Over de USB Print Server

Installatie van de USB Print Server

Navigeren door de Web Configuration Utility

Navigeren door de Bi-Admin Management Utility

Problemen oplossen >

Productspecificaties voor de USB Print Server

Informatie betreffende voorschriften

USB Print Server Gebruikershandleiding

Problemen oplossen

Ga voor informatie over uw besturingssysteem naar het betreffende gedeelte.

Windows

Macintosh

Unix

Problemen met Windows oplossen

De USB Print Server is niet beschikbaar in mijn netwerk.
Mogelijke oplossing:

Controleer of het netsnoer van de USB Print Server is aangesloten en stroom ontvangt. Controleer of de printer is aangesloten op een stopcontact dat is aangesloten op het lichtnet en of de printer is ingeschakeld.

Mogelijke oplossing:
De USB Print Server moet goed zijn aangesloten op de router, switch of het Ethernet-netwerkapparaat in het netwerk. Als er een kabel loszit, hebt u geen verbinding met de USB Print Server. Controleer of de router, switch of het Ethernet-netwerkapparaat stroom ontvangt en of het apparaat is ingeschakeld. Probeer de installatiestappen opnieuw uit te voeren.

Mogelijke oplossing:
Het TCP/IP-netwerkprotocol moet op uw computer zijn geïnstalleerd. Raadpleeg de documentatie van het besturingssysteem als dit niet het geval is.

Mogelijke oplossing:
De USB Print Server ontvangt geen IP-adres of het IP-adres geeft een conflict met een ander apparaat in het netwerk. Koppel de USB Print Server los van de stroomtoevoer en sluit de printserver daar vervolgens weer op aan. Hiermee wordt het IP-adres vrijgegeven en kan de USB Print Server een nieuw IP-adres van de DHCP-server in het netwerk ontvangen.

Mogelijke oplossing:
Als u een Ethernet-crossover-kabel gebruikt, is de USB Print Server waarschijnlijk niet beschikbaar in het netwerk. Gebruik een standaard Ethernet-kabel en geen Ethernet-crossover-kabel. Als u niet weet of de kabel een standaardkabel of een crossover-kabel is, moet u de USB Print Server met een andere Ethernet-kabel op het netwerk aansluiten.

Mogelijke oplossing:
Als de USB Print Server nog steeds niet in het netwerk beschikbaar is, dient u deze opnieuw te installeren.

De printer verschijnt niet nadat deze op de USB Print Server is aangesloten.
Mogelijke oplossing:

Controleer of de printer goed is aangesloten op de USB Print Server. Als de kabel loszit, kunt u niet afdrukken met de printer. Probeer de installatiestappen opnieuw uit te voeren.

Het statuslampje van de USB Print Server blijft branden.
Mogelijke oplossing:

Reset de USB Print Server door de printserver los te koppelen van en weer aan te sluiten op de stroomtoevoer. Als de USB Print Server hiermee niet opnieuw wordt ingesteld, moet u de standaard fabrieksinstellingen herstellen. Koppel de USB Print Server los van de stroomtoevoer, druk de diagnoseknop in en houd deze ingedrukt en sluit de printserver weer op de stroomtoevoer aan. Houd de diagnoseknop 10 seconden ingedrukt.

Ik heb geprobeerd de software voor het Peer-to-Peer afdrukken te installeren, maar er verscheen een foutbericht met de mededeling dat de installatie is afgebroken.
Mogelijke oplossing:

Als u de software voor de USB Print Server al eerder had geïnstalleerd, dient u deze software eerst verwijderen voordat u de Peer-to-Peer software kunt installeren. Klik in Windows op Start, Programma's en vervolgens op USRobotics Print Server. Selecteer Uninstall USB Print Server Driver (Stuurprogramma USB Print Server verwijderen) en volg de instructies op het scherm. Nadat de installatie ongedaan is gemaakt, moet de computer opnieuw worden opgestart. Vervolgens kunt u de Peer-to-Peer software installeren.

