Verkon rakenne ja suunnittelu >

Verkon rakenne ja suunnittelu

22 Mbps Wireless PC Card-, PCI Adapter- ja PCI Adapter (irrotettava antenni) -laitteet tukevat aiempia IEEE 802 -määritysten mukaisia Ethernet-lähiverkkokokoonpanoja.

22 Mbps Wireless PC Card-, PCI Adapter- ja PCI Adapter (irrotettava antenni) -laite voidaan määrittää joksikin seuraavista:

• 802.11b AdHoc -verkko yrityksen osastojen ja pien- tai kotitoimistojen lähiverkoiksi
  • Infrastruktuuri yritysten lähiverkoiksi
  • Lähiverkkojen välinen point-to-point-yhteys alueen runkoverkoksi

VERKKOTOPOLOGIA

Langaton 802.11b AdHoc -lähiverkko on ryhmä 22 Mbps Wireless PC Card-, PCI Adapter- tai PCI Adapter (irrotettava antenni) -laitteella varustettuja tietokoneita, jotka on liitetty itsenäiseksi langattomaksi verkoksi. Langattomaan 802.11b AdHoc -lähiverkkoon liitetyt tietokoneet on asetettava käyttämään samaa radiokanavaa. 22 Mbps Wireless PC Card-, PCI Adapter-, PCI Adapter (irrotettava antenni)- ja Access Point -laitteet ovat myös taaksepäin yhteensopivia 802.11b-standardin mukaisten 11 Mbps:n langattomien tuotteiden kanssa.

Langattomat 802.11b AdHoc -lähiverkot sopivat käytettäviksi yrityksen osastoilla ja pien- tai kotitoimistoissa.

22 Mbps Wireless PC Card-, PCI Adapter- ja PCI Adapter (irrotettava antenni) -laitteiden avulla langattomat työasemat voivat muodostaa yhteyden kaapeloituun lähiverkkoon. Yhdistettyä langatonta ja kaapeloitua verkkoa kutsutaan infrastruktuuriksi. 22 Mbps Wireless PC Card-, PCI Adapter- tai PCI Adapter (irrotettava antenni) -laitteiden käyttäjien ryhmä ja 22 Mbps Wireless Access Point -laite muodostavat Basic Service Set (BSS) -verkon. Kaikki BSS-verkkoon liitetyt 22 Mbps Wireless PC Card-, PCI Adapter- ja PCI Adapter (irrotettava antenni) -laitteet voivat olla yhteydessä jokaisen kaapeloituun lähiverkkoinfrastruktuuriin liitetyn tietokoneen kanssa 22 Mbps Wireless Access Point -laitteen kautta.

Infrastruktuurikokoonpano laajentaa tietokoneen käyttömahdollisuuksia kaapeloidussa lähiverkossa ja kaksinkertaistaa kahden 22 Mbps Wireless PC Card- tai PCI Adapter -laitteen langattoman tiedonsiirtoalueen koon. Koska 22 Mbps Wireless Access Point -laite kykenee siirtämään tietoja eteenpäin BSS-verkossaan, infrastruktuurilähiverkon tehollinen lähetysalue kaksinkertaistuu.

Yksilöllisen tunnuksen käyttäminen on välttämätöntä BSS-verkossa. 22 Mbps Wireless PC Card- tai PCI Adapter -laitteella varustettuihin ja ilman verkkovierailumahdollisuuksia itsenäisessä BSS-verkossa toimiviin tietokoneisiin on määritettävä sama BSS-tunnus, joka on käytössä BSS-verkkoon liitetyissä 22 Mbps Wireless PC Card-, PCI Adapter- tai PCI Adapter (irrotettava antenni) -laitteissa. Löydät 22 Mbps Wireless PC Card-, PCI Adapter tai PCI Adapter (irrotettava antenni) -laitteen BSS-tunnuksen laitteesta tai Access Point Configuration Utility -apuohjelmasta.

22 Mbps Wireless -infrastruktuurilähiverkko sopii koko yrityksen laajuiseksi 22 Mbps Wireless -yhteydeksi keskustietokantaan tai liikkuvien käyttäjien langattomaksi verkkosovellukseksi.

VERKKOVIERAILU

Infrastruktuurikokoonpano tukee myös verkkovierailutoimintoa liikkuvia käyttäjiä varten. Vähintään kaksi BSS-verkkoa voidaan määritellä yhdeksi Extended Service Set (ESS) -verkoksi. Jatkuvan verkkoyhteyden ansiosta käyttäjät voivat liikkua vapaasti ESS-verkon alueella. Kaikkien samaan ESS-verkkoon liitettyjen 22 Mbps Wireless PC Card-, PCI Adapter- ja 22 Mbps Wireless Access Point -laitteiden ESS-tunnuksen ja radiokanavan on oltava sama.

Valitse sopiva radiokanava ja sijoita Access Point -laite sopivaan paikkaan ennen verkkovierailutoiminnolla varustetun ESS-verkon käyttöönottoa. 22 Mbps Wireless Access Point -laitteen onnistunut sijoittaminen ja häiriötön radiosignaali parantavat suorituskykyä huomattavasti.