De Broadband Router configureren

Reglementaire informatie

Veelvoorkomende
vragen >

Beperkte garantie van USRobotics Corporation

Broadband Router Gebruikershandleiding (Windows 95, 98, 2000, NT, Me, XP en Macintosh)

Veelvoorkomende vragen

Vraag: Wat kan ik doen als de Broadband Router geen IP-adres ontvangt van mijn ISP?

Antwoord:

1. Controleer of uw kabel- of DSL-modem goed is aangesloten.
  2. Koppel uw kabel- of DSL-modem los en sluit deze daarna weer aan om de kabel- of DSL-modem te resetten.
  3. Als u een dynamisch IP-adres gebruikt, dient u te zorgen dat uw kabel- of DSL-modem compatibel is met DHCP.
  4. Sommige ISP's vereisen dat u een geregistreerd MAC-adres gebruikt.
Vraag: Wat kan ik doen als de beschreven installatieprocedure niet werkt?

Antwoord:

1. Koppel uw kabel of DSL-modem los en sluit deze daarna weer aan om de modem te resetten.
  2. Haal de stekker uit het stopcontact. Druk de RESET-knop en houd deze vast. Sluit de stroomtoevoer aan terwijl u de RESET-knop ingedrukt houdt. Als de Broadband Router weer stroom krijgt, houdt u de knop RESET ingedrukt totdat het SYSTEM-lampje begint te knipperen. De fabrieksinstellingen worden dan hersteld.

Vraag: Met welk type Ethernetkabel moet ik mijn kabel- of DSL-modem aansluiten op de Broadband Router?

Antwoord:

Sommige kabel- en DSL-modems dienen met een crossover-Ethernetkabel aangesloten te worden op de Broadband Router. Gebruik de bij uw breedbandmodem en de Broadband Router geleverde Ethernetkabels. Contact your ISP if you are still uncertain about which type of Ethernet cable you must use.

Vraag: Hoe krijg ik toegang tot de Configuration Utility?

Antwoord:

Start uw internetbrowser en typ het standaard IP-adres: http://192.168.123.254.

Vraag: Ondersteunt de Broadband Router IPSec of PPTP?

Antwoord:

De Broadband Router ondersteunt IPSEC en PPTP pass-through.

Vraag: Over welke typen firewall beschikt de Broadband Router?

Antwoord:

De Broadband Router maakt gebruik van NAT en inspecteert de TCP/IP-poort.

Vraag: Wat is NAT?

Antwoord:

Network Address Translation (NAT) zet meerdere IP-adressen op een particulier LAN om in één openbaar adres dat naar het internet verzonden wordt. Zo verhoogt u de beveiliging, aangezien het IP-adres van een computer op het LAN niet verzonden wordt naar het internet. Gebruikers kunnen meerdere particuliere adressen verbergen achter het ene adres dat de ISP ze verschaft heeft.

Vraag: Wat is DMZ?

Antwoord:

DMZ is de afkorting van Demilitarized Zone (Gedemilitariseerde zone). Deze functie maakt het mogelijk om slechts één IP-adres door te geven via internet. Met DMZ wordt slechts één computer blootgesteld als er meerdere TCP/IP-poorten geopend moeten zijn. Als u DMZ wilt gebruiken, moet u een statisch IP-adres instellen voor uw computer.

Vraag: Deelt de blootgestelde gebruiker bij gebruik van DMZ het openbare IP-adres met de Broadband Router?

Antwoord:

Nee, alle gerichte verzoeken worden doorgestuurd naar de DMZ-host.

Vraag: Wat kan ik doen als ik mijn e-mail of de homepage van mijn ISP niet kan openen?

Antwoord:

Vraag uw ISP wat de volledige URL is en voer de volgende stappen uit:

1. Sluit de kabel- of DSL-modem direct aan op uw computes.
  2. Voer de ping-opdracht uit door in Windows eerst op Start en daarna op Uitvoeren te klikken. Gebruikers van Windows 95, 98 en Me dienen in het dialoogvenster Uitvoeren command te typen. Gebruikers van Windows 2000, NT en XP dienen cmd te typen. Alle gebruikers dienen de volgende opdracht in te typen: ping xxx, waarbij xxx voor de volledige URL van uw internetprovider staat.
  3. Nadat u een IP-adres ontvangen hebt, typt u dit adres bij de optie voor de mailserver van uw webbrowser.

Vraag: Waarom krijg ik geen toegang tot de Configuration Utility?

Antwoord:

Waarschijnlijk moet u de proxy- of inbelinstellingen verwijderen uit uw internetbrowser.

Vraag: Wat is het maximum aantal gebruikers dat de Broadband Router toestaat?

Antwoord:

Als u aanvullende hubs aansluit op de Broadband Router, kunnen maar liefst 253 afzonderlijke gebruikers aangesloten worden op de Broadband Router.

Vraag: Is de Broadband Router compatibel met verschillende platforms?

Antwoord:

Ieder platform dat ondersteuning biedt voor Ethernet en TCP/IP, is compatibel met de Broadband Router.

