Obsah:

Úvod

Instalace routeru

Konfigurace routeru

Řešení problémů

Informace o
předpisech

Časté otázky >

Omezená záruka společnosti U.S. Robotics Corporation

Širokopásmový Broadband Router - Uživatelská příručka (Windows XP, Me, 2000, NT, 98, 95, a Macintosh)

Časté otázky

Otázka: Co mám dělat, pokud širokopásmový router nemůže získat adresu IP od mého poskytovatele internetových služeb (ISP)?

Odpověď:

  1. Ujistěte se, že váš kabelový modem nebo modem DSL je správně připojen.
  2. Pokuste se odpojit a pak znovu připojit kabelový modem nebo modem DSL a tak jej resetovat.
  3. Pokud používáte dynamické adresování IP, ujistěte se, že váš kabelový modem nebo modem DSL podporuje DHCP.
  4. Někteří poskytovatelé služeb sítě Internet vyžadují, abyste používali registrovanou adresu MAC. Adresu MAC nastavíte automaticky pomocí tlačítka Clone MAC (Klonovat adresu MAC) na stránce Toolbox (Nástroje) routeru.
Otázka: Jaké akce mohu provést, pokud uvedený instalační postup nefungoval?

Odpověď:

  1. Pokuste se odpojit a pak znovu připojit kabelový modem nebo modem DSL a tak jej resetovat.
  2. Stiskněte tlačítko Reset na zadní straně routeru a podržte jej po sedm sekund, čímž router resetujte na výchozí nastavení od výrobce.

Otázka: Jaký typ ethernetového kabelu musím použít k připojení kabelového modemu nebo modemu DSL k širokopásmovému routeru?

Odpověď:

Některé typy kabelových modemů nebo modemů DSL vyžadují pro připojení širokopásmového routeru použití křížového ethernetového kabelu (cross-over). Použijte ethernetové kabely, které byly dodány k širokopásmovému routeru a vašemu modemu. Kontaktujte svého poskytovatele internetových služeb (ISP), pokud si nejste jisti typem ethernetového kabelu, který je třeba použít.

Otázka: Jak získám přístup k webovému uživatelskému rozhraní?

Odpověď:

Spusťte prohlížeč sítě WWW a zadejte svou výchozí adresu IP, http://192.168.123.254.

Otázka: Podporuje širokopásmový router předávání IPSec nebo PPTP?

Odpověď:

Širokopásmový router podporuje předávání IPSEC a PPTP.

Otázka: Jakým typem firewallu je širokopásmový router vybaven?

Odpověď:

Širokopásmový router používá kontrolu překladu síťových adres (NAT) a portu TCP/IP. Router rovněž nabízí možnost pro pokročilé funkce firewall s podrobným zkoumáním paketů (SPI) a ochranou sítě před útoky typu odmítnutí služby (Denial of Service (DoS)) a Ping of Death (PoD).

Otázka: Co je to NAT?

Odpověď:

Funkce překladu síťových adres NAT (Network Address Translation) překládá více adres IP v soukromé síti LAN na jednu veřejnou adresu, která je odeslána do Internetu. Tím je zajištěno zabezpečení, protože adresa IP počítače v síti LAN není přenášena do Internetu. Uživatel může mít více soukromých adres IP skrytých za jedinou veřejnou adresou IP, která byla poskytnuta vaším ISP.

Otázka: Co je to DMZ?

Odpověď:

DMZ je zkratka pro Demilitarised Zone (Demilitarizovaná zóna). Tato funkce umožňuje zveřejnění jedné adresy IP na Internetu. Funkce DMZ umožňuje zveřejnění adresy IP pouze jediného počítače v případě, že je nutné otevřít více portů TCP/IP. Počítač - hostitel DMZ musí mít pevnou adresu IP.

Otázka: Pokud je požívána funkce DMZ, sdílí přístupný uživatel veřejnou adresu IP se širokopásmovým routerem?

Odpověď:

Ne, všechny konkrétní požadavky jsou předávány hostiteli DMZ.

Otázka: Proč nemohu získat přístup k webovému uživatelskému rozhraní?

Odpověď:

Patrně bude potřeba zrušit nastavení proxy nebo nastavení telefonického připojení ve webovém prohlížeči, jak je popsáno v této části řešení problémů.

Otázka: Jaký je maximální počet uživatelů širokopásmového routeru?

Odpověď:

Pokud k širokopásmovému routeru připojíte přídavné rozbočovače nebo přepínače, je možné k němu připojit celkem až 253 samostatných uživatelů.

Otázka: Je širokopásmový router kompatibilní s různými platformami?

Odpověď:

Se širokopásmovým routerem jsou kompatibilní všechny platformy, které podporují Ethernet a TCP/IP.

Otázka: Umožní mi širokopásmový router Broadband Router používat vlastní veřejné adresy IP a doménu nebo musím používat adresy IP poskytnuté širokopásmovým routerem?

