Obsah:

Úvod

Instalace hardwaru >

Konfigurace širokopásmového směrovače

Řešení problémů

Informace o předpisech

Často kladené otázky

Omezená záruka společnosti USRobotics Corporation

Uživatelská příručka k širokopásmovému směrovači (operační systémy Windows 95, 98, 2000, NT, Me, XP a Macintosh)

Instalace hardwaru

Připojení kabelového modemu nebo modemu DSL k širokopásmovému směrovači

Následující obrázek je znázorněním topologie systému před instalací širokopásmového směrovače.

8003

 

Příprava instalace

Poznámka: Číslo vašeho modelu je 8003. Před instalací širokopásmového směrovače je velmi důležité zapsat si sériové číslo. Sériové číslo je uvedeno na štítku na spodní straně širokopásmového směrovače a na boční straně krabice. Toto číslo budete potřebovat vždy, když budete žádat pomoc od oddělení odborné pomoci.

Poznámka: Během instalace budete pravděpodobně vyzváni k vložení disku CD-ROM s používaným operačním systémem Windows. Mějte disk k dispozici pro případ potřeby.

 

1. Připojte svůj modem k širokopásmovému směrovači.

• Vypněte počítač a kabelový modem nebo modem DSL.

• Vyhledejte kabel Ethernet kategorie 5, kterým je kabelový modem nebo modem DSL připojen k adaptéru Ethernet v počítači.

• Odpojte tento kabel Ethernet kategorie 5 od adaptéru Ethernet v počítači a připojte jej k portu WAN na zadní straně širokopásmového směrovače.

Poznámka: Pokud je váš kabelový modem nebo modem DSL schopen používat k připojení jak USB rozhraní, tak i Ethernet, musíte se širokopásmovým směrovačem použít připojení Ethernet. Širokopásmový směrovač lze připojit pouze pomocí kabelu Ethernet.



8003 install



2. Připojte svůj širokopásmový směrovač k počítači a napájecímu zdroji.

Připojte jeden konec dodaného kabelu Ethernet k adaptéru Ethernet v počítači. Připojte druhý konec kabelu k jednomu z portů LAN na širokopásmovém směrovači.



8003 install

 

Zapněte kabelový nebo DSL modem. Připojte dodaný napájecí kabel k napájecímu konektoru na širokopásmovém směrovači. Připojte napájecí kabel do běžné elektrické zásuvky. Zapněte počítač.

8003 install


3. Nakonfigurujte základní parametry spojení.

Poznámka pro uživatele operačních systémů Windows Me a XP: Během konfigurace může dojít k aktivaci funkce UPnP. Pokud se funkce Universal Plug and Play aktivuje, postupujte podle pokynů na obrazovce. Pokud se funkce Universal Plug and Play neaktivuje, postupujte podle pokynů uvedených níže.

Spusťte prohlížeč sítě WWW. Ve prohlížeči sítě WWW zadejte do řádky s adresou http://192.168.123.254 pro zpřístupnění Konfiguračního nástroje. Pro širokopásmový směrovač neexistuje žádné výchozí heslo, stačí klepnout na Login (Přihlášení). Klepněte na položky Primary Setup, Change (Primární nastavení, Změnit) a pak zvolte typ WAN. V závislosti na typu WAN bude pravděpodobně třeba zadat některé informace o připojení. Jakmile práci dokončíte, klepněte na tlačítko Save (Uložit).

Poznámka: Viz také část "Konfigurace širokopásmového směrovače" v této příručce, kde naleznete podrobnější popis konfigurace. Jestliže máte pochybnosti o typu WAN nebo o informacích o připojení, obraťte se na svého poskytovatele internetových služeb (ISP).

Blahopřejeme! Nyní je instalace dokončena.

Nyní máte zabezpečený a sdílený přístup k síti Internet. Chcete-li připojení ověřit, spusťte prohlížeč sítě WWW a zaregistrujte výrobek na webové adrese www.usr.com/productreg. Pokud se tato stránka načte, je instalace dokončena. Pokud se stránka nenačte, přejděte na část Řešení problémů v příslušné části této příručky.

Poznámka: Doporučujeme vám, abyste si poznamenali nastavení svého širokopásmového směrovače pro budoucí potřeby. Nastavení svého širokopásmového směrovače můžete zobrazit pomocí Konfiguračního nástroje po přihlášení na adrese http://192.168.123.254

 

 


top of page



USRobotics