Δεν μπορώ πλέον να συνδεθώ στο Διαδίκτυο.

  1. Αν δεν μπορείτε πλέον να προσπελάσετε το Διαδίκτυο, ανατρέξτε πρώτα στην ενότητα "Bασική διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων" στην κεντρική σελίδα Αντιμετώπισης προβλημάτων.
  2. Εάν χρησιμοποποιείτε έναν υπολογιστή με Windows, εκτελέσετε το πρόγραμμα USRobotics Network Test που βρίσκεται στο φάκελο Troubleshooting του CD-ROM εγκατάστασης της USRobotics.

    Εάν εκτελέσετε το πρόγραμμα διαγνωστικού ελέγχου USRobotics Network Test, ακολουθήσετε τις οδηγίες του βοηθητικού προγράμματος και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε με το Διαδίκτυο, ακολουθήστε τις υπόλοιπες διαδικασίες παρακάτω.

  3. Η ακόλουθη διαδικασία καλύπτει την περίπτωση αντιμετώπισης προβλημάτων με τις συνδέσεις στο δίκτυό σας και το δρομολογητή σας προκειμένου να ανακαλύψετε πού υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυό σας:
  1. Βεβαιωθείτε ότι ο ενσύρματος προσαρμογέας δικτύου που διαθέτετε μπορεί να συνδεθεί με τον δρομολογητή. Εάν ο προσαρμογέας που χρησιμοποιείτε δεν επικοινωνεί με το δρομολογητή, ο υπολογιστής σας είναι αδύνατον να συνδεθεί στο Διαδίκτυο.
  2. Βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής είναι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο. Η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο πρέπει να είναι ενεργή και σε λειτουργία.

Βεβαιωθείτε ότι ο ενσύρματος προσαρμογέας δικτύου που διαθέτετε μπορεί να συνδεθεί με τον δρομολογητή.

  1. Εκκινήστε ένα πρόγραμμα περιήγησης Web. Στη γραμμή της τοποθεσίας ή της διεύθυνσης, πληκτρολογήστε 192.168.1.1 και πατήστε το ENTER. Εάν είστε σε θέση να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης ρυθμίσεων του δρομολογητή, δοκιμάστε και πάλι να προσπελάσετε το Διαδίκτυο.

Σημείωση: Εάν έχετε τροποποιήσει τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας, αντί για την 192.168.1.1, πληκτρολογήστε τη νέα διεύθυνση IP .

  1. Αποδεσμεύστε και ανανεώστε τη σύνδεση δικτύου του προσαρμογέα σας.
  1. Προσπαθήστε και πάλι να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης των ρυθμίσεων του δρομολογητή στη διεύθυνση 192.168.1.1. Εάν είστε σε θέση να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης ρυθμίσεων του δρομολογητή, δοκιμάστε και πάλι να προσπελάσετε το Διαδίκτυο.
  2. Προσπαθήστε και πάλι να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης των ρυθμίσεων του δρομολογητή στη διεύθυνση 192.168.1.1. Εάν είστε σε θέση να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης ρυθμίσεων του δρομολογητή, δοκιμάστε και πάλι να προσπελάσετε το Διαδίκτυο.
  3. Προσπαθήστε και πάλι να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης των ρυθμίσεων του δρομολογητή στη διεύθυνση 192.168.1.1.

Βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής είναι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο.

  1. Ελέγξτε τις ενδεικτικές λυχνίες LED στο δρομολογητή σας για να βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής είναι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο.
  2. Βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής σας είναι συνδεδεμένος στο βύσμα του τοίχου.
  3. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να προσπελάσετε το Διαδίκτυο, κάντε κλικ στην καρτέλα WAN Setup (Ρύθμιση WAN) και από τo μενού Internet διαμορφώστε τις ρυθμίσεις για τη σύνδεση του δρομολογητή στο Διαδίκτυο. (Εάν έχετε μόντεμ DSL, μπορεί να χρειαστεί να πληκτρολογήσετε τα στοιχεία σύνδεσης που έχετε λάβει από τον πάροχό σας).

    Σημείωση: Εάν το πρωτόκολλο WAN αφορά στατική σύνδεση, βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση IP WAN του δρομολογητή είναι μια έγκυρη στατική διεύθυνση IP. Μια έγκυρη στατική διεύθυνση IP είναι εκείνη που σας παρέχει ο πάροχός σας ή που βρίσκεται στο ίδιο υποδίκτυο με τη συσκευή που είναι συνδεδεμένη στη θύρα LAN του δρομολογητή.

  4. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.
  5. Δοκιμάστε και πάλι να προσπελάσετε το Διαδίκτυο.

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να προσπελάσετε το Διαδίκτυο: Το πρόβλημα βρίσκεται στον πάροχό σας.. Επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης πελατών του παρόχου σας για να προσδιορίσετε εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το μόντεμ σας ή με την παροχή σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

 

Επιστροφή στη σελίδα Αντιμετώπισης προβλημάτων