Niet alle afdruktaken worden goed afgedrukt.
Mogelijke oplossing:
Controleer of op elke computer in het netwerk het juiste printerstuurprogramma is geïnstalleerd. Raadpleeg hiervoor de documentatie van de printer.

Mogelijke oplossing:
Als u een oudere, langzame printer gebruikt, kan het zijn dat u een instelling in de configuratie moet wijzigen. Klik in Windows op Start, Programma's en vervolgens op USRobotics Print Server. Selecteer Bi-Admin Mangement Utility. Klik op het pictogram Configuration (Configuratie) en vervolgens op het tabblad Port (Poort). Wijzig het handshake-signaal in Busy & Ack (Bezet en bevestigen) en klik op OK.

Mogelijke oplossing:
Uw printer kan zo zijn ingesteld, dat deze pas begint af te drukken nadat de eerste pagina in de wachtrij is geplaatst, wat bij bepaalde toepassingen voor problemen bij het afdrukken kan zorgen. U dient deze instelling te wijzigen.

Gebruikers van Windows 9x, NT en ME: klik in Windows op Start, Configuratiescherm en vervolgens op Printers. Selecteer uw printer en klik op Bestand, Eigenschappen en Details. Klik op de knop Wachtrij-instellingen, selecteer Afdrukken zodra de laatste pagina in de wachtrij is geplaatst en klik op OK.

Gebruikers van Windows 2000: klik in Windows op Start, Instellingen en vervolgens op Configuratiescherm. Klik met de rechtermuisknop op uw printer, klik op Eigenschappen en klik vervolgens op het tabblad Geavanceerd. Selecteer Afdrukken zodra de laatste pagina in de wachtrij is geplaatst en klik op OK.

Gebruikers van Windows XP: klik in Windows op Start en vervolgens op Printers en faxen. Klik met de rechtermuisknop op uw printer, klik op Eigenschappen en klik op het tabblad Geavanceerd. Selecteer Afdrukken zodra de laatste pagina in de wachtrij is geplaatst en klik op OK.

Macintosh

Niet alle afdruktaken worden goed afgedrukt.
Mogelijke oplossing:
U hebt misschien de binaire codering voor afdrukken naar bestand gekozen. Probeer af te drukken met de ASCII-codering.

Mogelijke oplossing:
Sommige lettertypen in het bestand dat u wilt afdrukken, kunnen niet door de printer worden afgedrukt. Selecteer LaserWriter 7 in plaats van LaserWriter 8.

Ik kan de naam van de USB Print Server niet in de Kiezer vinden.
Mogelijke oplossing:
Schakel AppleTalk in (de knop naast Actief in de Kiezer is gemarkeerd).

Mogelijke oplossing:
De printer moet zijn ingeschakeld en enkele minuten de status READY hebben voordat u gaat afdrukken.

Mogelijke oplossing:
Controleer of de naam van de printer niet is gewijzigd nadat de printer voor het laatst is weergegeven in de Kiezer.

Mogelijke oplossing:
Als de printer onderdeel is van een netwerk met meerdere zones, controleert u of de juiste zone is geselecteerd in de lijst AppleTalk-zones in de Kiezer.

Mijn document is niet op de juiste printer afgedrukt.
Mogelijke oplossing:
Uw afdruktaak is afgedrukt door een andere USB Print Server met dezelfde naam. Configureer de USB Print Server opnieuw met het hulpprogramma PSTOOL en controleer als er meerdere USB Print Servers zijn, of alle printers een unieke naam hebben en er geen dubbele namen voorkomen.

Mogelijke oplossing:
De uitvoercodering van de toepassing moet zijn ingesteld op ASCII. Als dat niet zo is, dan verandert u de instelling naar ASCII.

Bij het afdrukken van mijn document worden niet de juiste lettertypen gebruikt.
Mogelijke oplossing:
Kies LaserWriter 7 als stuurprogramma voor uw printer.

