Ordliste >

Ordliste

Ad-Hoc Et Ad-Hoc trådløst nettverk er en gruppe datamaskiner med hver sin trådløse adapter, som er tilkoblet som uavhengige trådløse nettverk.
Backbone Dette er den sentrale infrastrukturen i et nettverk; den delen av nettverket som transporterer informasjon fra et sentralt sted til et annet sentralt sted. Informasjonen lastes deretter ned til et lokalt system.
Basestasjon I mobiltelefoni er en basestasjon den sentrale radiooverførings- og mottaksenhet som opprettholder kommunikasjonen med de mobiltelefonene som er innenfor dekningsområdet. I mobile og personlige kommunikasjonsapplikasjoner har hver celle eller mikrocelle sin egen basestasjon. Hver basestasjon er i sin tur forbundet med andre cellers baser.
Bro En nettverksfunksjon som har implementert de to nederste lagene i OSI-modellens nettverksprotokoll.
BSS En forkortelse for Basic Service Set, som er et tilgangspunkt som er forbundet med flere trådløse stasjoner.
ESS En forkortelse for Extended Service Set, som er et roaming-domene. Flere enn én BSS kan konfigureres som ESS (Extended Service Set).
Ethernet En populær type datanettverk som aksepterer overføringer fra datamaskiner og terminaler. Ethernet overfører 10 Mbps på skjermet koakskabel, og 10/100 Mbps på skjermet, tvunnet parkabel.
Infrastructure (infrastruktur) Dette er en integrert trådløs og kablet nettverkskonfigurasjon.
PCMCIA (Personal Computer Memory Card International Association) Denne foreningen utvikler standarder for PC-kort som tidligere ble kalt PCMCIA-kort. PC-kort fås i tre typer som er omtrent på størrelse med et kredittkort, men har tykkelse på 3,3 mm (Type I), 5,0 mm (Type II) og 10,5 mm (Type III). Disse kortene kan ha forskjellige funksjoner, blan annet som minnelager, modem og trådløse nettverksenheter.
Roaming En funksjon som gjør at du kan ta med en mobil enhet på reise (for eksempel en trådløs nettverksstasjon) gjennom et domeneområde (for eksempel et ESS), og fortsatt ha forbindelse med infrastrukturen.
Tilgangspunkt Et nettverksprodukt som sømløst forbinder kablede og trådløse nettverk.