De 22 Mbps Wireless PC Card, de PCI Adapter, de PCI Adapter (met afneembare antenne) en het Access Point

Netwerkconfiguratie en planning >

De adapter installeren en configureren voor Windows 98 SE/2000/Me/XP

De 22 Mbps Wireless Configuration Utilities

Problemen oplossen

Verklarende woordenlijst

Productspecificaties voor de 22 Mbps Wireless PC Card en de PCI Adapter

Productspecificaties voor het 22 Mbps Wireless Access Point

Beperkte Garantie van USRobotics Corporation

Verklaring van de Federal Communications Commission

De 22 Mbps Wireless PC Card, PCI Adapter, PCI Adapter (met afneembare antenne) en Access Point Gebruikershandleiding

Netwerkconfiguratie en planning

De 22 Mbps Wireless PC Card, de PCI Adapter en de PCI Adapter (met afneembare antenne) ondersteunen verouderde Ethernet LAN netwerkconfiguratie-opties volgens de definitie van het comité voor IEEE 802-standaarden.

De 22 Mbps Wireless PC Card, de PCI Adapter en de PCI Adapter (met afneembare antenne) kunnen geconfigureerd worden als:

• 802.11b AdHoc voor LANs in afdelingen, kleine kantoren of kantoren aan huis (de zogenaamde SOHO's: Small Office and Home Office)
  • Infrastructuur voor LANs in bedrijven
  • LAN-interconnectie voor point-to-point koppelingen als een campus-backbone

NETWERKTOPOLOGIE

Een 802.11b AdHoc draadloze LAN is een groep computers die allemaal uitgerust zijn met een 22 Mbps Wireless PC Card, PCI Adapter of PCI Adapter (met afneembare antenne) en die als een onafhankelijke draadloze LAN op elkaar aangesloten zijn. De computers in een bepaalde 802.11b AdHoc draadloze LAN moeten zodanig geconfigureerd zijn dat ze hetzelfde radiokanaal delen. De 22 Mbps Wireless PC Card, de PCI Adapter, de PCI Adapter (met afneembare antenne) en het Access Point zijn ook compatibel met alle oudere 802.11b 11 Mbps draadloze producten.

802.11b AdHoc draadloze LAN-configuraties zijn geschikt voor afdelingen of SOHO's.

De 22 Mbps Wireless PC Card, PCI Adapter en PCI Adapter (met afneembare antenne) verschaffen draadloze werkstations toegang tot een kabel-LAN. Een geïntegreerde draadloze en bekabelde LAN wordt een infrastructuurconfiguratie genoemd. Een groep gebruikers van 22 Mbps Wireless PC Cards, PCI Adapters of PCI Adapters (met afneembare antenne) en een 22 Mbps Wireless Access Point vormen samen een Basic Service Set (BSS). Iedere 22 Mbps Wireless PC Card, PCI Adapter of PCI Adapter (met afneembare antenne) in een BSS kan via het 22 Mbps Wireless Access Point communiceren met alle computers in de infrastructuur van het kabel-LAN.

Een infrastructuurconfiguratie breidt de toegankelijkheid van een PC uit tot een kabel-LAN en verdubbelt het effectieve draadloze transmissiebereik voor twee 22 Mbps Wireless PC Cards of PCI Adapters. Aangezien het 22 Mbps Wireless Access Point gegevens binnen zijn BSS kan doorsturen, wordt het effectieve transmissiebereik in een infrastructuur-LAN verdubbeld.

Het gebruik van een unieke ID is van essentieel belang in een BSS. Alle PC's die uitgerust zijn met 22 Mbps Wireless PC Cards of PCI Adapters en in een onafhankelijke BSS geconfigureerd zijn zonder roaming-opties, moeten geconfigureerd zijn met een BSS ID die overeenkomt met de 22 Mbps Wireless PC Card, PCI Adapter of PCI Adapter (met afneembare antenne) die gebruikt wordt in de BSS. Controleer de BSS ID van uw 22 Mbps Wireless PC Card, PCI Adapter of PCI Adapter (met afneembare antenne) of gebruik de Configuration Utility van het Access Point om de BSS ID vast te stellen.

De Infrastructure 22 Mbps Wireless Access LAN-configuratie is geschikt voor draadloze toegang op grote schaal (voor bijv. bedrijven) tot een centrale database of als een draadloze toepassing voor mobiele gebruikers.

ROAMING

De infrastructuurconfiguratie ondersteunt bovendien roaming voor mobiele gebruikers. Het is mogelijk meerdere BSS'en te configureren als een Extended Service Set (ESS). Het voortdurende netwerk staat gebruikers toe vrijelijk te roamen binnen een ESS. Alle 22 Mbps Wireless PC Cards, PCI Adapters en 22 Mbps Wireless Access Points binnen een ESS moeten geconfigureerd zijn met dezelfde ESS ID en hetzelfde radiokanaal gebruiken.

Kies een haalbaar radiokanaal en een optimale positie voor het Access Point voordat u een ESS met roaming inschakelt. Een goede positionering van het 22 Mbps Wireless Access Point en een helder radiosignaal zorgen voor een aanzienlijk verbeterde prestatie.