USRobotics
       

İçindekiler:

56K Bilgi Erişimine Hoş Geldiniz

Ürün Özellikleri

Tüm İşletim Sistemleri için Kurulum >

Sorun Giderme

Teknik Referanslar (English)

Sözlük

Yasal Bilgiler

Sınırlı Garanti

56K Faks-modem Kullanıcı Kılavuzu ve Referansları

Tüm İşletim Sistemleri için Kurulum

Kurulum hazırlığı

NOT: Bu işleme başlamadan önce sisteminizdeki tüm diğer modemleri kaldırmanızı öneririz. Kaldırma işlemiyle ilgili yönergeler için önceki modeminizin belgelerine bakın.

Modemin üzerindeki beyaz barkot etiketinin ve modemin kutusunun üstünde bulunan yeni USRobotics modem seri numarasını yazın. Teknik Destek bölümünü aramanız gerektiğinde, yardım almak için bu numaraya ihtiyacınız olacaktır.

1. Adım: Modemi bilgisayara bağlayın.

Bilgisayarınızı kapatın ve seri modem kablosunu modeme ve bilgisayara bağlayın.

2. Adım: Modemi analog bir telefon hattına bağlayın ve modemin güç kaynağını prize takın.

Modemle birlikte verilen telefon kablosunun bir ucunu modem üzerindeki girişe, diğer ucunu da analog telefon prizine takın.

UYARI: Kullandığınız telefon soketi, ANALOG telefon hattı için olmalıdır. Ofis telefonlarının birçoğu DİJİTAL hatlara bağlıdır. Kullandığınız hat türünün ne olduğunu mutlaka öğrenin. Dijital telefon hattı kullanırsanız modeminiz zarar görecektir.

Güç kaynağını modem üzerindeki jaka bağlayın ve kablonun diğer ucunu elektrik prizine takın. Modemi açın. Güç düğmesi (modemin alt tarafında etiketli) modemin yan tarafında bulunmaktadır.

NOT: Güç düğmesi yanmıyorsa, modem açık olmayabilir. Güç kaynağının hem modeme hem de elektrik prizine takılı olduğundan emin olun.

Yükleme sırasında sürücülerinizin yeri size sorulursa, D:\ sürücüsüne gidin (CD-ROM sürücünüzün adının D olduğu kabul edilirse).

Windows 95/98/Me İşletim Sistemleri kullanıyorsanız:

3. Adım: Modem sürücülerini yükleyin
Bilgisayarınızı açın. New Hardware Wizard (Yeni Donanım Ekleme Sihirbazı) modeminizi algıladıktan sonra, sizden Windows Update (Windows Güncellemesi) yapmanız istenirse, No, not this time (Hayır, daha sonra) seçeneğini seçin ve Next’i (İleri) tıklatın. Yüklemeyi tamamlamak için ekranda verilen yönergeleri izleyin.

Windows NT kullanıyorsanız:

3. Adım: Modem sürücülerini yükleyin

Yeni donanım yüklemek için yönetici modunda olmanız gerekir. Bilgisayarınızı açın. Oturum açmadan önce, Kurulum CD-ROM'unu CD-ROM sürücünüze taktıktan sonra oturum açın. Windows'da Start (Başlat), Settings (Ayarlar) ve Control Panel (Denetim Masası) öğelerini tıklatın. Modems'e (Modem) çift tıklatın. Install New Modem (Yeni Modem Yükle) ekranı açıldığında, Windows'un yeni modeminizi algılaması için Next'i (İleri) tıklatın. Modeminiz algılandığında Change'i (Değiştir) tıklatın. Have Disk'i (Diski Var) tıklatın. CD-ROM sürücünüzün konumunun seçildiğinden emin olun ve OK'e (Tamam) tıklayın. USRobotics 56K Fax Ext (Windows NT4.0) seçeneğinin seçili olmasına dikkat edin. OK'i (Tamam), ardından Next'i (İleri) tıklatın. Finish'i (Son) tıklatın. Modems Properties (Modem Özellikleri) sekmesi açıldığında, modeminize atanmış COM portunu göreceksiniz. Close'u (Kapat) tıklatın. Systems Settings Change (Sistem Ayarlarını Değiştir) penceresi açıldığında bilgisayarınızı yeniden başlatmak için Yes'i (Evet) tıklatın.

