De hardware installeren >

De Broadband Router configureren

Beperkte garantie van USRobotics Corporation

Broadband Router Gebruikershandleiding (Windows 95, 98, 2000, NT, Me, XP en Macintosh)

De hardware installeren

Een kabel- of DSL-modem aansluiten op de Broadband Router

Hier ziet u een grafische representatie van uw systeemtopologie voor de installatie van de Broadband Router.

8003

De installatie voorbereiden

Opmerking: Uw modelnummer is 8003. Het is uiterst belangrijk dat u het serienummer opschrijft voordat u de Broadband Router installeert. U vindt uw serienummer aan de onderzijde van de Broadband Router en op de zijkant van de verpakking. U hebt dit nummer nodig wanneer u contact opneemt met onze afdeling technische ondersteuning.

Opmerking: Het kan zijn dat u tijdens de installatie de cd van Windows nodig heeft. Zorg er dus voor dat u deze bij de hand heeft.

1. Sluit uw modem aan op de Broadband Router

• Schakel uw computer en uw kabel- of DSL-modem uit.

• Zoek de Cat-5 Ethernet-kabel die uw kabel- of DSL-modem verbindt met de Ethernet-adapter van uw computer.

• Koppel die Cat-5 Ethernet-kabel los van de Ethernet-adapter van uw computer en sluit deze aan op de WAN-poort aan de achterzijde van de Broadband Router.

Opmerking: Als uw kabel- of DSL-modem zowel een USB- als een Ethernet-verbinding ondersteunt, dient u de Ethernet-verbinding te gebruiken voor de Broadband Router. De Broadband Router kan alleen aangesloten worden met een Ethernet-kabel.

8003 install

2. Verbind uw Broadband Router met uw computer en de stroomtoevoer.

Sluit één uiteinde van de meegeleverde Ethernet-kabel aan op de Ethernet-adapter van uw computer. Sluit het andere uiteinde aan op een van LAN-poorten van de Broadband Router.

8003 install

Schakel uw kabel- of DSL-modem in. Sluit het meegeleverde stroomsnoer aan op de elektriciteitsaansluiting van de Broadband Router. Sluit het netsnoer aan op een gewoon stopcontact. Schakel uw computer in.

8003 install

3. De standaard verbindingsinstellingen configureren

Opmerking voor gebruikers van Windows Me en XP: Universal Plug and Play zou op kunnen starten tijdens de configuratie. Als Universal Plug and Play opstart, volgt u de aanwijzingen op het scherm. Als Universal Plug and Play niet opstart, volgt u de procedure hieronder.

Start een webbrowser. Typ http://192.168.123.254 bij de locatie- of de adresregel van uw webbrowser voor toegang tot de Configuration Utility. Er is geen standaard wachtwoord voor de Broadband Router, dus klik gewoon op Login (Aanmelden). Klik op Primary Setup, Change en selecteer vervolgens uw type WAN. Afhankelijk van het type WAN, zult u misschien verbindingsgegevens op moeten geven. Als u klaar bent, druk u op Save.

Opmerking: Ga naar het gedeelte De Broadband Router configureren” in deze Gebruikershandleiding voor meer informatie over configureren. Neem contact op met uw ISP als u vragen heeft over uw type WAN of verbindingsgegevens.

De installatieprocedure is nu voltooid.

U beschikt nu over veilige en gedeelde internettoegang. Om uw verbinding te controleren, start u een webbrowser en registreert u uw product op www.usr.com/productreg. Als de pagina wordt geladen, is de installatieprocedure voltooid. Als de pagina niet geladen wordt, raadpleegt u het gedeelte “Problemen oplossen” in deze handleiding.

Opmerking: Het wordt aanbevolen dat u de instellingen noteert van uw Broadband Router. U kunt de instellingen in de Configuration Utility van de Broadband Router bekijken door in te loggen op http:// 192.168.123.254