Bij het afdrukken van mijn EPS-bestanden worden niet de juiste lettertypen gebruikt.
Mogelijke oplossing:
Dit probleem doet zich bij sommige programma's voor. Probeer de lettertypen te downloaden die in het EPS-bestand staan, voordat u het opgeslagen EPS-bestand gaat afdrukken.

Ik kan de optie "Remaining from:" (Resterende uit:) in het dialoogvenster Afdrukken niet selecteren.
Mogelijke oplossing:
Als u de layoutwaarde "2 per vel" of "4 per vel" hebt geselecteerd, is de optie "Resterende uit" niet beschikbaar. U moet enkele andere opties selecteren voordat u deze optie kunt selecteren.

Er wordt een voorblad op de eerste of de laatste pagina van het document afgedrukt.
Mogelijke oplossing:
Schakel de functie voor voorbladen uit in de toepassing waarmee u probeert af te drukken.

Mogelijke oplossing:
Voer extra pagina-einden in het document in om te voorkomen dat het voorblad op de eerste of laatste pagina van het document wordt afgedrukt.

Mogelijke oplossing:
Het afdrukken met behulp van het Apple LaserWriter 8-stuurprogramma kan problemen geven. Installeer het stuurprogramma LaserWriter 7.

Er wordt niet goed afgedrukt met het stuurprogramma LaserWriter 8.
Mogelijke oplossing:
De toepassing is waarschijnlijk niet compatibel met het stuurprogramma LaserWriter 8 of het systeem voldoet niet aan de vereisten van het stuurprogramma LaserWriter 8. Gebruik het stuurprogramma Apple LaserWriter 7.

De kleuren op de afdruk komen niet overeen met de kleuren op het computerscherm.
Mogelijke oplossing:
Wanneer er een bestand met kleur naar de printer wordt gestuurd, zal de printer proberen de kleuren net zo af te drukken als die op het scherm worden weergegeven. Soms kunnen de kleuren door de printer niet gelijk worden gemaakt. U lost dit probleem als volgt op:

1. Kies Gekalibreerde kleur/Grijswaarde in het pop-upmenu Afdrukken in het dialoogvenster Afdrukopties. De printer brengt wijzigingen aan om de kleuren gelijk te maken.
  2. Controleer of de monitor goed is ingesteld (helderheid, contrast, enzovoort).

Wanneer ik een afdruktaak verstuurt, verschijnt er een fout van de PostScript-opdracht of wordt er niets afgedrukt.
Mogelijke oplossing:
Controleer de communicatieprotocollen. Voor de computer, de USB Print Server en de printer moet hetzelfde communicatieprotocol worden ingesteld (Binary of ASCII).
Voer de volgende stappen uit om uw systeem te configureren:

1. Kies het protocol dat u wilt gebruiken. Controleer uw printer als u niet meerdere opties heeft.
  2. Stel de printer op het juiste protocol in.
  3. Gebruik het submenu Afdrukken om uw computer op het gekozen protocol in te stellen.
  4. Stel de USB Print Server voor hetzelfde protocol in dat door de printer en de computer wordt gebruikt.

Unix

De USB Print Server wordt niet herkend.
Mogelijke oplossing:
Er mogen zich tussen de USB Print Server en de Unix-host geen NetWare-bestandsservers zonder TCP/IP-ondersteuning bevinden.

Mogelijke oplossing:
Controleer of de netwerkkabel tussen de USB Print Server en het Ethernet-netwerkapparaat niet is beschadigd.

Mogelijke oplossing:
Controleer met de opdracht Ping of de USB Print Server als een geldig apparaat in het netwerk wordt gezien.

Het IP-adres van de USB Print Server is onbekend en de USB Print Server wordt verplaatst naar een nieuwe netwerkomgeving.
Mogelijke oplossing:
Voer de volgende stappen uit om de USB Print Server op de fabrieksinstellingen in te stellen:

1. Voer de opdracht

arp -s yyy.yyy.yyy.yyy 00:c0:49:xx:xx:xx

in, waarbij yyy.yyy.yyy.yyy het nieuwe IP-adres is dat moet worden toegewezen aan de USB Print Server, en 00:c0:49:xx:xx:xx het MAC-adres van de USB Print Server is. Het MAC-adres staat op de sticker aan de onderkant van de USB Print Server.

