Inleiding >

De hardware installeren

De Broadband Router configureren

Beperkte garantie van USRobotics Corporation

Broadband Router Gebruikershandleiding (Windows 95, 98, 2000, NT, Me, XP en Macintosh)

8003

Inleiding

Functies

• Het delen van breedbandinternet
  • 4 10/100 Mbps LAN Ethernet-poorten
  • 1 10/100 Mbps WAN Ethernet-poort
  • VPN-ondersteuning: PPTP/IPSec-pass-through
  • Firewall
  • DHCP-server
  • op web gebaseerde configuratiehulpprogramma’s
  • Access Control (Toegangsregeling)
  • Virtual Server (door gebruiker gedefinieerde poort-doorsturing)
  • door gebruiker gedefinieerde "Application Sensing Tunnel"
  • DMZ-host
  • Simple Network Management Protocol (SNMP)
  • Universele Plug and Play (UPnP)

Dit hebt u nodig om te beginnen

• Een computer met een geïnstalleerde Ethernet-adapter (NIC)
  • Een goed werkende op Ethernet gebaseerde kabel- of DSL-modem
  • de installatie-cd van uw besturingssysteem
  • Internet Explorer 4 of hoger OF Netscape 4 of hoger

De Broadband Router ondersteunt vijf typen WAN-netwerkverbindingen: Statisch IP-adres, Dynamisch-IP Address, Dynamisch IP Address met Road Runner Session Management, PPP over Ethernet en PPTP. Als u een statisch of dynamisch IP-adres heeft, gaat u naar het gedeelte Voordat u begint - kabel- of DSL-verbinding hieronder. Als u een PPPoE-verbinding heeft, gaat u naar het gedeelte Voordat u begint - PPPoE-verbinding hieronder. Als u een PPTP-verbinding heeft, gaat u naar het gedeelte Voordat u begint - PPTP-verbinding hieronder. Vraag uw Internet Service Provider (ISP) om advies als u niet precies weet met welk type netwerkverbinding u werkt.

8003

Vooraanzicht

Lampjes Kleur - Actie Functie
PWR Groen - Aan Ontvangt stroom
STATUS Oranje - Aan Systeemstoring
Oranje - Knippert Router wordt opgestart of firmware wordt bijgewerkt
WAN Groen - Aan 100 Mbps WAN-verbinding opgezet
Groen - Knippert WAN-gegevens worden verzonden of ontvangen op 100 Mbps
Oranje - Aan 10 Mbps WAN-verbinding opgezet
Oranje - Knippert WAN-gegevens worden verzonden of ontvangen op 10 Mbps
10/100 LINK/ACT 1-4 Groen - Aan 100 Mbps LAN-verbinding opgezet
Groen - Knippert WAN-gegevens worden verzonden of ontvangen op 100 Mbps
Oranje - Aan 10 Mbps LAN-verbinding opgezet
Oranje - Knippert LAN-gegevens worden verzonden of ontvangen op 10 Mbps

8003

Achteraanzicht

Poort Functie
Reset Om de Broadband Router opnieuw te starten, moet u de Reset-toets indrukken en loslaten. Om de fabrieksinstellingen van de Broadband Router te herstellen, moet u de Reset-toets indrukken en vijf seconden lang vasthouden.
LAN-poorten 1-4 Apparaten aansluiten op lokaal netwerk
WAN RJ-45-poort om de router te verbinden met een breedbandmodem is een bestaand WAN
7,5 VDC Stroomaansluiting

Opmerking: De USRobotics Broadband Router kan gemakkelijk worden aangesloten op een kabel- of DSL-mdoem voor Ethernet. U kunt de compatibiliteit controleren door te kijken of uw kabel- of DSL-modem met behulp van een Ethernet-kabel aangesloten is op de netwerkadapter van uw computer. De Broadband Router kan niet worden aangesloten op een kabel- of DSL-modem waarvoor alleen een USB-verbinding wordt gebruikt.

