Tartalom:

Tudnivalók a 802.11g Wireless Turbo PC Card kártyáról és PCI Adapterről

Hálózat konfigurációja és tervezése

Az adapter telepítése konfigurálása Windows 98 SE/2000/Me/XP operációs rendszerek esetében

802.11g Wireless Turbo konfigurációs segédprogram

Hibaelhárítás és támogatás

Szójegyzék >

A 802.11g Wireless Turbo PC Card és PCI Adapter termékjellemzői

USRobotics Corporation korlátozott garancia

Szabályzási tudnivalók

802.11g Wireless Turbo PC Card és PCI Adapter Felhasználói kézikönyv

Szójegyzék

 
Access Point (Csatlakozási pont) Hálózati csatlakoztató eszköz, amely varratmentesen kapcsolja össze a vezetékes és a vezeték nélküli hálózatokat.
Ad-Hoc Az Ad-Hoc vezeték nélküli LAN-hálózat egy vezeték nélküli adapterekkel felszerelt számítógépekből álló csoport, független vezeték nélküli LAN-hálózatként csatlakoztatva.
Backbone (Gerinc) A hálózat alapvető infrastruktúrája; a hálózatnak az a része, amely eljuttatja az információt az egyik központi helyről a másikba. Ezután az információt a rendszer a helyi rendszerre tölti le.
Base Station (Bázisállomás) A mobil telekommunikációban a bázisállomás a központi rádió adó-vevő, amely hatótávolságon belül biztosítja a mobil rádiótelefonokkal a kommunikációt. A cellarendszerű és személyes kommunikációs alkalmazásokban minden cella és mikrocella rendelkezik saját bázisállomással; ugyanakkor minden bázisállomás össze van kapcsolva a többi cella bázisával is.
Bridge (Híd) Hálózatösszekapcsoló funkció, amely az OSI hálózati protokollmodell két legalacsonyabb rétegét egyesíti.
BSS (Basic Service Set) A Basic Service Set betűszava, Access Point elem, amely különböző vezeték nélküli állomásokkal áll kapcsolatban.
ESS (Extended Service Set) Az Extended Service Set betűszava, tulajdonképpen egy roaming domain. Több BSS-elemet Extended Service Set-lehetőségként lehet konfigurálni.
Ethernet: Népszerű helyi adatkommunikációs hálózat, amely a számítógépektől és terminálokból fogad adást. Az Ethernet 10/100 Mbps alapsávú, árnyékolt koaxiális kábelen vagy árnyékolt, sodrott telefonvezetéken működő átviteli eljárás.
Infrastructure (Infrastruktúra) Integrált vezeték nélküli és vezetékes LAN-konfiguráció.
PCMCIA (Personal Computer Memory Card International Association) A PC-kártyák szabványait kidolgozó szervezet. A PC-kártyák korábbi elnevezése: PCMCIA. A PC-kártyák három típusban, a hitelkártyákkal megegyező méretben kaphatók, de vastagságuk 3,3 mm-től (Type I) 5,0 mm-ig (Type II) és 10,5 mm-ig (Type III) terjed. A kártyák több funkciót töltenek be, használhatóak többek között memóriatárolásra, légvezetékes modemként és vezeték nélküli LAN-eszközként.
ROAMING Mobil végpontú rendszer (pl. vezeték nélküli LAN-mobil állomás) mozgatását teszi lehetővé egy domain területen belül (pl. ESS-területen), miközben az állomás folyamatos kapcsolatban marad az infrastruktúrával.



 



USRobotics USRobotics