Vraag: Maakt de Broadband Router het me mogelijk mijn eigen openbare IP's en Domein te gebruiken of moet ik de IP's gebruiken die de Broadband Router verschaft?

Antwoord:

Met de mode Broadband Router kunt u openbare IP's en Domein wijzigen.

Vraag: Hoeveel poorten kunnen tegelijkertijd doorgestuurd worden?

Antwoord:

U kunt 20 poorten tegelijkertijd doorsturen.

Vraag: Kan ik de Broadband Router gebruiken in plaats van een modem?

Antwoord:

Nee , de breedbandmodem wordt gebruikt in combinatie met een kabel- of DSL-modem.

Vraag: Wat zijn de Advanced Settings (Geavanceerde Instellingen)?

Antwoord:

Tot de geavanceerde functies van de Broadband Router behoren Firewall, NAT, Special Application, Virtual DMZ Host, Remote Management en Client Filtering.

Vraag: Is er een functie voor een beveiligingslogboek voor de Broadband Router?

Antwoord:

Ja, op de pagina Status van de Configuration Utility vindt u een functie voor beveiligingslogboeken.

Vraag: Ondersteunt de Broadband Router Universal Plug and Play (UPnP)?

Antwoord:

Ja, de USR8003 Broadband Router ondersteunt UPnP.

Vraag: Wat is UPnP?

Antwoord:

Universal Plug en Play (UPnP) is een netwerkfunctie die gebruik maakt van het internet en webprotocollen ter bevordering van de communicatieve gegevensuitwisseling tussen netwerkapparaten. Als iemand UPnP gebruikt en een apparaat (bijvoorbeeld een printer) aansluit op het netwerk, zal het apparaat zichzelf configureren door een TCP/IP-adres op te vragen. Het gebruikt dan een op het Hypertext Transfer Protocol (HTTP) van het Internet gebaseerd discovery-protocol om haar aanwezigheid en beschikbaarheid door te geven aan alle andere netwerkapparaten die aangesloten zijn op het netwerk.

Vraag: Wat zijn de voordelen van UPnP?

Antwoord:

Eenvoud, interoperabiliteit en keuzes. Netwerkproducten met de Universal Plug en Play-technologie functioneren zodra ze fysiek aangesloten worden op het netwerk. UPnP functioneert met vrijwel ieder type netwerktechnologie, bekabeld of draadloos.

De belangrijkste doelstelling van UPnP is thuisnetwerken, lokale netwerken en netwerken in kleine gebouwen in staat te stellen gegevens tussen twee apparaten uit te wisselen via een willekeurig beheerapparaat op het netwerk. Dat is belangrijk, omdat het gebruik van UPnP de eindgebruiker in principe in staat stelt virtueel meer netwerkbandbreedte toe te voegen, zonder dat allemaal in te moeten stellen. De voordelen van deze technologie voor gegevenscommunicatie worden alleen begrensd door de verbeeldingskracht van de gebruiker. Met UPnP en een paar randapparaten kan een gebruiker een thermostaat afstellen, alle klokken in het huishouden synchroniseren en zelfs de beveiliging van een huis of een bedrijf regelen dankzij camera's en een UPnP-tv.

Bovendien is UPnP niet afhankelijk van een bepaald besturingssysteem, een bepaalde programmeertaal of een fysiek medium. Dat is net zo belangrijk, omdat een apparaat ook heel eenvoudig automatisch uit een netwerk verwijderd kan worden zonder een ongewenste status achter te laten. Tenslotte is UPnP een op zichzelf staand leermiddel dat gebruikers in staat stelt iets te leren van het succes van het internet en alle belangrijke internet-componenten benut om ze samen te laten werken met gebruik van dezelfde taal. En dat betekent dat UPnP, in gebruik met de gebundelde krachten van een samenwerking tussen vele bedrijven voor het opstellen van standaard Device Control Protocols (DCP's) contracten tot stand gebracht heeft tussen alle kabelprotocollen, zoals IP, TCP, UDP, HTTP en XML. En als zodanig drukt UPnP declaratieve taal uit in XML en communiceert het deze taal via HTTP.

Vraag: Hoe installeer ik Universal Plug and Play?

Antwoord:

Opmerking: UPnP wordt momenteel alleen ondersteund in Windows Me en Windows XP.

Opmerking: U opent Software door achtereenvolgens op Start, Configuratiescherm en Software te klikken.

1. Open Software in het Configuratiescherm.
  2. Klik op Windows-onderdelen toevoegen of verwijderen.
  3. Selecteer in de lijst Componenten het aankruisvakje Netwerkservices en klik op Details.
  4. Controleer of het aankruisvakje Universal Plug en Play geselecteerd is.

Vraag: Welke software ondersteunt UPnP?

Antwoord:

UPnP wordt alleen ondersteund in Windows Me en Windows XP. Microsofts Hulp op afstand, Extern bureaublad en MSN Messenger Versie 5.0 zijn voorbeelden van ondersteunde software.