Gespecialiseerde internetverbinding-instructies >

De Wireless Turbo Access Point & Router configureren

Problemen oplossen en Ondersteuning

Beperkte garantie van USRobotics Corporation

Gebruikershandleiding voor de Wireless Turbo Access Point & Router (Windows 95, 98, 2000, NT, Me, XP en Macintosh)

Gespecialiseerde internetverbinding-instructies

In deze gebruikershandleiding komen de meeste voor dynamische of statische IP-adressen geconfigureerde kabel- en DSL-installaties aan de orde. Er wordt van uitgegaan dat u over een goed functionerende kabel- of DSL-internetservice beschikt.

• Als u over een DSL-service beschikt, dan hebt u of een PPPoE- of een PPPoA-verbinding. Als u een PPPoE-verbinding hebt, dan dient u eerst uw gebruikersnaam en wachtwoord in de Wireless Turbo Access Point & Router in te voeren, alsmede eventuele andere informatie. Raadpleeg Bijlage A van dit hoofdstuk voor informatie over het verkrijgen van uw configuratie-informatie. Als u een PPPoA-verbinding hebt, dan hoeft u waarschijnlijk geen configuratie-informatie in te voeren. Neem contact op met uw ISP als u niet precies weet met welk type verbinding u werkt.

• Als u inbelnetwerken en een VPN-adapter gebruikt, hebt u waarschijnlijk een PPTP-verbinding. Raadpleeg Bijlage B van dit hoofdstuk voor informatie over het verkrijgen van uw configuratie-informatie. Neem contact op met uw ISP als u niet precies weet met welk type verbinding u werkt.

• Als uw ISP u de noodzakelijke configuratie-informatie niet kan of wil verschaffen, raadpleeg dan Bijlage C voor informatie over hoe u deze informatie dan zelf kunt verkrijgen.

Bijlage A

PPPoE-verbinding

U wordt gevraagd om uw ISP-gebruikersnaam en uw ISP-wachtwoord om een verbinding tot het internet via de Wireless Turbo Access Point & Router mogelijk te maken. Afhankelijk van uw ISP hebt u misschien de volgende informatie nodig:

User name ______________________________________________
Wachtwoord ______________________________________________
IP-adres:
___________-___________-___________-____________
Subnet-masker:
___________-___________-___________-____________
Gateway/Router:
___________-___________-___________-____________
DNS-servers/
Naamservers:

___________-___________-___________-____________

___________-___________-___________-____________

Naam service (optioneel):

_______________________________________________

Kijk voor deze informatie eerst in uw aanmeldtoepassing. Als u daar niet alle vereiste informatie vindt, kunt u contact opnemen met uw ISP.

Start een webbrowser. Typ http://192.168.123.254 in de locatie- of adresregel van uw webrowser om toegang tot de web-interface te krijgen.

Na het tot stand brengen van de verbinding ziet u de web-interface. De standaardgebruikersnaam is admin. Er is geen standaard wachtwoord voor de Wireless Turbo Access Point & Router. Klik op OK om in te loggen.

Wanneer u voor het eerst gebruik maakt van de web-interface, zal de Setup Wizard worden opgestart. Volg de aanwijzingen op het scherm om uw PPPoE-verbinding in te stellen.

Opmerking: Als u wordt gevraagd om verbinding te maken met het internet, dan dient u afhankelijk van uw browser waarschijnlijk Opnieuw of Verbinden te selecteren.

Na het beëindigen van de Setup Wizard wacht u even en vernieuwt u uw browser. Als er in het gedeelte WAN van de pagina Status "PPPoE Connected" staat, dan was de configuratie succesvol.

Als u niet in staat was een verbinding te maken met het internet, klik dan op Basic Setting in het menu en selecteer vervolgens WAN. Selecteer de juiste Connection Type en voer de informatie in over uw internet-verbinding. Als u klaar bent, klikt u op Apply. U zou nu een verbinding moeten kunnen maken met het internet.

U ziet dan de knop Connect op de pagina Status. U kunt op deze knop klikken om een inbelsessie met uw internetprovider te starten.

Opmerking: Raadpleeg het hoofdstuk De Wireless Turbo Access Point & Router configureren in deze handleiding voor meer informatie over configureren.

Top of Page

Bijlage B

PPTP-verbinding

U dient de volgende informatie over uw computer op te vragen. Kijk voor deze informatie eerst in uw aanmeldtoepassing. Als u daar niet alle vereiste informatie vindt, kunt u contact opnemen met uw ISP.

PPTP-account (User Name):
______________________________________________
PPTP-wachtwoord:
______________________________________________
Servicenaam:
______________________________________________
IP-adres:
___________-___________-___________-____________
Subnet-masker:
___________-___________-___________-____________
IP-adres van server:
___________-___________-___________-____________
Verbindings-ID:

_______________________________________________

Opmerking: Wellicht hebt u niet al deze informatie nodig om de Wireless Turbo Access Point & Router te kunnen installeren.