Odpověď:

Režim širokopásmového routeru umožňuje uživatelské nastavení veřejných adres IP a domén.

Otázka: Kolik portů může být současně předáváno?

Odpověď:

Současně lze předávat 20 portů.

Otázka: Může být širokopásmový router použit namísto modemu?

Odpověď:

Ne, širokopásmový router musí být použit společně s kabelovým modemem nebo modemem DSL.

Otázka: Jaká jsou pokročilá nastavení?

Odpověď:

Další funkce širokopásmového routeru zahrnují Firewall, NAT, Special Application, Virtual DMZ Host, Remote Management, Client Filtering (Firewall, NAT, Speciální aplikace, Virtuálního hostitele DMZ, Dálkovou správu a Filtraci klientů).

Otázka: Je možné provádět bezpečnostní protokolování širokopásmového routeru?

Odpověď:

Ano, funkci protokolu zabezpečení najdete na stránce Stav ve webovém uživatelském rozhraní.

Otázka: Podporuje širokopásmový router funkci Univerzální Plug and Play (UPnP)?

Odpověď:

Ano, širokopásmový router USR8004 podporuje funkci UPnP.

Otázka: Co je to UPnP?

Odpověď:

Univerzální Plug and Play (UPnP) je síťová funkce, využívající internetového a webového protokolu k podpoře komunikace a výměny informací mezi síťovými zařízeními. Jinými slovy - pomocí funkce UPnP v případě, že uživatel zapojí zařízení do sítě (například tiskárnu), se toto zařízení samostatně nakonfiguruje tím, že načte adresu TCP/IP a použije discovery protokol založený na internetovém protokolu HTTP k oznámení své přítomnosti a dostupnosti všem ostatním síťovým zařízením, která jsou připojena k síti.

Otázka: Jaké jsou výhody funkce UPnP?

Odpověď:

Jednoduchost, vzájemná operační součinnost a možnosti volby. Síťové výrobky, které zahrnují technologii UPnP, budou „jednoduše spolupracovat“, jakmile jsou fyzicky připojeny do sítě. Funkce UPnP funguje může v podstatě spolupracovat s jakoukoliv síťovou technologií, pevnou nebo bezdrátovou.

Primárním cílem funkce UPnP je nepochybně poskytnout domácím sítím, lokálním sítím a sítím v malých budovách možnost datové komunikace mezi jakýmikoli dvěma zařízeními prostřednictvím příkazu z libovolného řídicího zařízení v síti. To je velmi důležité, protože použití funkce UPnP poskytuje koncovému uživateli schopnost přidávat další šířku síťového pásma bez nutnosti nejprve provést složitá nastavení. Využití výhod této funkce pro datovou komunikaci je omezeno pouze představami uživatele. Díky funkci UPnP a několika dodatečným periferním zařízením může uživatel regulovat termostat, synchronizovat domácí hodiny nebo dokonce monitorovat bezpečnostní situaci v domě či podniku prostřednictvím kamer nebo TV přijímače, vybaveného technologií UPnP.

Kromě toho je funkce UPnP nezávislá na specifickém operačním systému, programovacím jazyku nebo fyzickém médiu. To je rovněž významná vlastnost, protože zařízení může být rovněž odpojeno od sítě bezproblémově, automaticky a efektivně bez toho, že by tím způsobilo nežádoucí stav. A konečně, funkce UPnP je soběstačným výukovým nástrojem, který přináší svým uživatelům výhody Internetu a umožňuje jeho nejvýznamnějším součástem vzájemně spolupracovat za použití jednoho jazyka. To znamená, že použití funkce UPnP ve spojení s úsilím více dodavatelů ustanovit standardní protokoly pro řízení zařízení (DCPs - Device Control Protocols) vedlo ke smlouvě mezi všemi „drátovými“ protokoly, jako je IP, TCP, UDP, HTTP a XML. Díky tomu představuje funkce UPnP deklarativní jazyk v XML a komunikuje v tomto jazyce prostřednictvím protokolu HTTP.

Otázka: Jak mohu nainstalovat funkci UPnP?

Odpověď:

Poznámka: Funkce UPnP je v současné době podporována pouze v operačních systémech Windows Me a Windows XP.

Poznámka: Otevřete složku Přidat nebo odebrat programy klepnutím na tlačítko Start, Ovládací panely, a pak klepněte na příkaz Přidat nebo odebrat programy.

  1. Otevřete okno Přidat nebo odebrat programy v okně Ovládací panely.
  2. Klepněte na příkaz Přidat nebo odebrat součásti Windows.
  3. Na seznamu součástí zvolte zaškrtávací políčko Síťové služby a klepněte na možnost Podrobnosti.
  4. Ujistěte se, že je zaškrtnuta volba Universal Plug and Play (UPnP).

top of page

USRobotics