Windows 2000 kullanıyorsanız:

3. Adım: Modem sürücülerini yükleyin

Yeni donanım yüklemek için yönetici modunda olmanız gerekir. Bilgisayarınızı açın. New Hardware Wizard (Yeni Donanım Sihirbazı) görüntülendiğinde, Kurulum CD-ROM'unu CD-ROM sürücünüze takın ve Next'e (İleri) tıklayın Search for a suitable driver for my device (recommended) (Aygıtım için uygun bir sürücü seç (önerilir)) seçeneğinin seçilmiş olduğundan emin olun ve Next'e (ileri) tıklayın. Sadece CD-ROM sürücülerinin seçilmiş olduğundan emin olun ve Next'e (İleri) ve tekrar Next'e (İleri) tıklayın. A Digital Signature Not Found (Dijital İmza Bulunamadı) uyarısı görüntülenebilir*. Görünürse Yes'i (Evet) tıklatın. Yüklemeyi tamamlamak için Finish'i (Son) tıklatın.

Windows XP kullanıyorsanız:

3. Adım: Modem sürücülerini yükleyin

Yeni donanım yüklemek için yönetici modunda olmanız gerekir. Bilgisayarınızı açın. New Hardware Wizard (Yeni Donanim Ekleme Sihirbazi) modeminizi algiladiktan sonra, sizden Windows Update (Windows Güncellemesi) yapmaniz istenirse, No, not this time (Hayir, daha sonra) seçenegini seçin ve Next’i (Ileri) tiklatin. Sihirbaz arama yaparken bekleyin. Sizden istenirse, Next'e (İleri) tıklayın. Sihirbaz otomatik arama yapmazsa, Next’i (Ileri) tiklatin. Continue Anyway'i (Yine de Devam Et) tıklatın. Yüklemeyi tamamlamak için Finish'i (Son) tıklatın.

* USRobotics bu sürücüyü, desteklenen donanımla birlikte iyice test etmiş ve Windows 2000/XP ile uyumlu olduğunu doğrulamıştır.

Tüm İşletim Sistemleri:

Tebrikler! Yeni USRobotics modeminizin kurulumunu tamamladınız.

Modeminizi kaydedin.
Modeminizi çevrimiçi kaydettirirken, USRobotics verdiğiniz bilgileri şu amaçla kullanacaktır:

  • Gelecekteki ürün destek bildirimleri, uyarıları ve destek kapsamımızdaki değişiklikler hakkında size bilgi vermek.
  • Pazar araştırmalarına, yeni ürün tanımlama çalışmalarına ve beta test programlarına sizi davet etmek.
  • Promosyon kampanyalarına katılmaya sizi davet etmek.

Müşterilerimizin gizliliğine saygı duyuyoruz. USRobotics, sizin veya bir başkasının kimliğini ortaya çıkarıcı kişisel bilgilerinizi kesinlikle üçüncü şahıslara satmayacak veya sağlamayacaktır.

Modeminizi kaydettirmek için:
İnternet servis sağlayıcınıza bağlanın. Kurulum CD-ROM'u arayüzünde Support (Destek) ve ardından Product Registration'a (Ürün Kaydettirme) tıklatın. Bağlantıya tıklatarak modeminizi kaydettirin. Ayrıca, http://www.usr.com/productreg adresini ziyaret ederek modeminizi çevrimiçi kaydettirebilirsiniz.

Yazılım Kurulumu Hakkında Ek Talimatlar

İletişim yazılımını kurun.
Kurulum CD-ROM'u arayüzünde, opsiyonel yazılımı kurmanızı ve modeminizle ilgili Kullanım Kılavuzunu görüntülemenizi sağlayan bağlantılar göreceksiniz. Arayüz otomatik olarak açılmazsa, Windows'ta Start'a (Başlat) tıklayın ve Run'ı (Çalıştır) seçin. Run (Çalıştır) iletişim kutusunda D:\setup.exe yazın. CD-ROM sürücünüz için başka bir harf kullanılıyorsa, “D” yerine bu harfi yazın. Ücretsiz yazılım seçeneklerini görüntülemek için Software'e (Yazılım) tıklayın.

Internet Call Notification (ICN) (İnternet Çağrı Bildirimi) yazılımını kurun.
ICN sayesinde İnternet bağlantınız kopmadan gelen sesli çağrıları alabilirsiniz.*
Kurulum CD-ROM'u arayüzünde Software'e (Yazılım) ve ardından USRobotics Internet Call Notification'a (USRobotics İnternet Çağrı Bildirimi) tıklayın. Arayüz otomatik olarak açılmazsa, Windows'ta Start'a (Başlat) tıklayın ve Run'ı (Çalıştır) seçin. Run (Çalıştır) iletişim kutusunda D:\setup.exe yazın. (CD-ROM sürücünü için farklı bir harf kullanılıyorsa "D" yerine o harfi yazın.)

ICN yazılımını kullanabilmeniz için, telefon şirketinizden Çağrı Bekleme/Arayan Adı servisine abone olmanız ve İSS'nızın v.92/MoH desteği sağlıyor olması gerekir.