Opmerking: bij Windows NT wordt "-" in plaats van ":" in het MAC-adres gebruikt.

2. Voer de volgende opdrachten in:

ftp yyy.yyy.yyy.yyy
    ftp>get DEFAULTC
    ftp>quit.
    De configuratie wordt weer op de fabrieksinstellingen ingesteld. Ook wordt het standaard IP-adres weer op 0.0.0.0 ingesteld.

3. U kunt de USB Print Server nu voor de nieuwe netwerkomgeving gaan configureren.

Nog steeds problemen?

1. Ga naar de website van USRobotics op www.usr.com.

De meest voorkomende problemen waar gebruikers mee te maken krijgen, worden besproken in de gedeelten FAQ en Troubleshooting voor uw product.

2. Neem contact op met de Technische Ondersteuning van USRobotics

Technische vragen over producten van USRobotics kunnen tevens worden beantwoord door de specialisten van de afdeling technische ondersteuning.

Land Telefoonnummer On line Openingstijden
Verenigde Staten (888) 216-2850 http://www.usr.com/emailsupport 9.00 - 17.00 uur, maandag - vrijdag CST
Canada (888) 216-2850 http://www.usr.com/emailsupport 9.00 - 17.00 uur, maandag - vrijdag CST

Land Telefoonnummer Online Openingstijden
België
(Nederlands)

(Frans)
+32 (0) 7 023 3545 (Nederlands)

+32 (0) 7 023 3546 (Frans)

http://www.usr.com/emailsupport/ea 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Denemarken +45 70 10 4030 http://www.usr.com/emailsupport/uk 9.00 - 17.00 uur
maandag - vrijdag
Duitsland 0180 567 1548 http://www.usr.com/emailsupport/de 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Finland +358 981710015 http://www.usr.com/emailsupport/ea 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Frankrijk +33 082 507 0693 http://www.usr.com/emailsupport/fr 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag

Hongarije

0180 567 1548
http://www.usr.com/emailsupport/de 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Ierland +44 870 844 4546 http://www.usr.com/emailsupport/uk 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Italië +848 80 9903 http://www.usr.com/emailsupport/it 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Luxemburg +352 342 080 8318 http://www.usr.com/emailsupport/bn 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Midden-Oosten/ Afrika +44 870 844 4546 http://www.usr.com/emailsupport/me 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Nederland 0900 202 5857 http://www.usr.com/emailsupport/ea 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Noorwegen +47 23 50 0097 http://www.usr.com/emailsupport/ea 9.00 - 17.00 uur
maandag - vrijdag
Oostenrijk 07110 900116

http://www.usr.com/emailsupport/de

9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag

Polen
---
http://www.usr.com/emailsupport/pl 8.00 - 18.00 uur
maandag - vrijdag
Portugal +351 (0) 21 415 4034 http://www.usr.com/emailsupport/pt 9.00 - 17.00 uur
maandag - vrijdag
Rusland 8-800-200-
200-1
http://www.usr.com/emailsupport/ru 10.00 - 18.00 uur
maandag - vrijdag
Spanje 902 11 7964 http://www.usr.com/emailsupport/es 9.00 - 17.00 uur
maandag - vrijdag
Verenigd Koninkrijk 0870 844 4546 http://www.usr.com/emailsupport/uk 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Zweden +46 (0) 77 128 1020 http://www.usr.com/emailsupport/ea 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag
Zwitserland 0848 840 200 http://www.usr.com/emailsupport/de 9:00 - 17:00 uur
maandag - vrijdag

Op de website van U.S.Robotics (http://www.usr.com) vindt u de meest recente informatie over ondersteuning, waaronder het opvragen van een Return Material Authorization.