Gespecialiseerde internetverbinding-instructies

De Wireless Turbo Access Point & Router configureren

Problemen oplossen en Ondersteuning

Informatie betreffende voorschriften

Veelvoorkomende vragen >

Beperkte garantie van USRobotics Corporation

Gebruikershandleiding voor de Wireless Turbo Access Point & Router (Windows 95, 98, 2000, NT, Me, XP en Macintosh)

Veelvoorkomende vragen

Vraag: Wat kan ik doen als de Wireless Turbo Access Point & Router geen IP-adres ontvangt van mijn Internet Service Provider (ISP)?

Antwoord:

1. Controleer of uw breedbandmodem goed is aangesloten.
  2. Haal de voedingsadapter uit uw kabel- of DSL-modem en sluit deze vervolgens weer aan om de modem te resetten.
  3. Als u dynamische IP-adressen gebruikt, dient u te controleren of uw kabel- of DSL-modem DHCP-passthrough wel ondersteunt.
  4. Sommige ISP's vereisen dat u een geregistreerd MAC-adres gebruikt.
Vraag: Wat kan ik doen als de beschreven installatieprocedure niet werkt?

Antwoord:

1. Haal de voedingsadapter uit uw kabel- of DSL-modem en sluit deze vervolgens weer aan om de modem te resetten.
  2. Herstel de standaardinstellingen van de Wireless Turbo Access Point & Router. Houd de RESET-knop vijf tot tien seconden lang ingedrukt. De standaardinstellingen van de Wireless Turbo Access Point & Router worden dan weer hersteld. Als u de configuratie-instellingen gewijzigd had, dient u deze wijzigingen weer opnieuw aan te brengen.

Vraag: Met welk type kabel moet ik mijn breedbandmodem aansluiten op de Wireless Turbo Access Point & Router?

Antwoord:

Sommige breedbandmodems dienen met een crossover-kabel aangesloten te worden op de Wireless Turbo Access Point & Router. Gebruik de bij uw breedbandmodem en de Wireless Turbo Access Point & Router geleverde kabels. Neem contact op met uw ISP als u nog steeds twijfelt over welke kabels u moet gebruiken.

Vraag: Hoe krijg ik toegang tot de web-interface?

Antwoord:

Start uw internetbrowser en typ het standaard IP-adres: http://192.168.123.254.

Vraag: Biedt de Wireless Turbo Access Point & Router ondersteuning voor IPSEC?

Antwoord:

Ja, de Wireless Turbo Access Point & Router biedt ondersteuning voor IPSEC pass-through.

Vraag: Over welk type firewall beschikt de Wireless Turbo Access Point & Router?

Antwoord:

De Wireless Turbo Access Point & Router maakt gebruik van NAT en inspecteert de TCP/IP-poort.

Vraag: Wat is NAT?

Antwoord:

Network Address Translation (NAT) zet meerdere IP-adressen op een particulier LAN om in één openbaar adres dat naar het internet verzonden wordt. Zo verhoogt u de beveiliging, aangezien het IP-adres van een computer op het LAN niet verzonden wordt naar het internet. Gebruikers kunnen meerdere particuliere adressen verbergen achter het ene adres dat de ISP ze verschaft heeft.

Vraag: Wat is DMZ?

Antwoord:

DMZ is de afkorting van Demilitarized Zone (Gedemilitariseerde zone). Deze functie maakt het mogelijk om slechts één IP-adres door te geven via het internet. Met DMZ wordt slechts één computer blootgesteld als er meerdere TCP/IP-poorten geopend moeten zijn. Als u DMZ wilt gebruiken, moet u een statisch IP-adres instellen voor uw computer.

Vraag: Deelt de blootgestelde gebruiker bij gebruik van DMZ het openbare IP-adres met de Wireless Turbo Access Point & Router?

Antwoord:

Nee, alle gerichte verzoeken worden doorgestuurd naar de DMZ-host.

Vraag: Wat kan ik doen als ik mijn e-mail of de website van mijn ISP niet kan openen?

Antwoord:

Vraag uw ISP wat de volledige URL is en voer de volgende stappen uit:

1. Sluit uw breedbandmodem rechtstreeks aan op een van uw computers.
  2. Voer de ping-opdracht uit door in Windows eerst op Start en daarna op Uitvoeren te klikken. Gebruikers van Windows 95, 98 en Me dienen in het dialoogvenster Uitvoeren command te typen. Gebruikers van Windows 2000, NT en XP dienen cmd te typen. Alle gebruikers dienen vervolgens de volgende opdracht in te typen: ping xxx, waarbij xxx voor de volledige URL van uw internetprovider staat.
  3. Nadat u een IP-adres ontvangen hebt, typt u dit adres bij de optie voor de mailserver of in de adresregel van uw webbrowser.

Vraag: Waarom krijg ik geen toegang tot de web-interface?

Antwoord:

Waarschijnlijk moet u de proxy- of inbelinstellingen verwijderen uit uw internetbrowser.

Vraag: Worden PPTP-pakketten doorgelaten of worden ze actief omgeleid door de Wireless Turbo Access Point & Router?

Antwoord:

De Wireless Turbo Access Point & Router laat PPTP-pakketten door.

Vraag: Wat is het maximale aantal gebruikers dat de Wireless Turbo Access Point & Router toestaat?

Antwoord:

Als u aanvullende hubs aansluit op de Wireless Turbo Access Point & Router, kunnen maar liefst 253 afzonderlijke gebruikers aangesloten worden op de Wireless Turbo Access Point & Router.

Vraag: Is de Wireless Turbo Access Point & Router compatibel met verschillende platforms?

Antwoord:

Ieder platform dat ondersteuning biedt voor Ethernet, met WiFi-compatibele 802,11b- en 802,11-producten en TCP/IP is compatibel met de Wireless Turbo Access Point & Router.

Vraag: Kan ik met de Wireless Turbo Access Point & Router mijn eigen openbare IP's en domein gebruiken of moet ik de IP's gebruiken die de Wireless Turbo Access Point & Router verschaft?

Antwoord:

U hebt slechts één geldig internet IP-adres nodig. Het interne IP-adresbereik moet nog steeds de NAT firewall passeren voor alle uitgaande internetverzoeken. Alle binnenkomende verzoeken worden geblokkeerd, tenzij bepaalde instellingen opgegeven zijn, zoals het doorsturen van poorten of DMZ.

Vraag: Hoeveel poorten kunnen tegelijkertijd doorgestuurd worden?

Antwoord:

U kunt 20 poorten tegelijkertijd doorsturen.

Vraag: Kan ik de Wireless Turbo Access Point & Router gebruiken in plaats van een modem?

Antwoord:

Nee, de Wireless Turbo Access Point & Router moet gebruikt worden met een breedbandmodem.

Vraag: Is er een functie voor een beveiligingslogboek voor de Wireless Turbo Access Point & Router?

Antwoord:

Ja, op de pagina Tools van de web-interface vindt u een functie voor beveiligingslogboeken.

Top of Page