Als u deze informatie hebt en de Wireless Turbo Access Point en Router hebt aangesloten start u een browser. Typ http://192.168.123.254 in de locatie- of adresregel van uw webrowser om toegang tot de web-interface te krijgen.

Na het tot stand brengen van de verbinding ziet u de web-interface. De standaardgebruikersnaam is admin. Er is geen standaard wachtwoord voor de Wireless Turbo Access Point & Router. Klik op OK om in te loggen.

Opmerking: Als u tijdens de Setup Wizard wordt gevraagd om met het internet te verbinden, klik dan op Connect en ga verder met de Setup Wizard. Het kan zijn dat u meerdere keren op Connect moet klikken.

Wanneer u voor het eerst gebruik maakt van de web-interface, zal de Setup Wizard worden opgestart. Volg de aanwijzingen op het scherm om uw PPTP-verbinding in te stellen.

Na het beëindigen van de Setup Wizard wacht u even en vernieuwt u uw browser. Als er in het gedeelte WAN in het gedeelte Device Information op de pagina Status "PPTP Connected" staat, dan was de configuratie succesvol.

Als u niet in staat was een verbinding te maken met het internet, klik dan op Basic Setting in het menu en selecteer vervolgens WAN. Selecteer de juiste Connection Type en voer de informatie in over uw internet-verbinding. Als u klaar bent, klikt u op Apply. U zou nu een verbinding moeten kunnen maken met het internet.

U ziet dan de knop Connect op de pagina Status. U kunt op deze knop klikken om een inbelsessie met uw internetprovider te starten.

Opmerking: Raadpleeg het hoofdstuk De Wireless Turbo Access Point & Router configureren in deze handleiding voor meer informatie over configureren.

Top of Page

Bijlage C

Verkrijgen van uw configuratie-informatie

Als uw ISP u deze gegevens niet kan of wil verschaffen, dan kunt u de volgende stappen uitvoeren om het grootste deel van de vereiste informatie te achterhalen.

U dient deze stappen uit te voeren op de computer die momenteel aangesloten is op uw kabel- of DSL-modem.

A.

Gebruikers van Windows

1. Alle gebruikers van Windows:
    Klik in Windows op Start, Instellingen en Configuratiescherm.

2. Gebruikers van Windows 95, 98 of Me:
    Dubbelklik op Netwerk.

Gebruikers van Windows 2000 en XP:
    Dubbelklik op Netwerk- en inbelverbindingen.

Gebruikers van Windows NT:
    Dubbelklik op Netwerk en vervolgens op het tabblad Protocollen.

3. Alle gebruikers van Windows:
    Selecteer de optie TCP/IP voor de netwerkadapter waar u uw kabel- of DSL-modem op aangesloten hebt en klik op Eigenschappen. Ga verder met stap B.

Gebruikers van Macintosh

Gebruikers van Macintosh OS 9.x:
Klik op Apple, Regelpanelen en op TCP/IP. Ga verder met stap B.

Gebruikers van Macintosh OS X:
Klik op Apple, Systeemvoorkeuren en vervolgens op Netwerk. Ga verder met stap B.

B.

Alle gebruikers van Windows:

Nu wordt het venster TCP/IP-eigenschappen afgebeeld.

• Als de optie Automatisch een IP-adres verkrijgen geselecteerd is, kunt u verdergaan met de installatie van de Wireless Turbo Access Point & Router. Dit wordt beschreven in het hoofdstuk De hardware installeren in deze handleiding.
  • Als deze optie niet geselecteerd is, dient u de vereiste configuratie-informatie te vergaren (als deze niet verschaft worden door uw internetprovider). Afhankelijk van het besturingssysteem kan het nodig zijn meerdere tabbladen in het venster TCP/IP aan te klikken om alle vereiste informatie te verkrijgen. Als u klaar bent, selecteert u Automatisch een IP-adres verkrijgen en klikt u op OK. Klik nogmaals op OK als dat nodig is om de pagina Netwerkeigenschappen te sluiten. Klik op Nee als u gevraagd wordt of u uw computer opnieuw wilt opstarten. U kunt verdergaan met het hoofdstuk De hardware installeren in deze handleiding.

Alle gebruikers van Macintosh:

Stel de optie Verbinden via: in op Verbinden via: Ethernet.

Controleer de instelling van de optie Configureren: en kijk of uw internetprovider gegevens verschaft heeft voor het IP-adres, DHCP Client-ID of Naam servers.

• Als de optie Configureren: ingesteld is op DHCP gebruiken, kunt u verdergaan met het hoofdstuk De hardware installeren in deze handleiding.

• Als de optie Configureren: niet ingesteld is op DHCP gebruiken, dient u de vereiste configuratie-informatie te vergaren (als deze niet verschaft worden door uw internetprovider). Het kan nodig zijn meerdere tabbladen aan te klikken in het venster TCP/IP of Netwerk om alle vereiste informatie te verkrijgen. Stel de optie Configureren: voor TCP/IP in op DHCP gebruiken. Klik op Opslaan en sluit het venster TCP/IP of Netwerk. U kunt verdergaan met het hoofdstuk De hardware installeren in deze handleiding.

Top of Page