilerini edinmek için U.S.Robotics İnternet sitesini ziyaret edin:
http://www.usr-emea.com/international-contacts.asp?loc=emea
.