Voordat u begint

Voordat u begint - kabel- of DSL-verbinding
Voordat u begint - PPPoE-verbinding
Voordat u begint - PPTP-verbinding

Voordat u begint - kabel- of DSL-verbinding

In deze gebruikershandleiding komen de meeste voor dynamische of statische IP-adressen geconfigureerde kabel- en DSL-installaties aan de orde. Er wordt van uitgegaan dat u over een goed functionerende kabel- of DSL-internetservice beschikt.

Opmerking: DSL-gebruikers die via een aanmeldtoepassing toegang krijgen tot het internet, gebruiken waarschijnlijk een PPPoE-verbinding. In het desbetreffende gedeelte in deze gebruikershandleiding vindt u informatie over het verkrijgen van uw configuratiegegevens. Als u inbelnetwerken en een VPN-adapter gebruikt, hebt u waarschijnlijk een PPTP-verbinding. In het desbetreffende gedeelte in deze gebruikershandleiding vindt u informatie over het verkrijgen van uw configuratiegegevens. Neem contact op met uw Internet Service Provider (ISP) als u niet precies weet met welk type verbinding u werkt.

Opmerking: Uw kabel- of DSL-modem moet via een RJ-45 Ethernet-verbinding aangesloten zijn op uw computer. De Broadband Router is niet compatibel met kabel- of DSL-modems die alleen een USB-verbinding hebben. Er dient een Ethernet-adapter (NIC) geïnstalleerd te zijn op uw computer.

U dient de volgende informatie over uw computer op te vragen bij uw ISP. Neem contact met hen op om deze informatie te achterhalen.

IP-adres:
____________-_____________-______________-____________
Subnet-masker:
____________-_____________-______________-____________
Gateway/Router
____________-_____________-______________-____________
DNS-servers/
Naamservers:

____________-_____________-______________-____________

____________-_____________-______________-____________

Naam host / ID DHCP-client:

_____________________________________________________

Wellicht heeft u niet al deze informatie nodig om de Broadband Router te installeren. Als uw ISP u deze gegevens niet kan verschaffen, kunt u de volgende stappen uitvoeren om het grootste deel van de vereiste informatie te achterhalen.

A. Deze stappen dienen te worden uitgevoerd op de computer die momenteel is aangesloten op uw kabel- of DSL-modem.

Gebruikers van Windows

1. Alle gebruikers van Windows:
    Klik in Windows op Start, Instellingen en Configuratiescherm.

2. Gebruikers van Windows 95, 98 of Me:
    Dubbelklik op Netwerk.

Gebruikers van Windows 2000 en XP:
    Dubbelklik op Netwerk- en inbelverbindingen.

Gebruikers van Windows NT:
    Dubbelklik op Netwerk en vervolgens op het tabblad Protocollen.

3. Alle gebruikers van Windows:
    Selecteer de optie TCP/IP voor de netwerkadapter waar u uw kabel- of DSL-modem op aangesloten hebt en klik op Eigenschappen. Ga verder met stap B.

Gebruikers van Macintosh

Gebruikers van Macintosh OS 9.x:
Klik op Apple, Regelpanelen en op TCP/IP. Ga verder met stap B.

Gebruikers van Macintosh OS X:
Klik op Apple, Systeemvoorkeuren en vervolgens op Netwerk. Ga verder met stap B.

B. Alle gebruikers van Windows:
Nu wordt het venster TCP/IP-eigenschappen afgebeeld.

• Als de optie Automatisch een IP-adres verkrijgen geselecteerd is, dan kunt u doorgaan met het installeren van de Broadband Router in het gedeelte "Een kabelmodem aansluiten op de Broadband Router"-deel in het hoofdstuk "De hardware installeren" van deze gids.
  • Als deze optie niet geselecteerd is, dient u de vereiste configuratiegegevens te vergaren (als deze niet verschaft worden door uw internetprovider). Afhankelijk van het besturingssysteem kan het nodig zijn meerdere tabbladen in het venster TCP/IP aan te klikken om alle vereiste informatie te verkrijgen. Als u klaar bent, selecteert u Automatisch een IP-adres verkrijgen en klikt u op OK. Klik nogmaals op OK als dat nodig is om de pagina Netwerkeigenschappen te sluiten. Klik op Nee als u gevraagd wordt of u uw computer opnieuw wilt opstarten. U kunt doorgaan naar het stukje over de installatie van de Broadband Router in "Een kabelmodem aansluiten op de Broadband Router" in het hoofdstuk "Installatie van de hardware" van deze handleiding.

