Sisällys:

Tietoja 22 Mbps Wireless PC Card-, PCI Adapter-, PCI Adapter (irrotettava antenni)- ja Access Point -laitteista

Verkon rakenne ja suunnittelu

Sovittimen asennus ja asetusten määritys Windows 98-, SE-, 2000-, Me- ja XP-käyttöjärjestelmässä

22 Mbps Wireless Configuration Utility -apuohjelmat

Vianmääritys

Sanasto >

22 Mbps Wireless PC Card- ja PCI Adapter -laitteiden tekniset tiedot

22 Mbps Wireless Access Point -laitteen tekniset tiedot

USRobotics Corporationin rajoitettu takuu

FCC:n (Federal Communications Commission) ilmoitus

22 Mbps Wireless PC Card-, PCI Adapter-, PCI Adapter (irrotettava antenni)- ja Access Point -laitteiden käyttöopas

Sanasto

 
Käyttöpiste (Access Point) Verkkojen välisessä yhteydessä käytettävä laite, joka liittää kaapeloidut ja langattomat verkot saumattomasti yhteen.
Ad-Hoc Langaton Ad-Hoc-lähiverkko on ryhmä langattomalla sovittimella varustettuja tietokoneita, jotka on liitetty itsenäiseksi langattomaksi verkoksi.
Runkoverkko (Backbone) Runkoverkko on verkon ydininfrastruktuuri ja verkon osa, joka siirtää tietoja keskuspisteestä toiseen. Tämän jälkeen tiedot puretaan paikalliseen järjestelmään.
Tukiasema (Base Station) Matkapuhelinliikenteessä tukiasema on keskusradiolähetin-vastaanotin, joka pitää yllä yhteyttä alueella oleviin matkapuhelimiin. Matkapuhelinsovelluksissa ja henkilökohtaisissa sovelluksissa jokaisella solulla tai mikrosolulla on oma tukiasemansa. Jokainen tukiasema on vuorostaan yhteydessä muiden solujen tukiasemiin.
Silta (Bridge) Silta on verkkojen välistä toimintaa, joka sisältää OSI-verkkoprotokollamallin kaksi alinta kerrosta.
BSS Lyhenne sanoista Basic Service Set. BSS on Access Point -tukiasema, joka liittyy useisiin langattomiin asemiin.
ESS Lyhenne sanoista Extended Service Set. ESS on verkkovierailun mahdollistava toimialue. Vähintään kaksi BSS-verkkoa voidaan yhdistää ESS-verkoksi.
Ethernet Ethernet on tiedonsiirrossa yleisesti käytössä oleva lähiverkko, joka mahdollistaa tietojen lähetyksen tietokoneista ja päätteistä. Ethernet toimii 10/100 Mbps:n nopeudella. Verkko rakennetaan suojatun koaksiaalikaapelin tai kierretyn parikaapelin avulla.
Infrastruktuuri Infrastruktuuri on langattoman ja kaapeloidun lähiverkon yhdistelmä.
PCMCIA (Personal Computer Memory Card International Association) PCMCIA on yhteenliittymä, joka kehittää standardeja PC-kortteja varten. Kortteja kutsuttiin aiemmin PCMCIA-korteiksi. PC-kortteja on kolmentyyppisiä. Kortit ovat suurin piirtein samanpituisia ja -levyisiä kuin luottokortit, mutta niiden paksuus riippuu tyypistä: 3,3 mm (tyyppi I); 5,0 mm (tyyppi II) tai 10,5 mm (tyyppi III). Näitä kortteja voi käyttää moniin tarkoituksiin, kuten muistikortteina, tavallisina modeemeina tai langattoman lähiverkon laitteina.
Verkkovierailu (Roaming) Verkkovierailu on ominaisuus, jonka ansiosta käyttäjä voi siirtyä matkaviestimen (esimerkiksi langattoman lähiverkon käyttöliittymänä käytettävän laitteen) kanssa tietyn toimialueen (esimerkiksi ESS-verkon) alueella ja säilyttää jatkuvan yhteyden infrastruktuuriin.