Alle gebruikers van Macintosh:
Stel de optie Verbinden via: in op Verbinden via: Ethernet.

Controleer de instelling van de optie Configureren: en kijk of uw ISP gegevens verschaft heeft voor het IP-adres, DHCP Client-ID of Naam servers.

• Als de optie Automatisch een IP-adres verkrijgen geselecteerd is ingesteld op DHCP gebruiken, dan kunt u doorgaan met het installeren van de Broadband Router in het gedeelte "Een kabelmodem aansluiten op de Broadband Router"-deel in het hoofdstuk "De hardware installeren" van deze gids.

• Als de optie Configureren: niet ingesteld is op DHCP gebruiken, dient u de vereiste configuratiegegevens te vergaren (als deze niet verschaft worden door uw ISP). Het kan nodig zijn meerdere tabbladen aan te klikken in het venster TCP/IP of Netwerk om alle vereiste informatie te verkrijgen Stel de optie Configureren: voor TCP/IP in op DHCP gebruiken. Klik op Opslaan en sluit het venster TCP/IP of Netwerk. U kunt doorgaan naar het stukje over de installatie van de Broadband Router in "Een kabelmodem aansluiten op de Broadband Router" in het hoofdstuk "Installatie van de hardware" van deze handleiding.

Voordat u begint - PPPoE-verbinding

In deze gebruikershandleiding komen de meeste voor dynamische of statische IP-adressen geconfigureerde kabel- en DSL-installaties aan de orde. Er wordt van uitgegaan dat u over een goed functionerende kabel- of DSL-internetservice beschikt.

Opmerking: DSL-gebruikers die via een aanmeldtoepassing toegang krijgen tot het internet, gebruiken waarschijnlijk een PPPoE-verbinding. Neem contact op met uw Internet Service Provider (ISP) als u niet precies weet met welk type verbinding u werkt.

U dient de volgende informatie over uw computer op te vragen bij uw ISP. Kijk voor deze informatie eerst in uw aanmeldtoepassing. Als u daar niet alle vereiste informatie vindt, kunt u contact opnemen met uw ISP.

IP-adres:
____________-_____________-______________-____________
Subnet-masker:
____________-_____________-______________-____________
Gateway/Router:
____________-_____________-______________-____________
DNS-servers/
Naamservers:

____________-_____________-______________-____________

____________-_____________-______________-____________

Gebruikersnaam:
_____________________________________________________
Wachtwoord:
_____________________________________________________
Naam service (optioneel):

_____________________________________________________

Wellicht heeft u niet al deze informatie nodig om de Broadband Router te installeren.

Voordat u begint - PPTP-verbinding

Opmerking: Als u inbelnetwerken en een VPN-adapter gebruikt, hebt u waarschijnlijk een PPTP-verbinding. Neem contact op met uw internetprovider als u niet precies weet met welk type verbinding u werkt.

U dient de volgende informatie over uw computer op te vragen bij uw Internet Service Provider (ISP). Kijk voor deze informatie eerst in uw aanmeldtoepassing. Als u daar niet alle vereiste informatie vindt, kunt u contact opnemen met uw ISP.

PPTP-account (Gebruikersnaam):
_____________________________________________________
PPTP-wachtwoord:
_____________________________________________________
Servicenaam:
_____________________________________________________
IP-adres:
____________-_____________-______________-____________
Subnet-masker:
____________-_____________-______________-____________
IP-adres van server:
____________-_____________-______________-____________
Verbindings-ID:

_____________________________________________________

Wellicht heeft u niet al deze informatie nodig om de Broadband Router te installeren.