Tartalom:

Tudnivalók a 802.11g Wireless Turbo PC Card kártyáról és PCI Adapterről

Hálózat konfigurációja és tervezése

Az adapter telepítése konfigurálása Windows 98 SE/2000/Me/XP operációs rendszerek esetében >

802.11g Wireless Turbo konfigurációs segédprogram

Hibaelhárítás és támogatás

Szójegyzék

A 802.11g Wireless Turbo PC Card és PCI Adapter termékjellemzői

USRobotics Corporation korlátozott garancia

Szabályzási tudnivalók

802.11g Wireless Turbo PC Card és PCI Adapter Felhasználói kézikönyv

Az adapter telepítése konfigurálása Windows 98 SE/2000/Me/XP operációs rendszerek esetében

 

USRobotics USRobotics

Válassza ki a terméket fent vagy görgessen lefelé a vonatkozó utasításokért.

 

RENDSZERKÖVETELMÉNYEK

A 802.11g Wireless Turbo PC Card és a PCI Adapter telepítéséhez szükséges rendszerkövetelmények:

  • Személyi számítógép Pentium vagy azzal egyenértékű egyenértékű, 100 MHz-es vagy gyorsabb processzorral
  • 64 MB RAM (vagy több, amint az operációs rendszer ajánlja)
  • 500 K szabad merevlemez-terület segédprogramok és illesztőprogramok telepítésére
  • Használható PC Card CardBus Type II slot (a Wireless Turbo PC Card elemhez)
  • Használható PCI 2.1/2.2 slot (a Wireless PCI Adapter elemhez)
  • Windows 98SE/Me/2000/XP operációs rendszer
  • CD-ROM-meghajtó

 

 

802.11g Wireless Turbo PCI Adapter telepítése

Felkészülés a telepítésre

Megjegyzés: Az Ön termékének száma: USR5416. Nagyon fontos, hogy feljegyezze a termék gyári számát, mielőtt telepítené a 802.11g Wireless Turbo PCI Adaptert. A gyári számot megtalálhatja a 802.11g Wireless Turbo PCI Adapter címkéjén és a csomagolódoboz oldalán. Ha bármikor szüksége van technikai támogatásra, a segítség kéréséhez szüksége lesz majd erre a számra.

Megjegyzés: Nézze meg, hogy CD-ROM meghajtója milyen betűjelet használ, mielőtt elkezdené új eszköze telepítését. A betűjelet ismernie kell a szoftver megfelelő telepítéséhez.

Megjegyzés: A telepítési eljárás során a számítógép kérheti a Windows operációs rendszer CD-lemezét. Telepítéskor a CD-lemezt tartsa elérhető közelségben.

1. A szoftver és az illesztőprogramok* telepítése

Kapcsolja be a számítógépet. Helyezze be a CD-lemezt a CD-ROM meghajtóba.

Megjegyzés: Amennyiben CD-lemeze nem indul el önműködően, kattintson a Windows Start, majd Futtatás menüpontjára, írja be a D:\setup parancsot (vagy a CD-ROM meghajtójának megfelelő betűjelet), majd kattintson az OK gombra.

A telepítő CD grafikus felhasználói képernyője (GUI) jelenik meg a kijelzőn. Amennyiben a rendszer kéri, válassza ki a kívánt nyelvet.

A rendszer néhány fájlt átmásol, majd a licencmegállapodás elolvasására kéri. Olvassa el a szerződést és kattintson a Yes (Igen) gombra. Válassza ki az ön által használt terméket és kattintson a Software (Szoftver) lehetőségre.

Megjegyzés: Minden olyan számítógépre fel kell telepítenie az illesztőprogramokat és a segédprogramokat, amelyekre fel szeretné telepíteni a hardvert.

Kattintson a Wireless Card Utility and Drivers (Vezeték nélküli kártyasegédprogram és illesztőprogramok) lehetőségre. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Ha a számítógép kéri az újraindítást, akkor válassza a No, I will restart my computer later (Később indítom újra a számítógépem) lehetőséget, majd kattintson a Finish (Befejezés) gombra. Zárja be a telepítő CD-ROM grafikus felhasználói képernyőjét (GUI). Az asztal visszatérésekor kapcsolja ki a számítógépet.

 

2. A 802.11g Wireless Turbo PCI Adapter* telepítése


Ellenőrizze, hogy számítógépe ki van kapcsolva, és áramtalanítva van. Távolítsa el a számítógép burkolatát. A számítógép kikapcsolt állapotában keressen egy szabad PCI kártyahelyet és távolítsa el a kártyahely takarójának rögzítőcsavarját vagy rögzítőcsipeszét. Vegye le a kártyahely takaróját és helyezze be a 802.11g Wireless Turbo PCI Adaptert. A PCI kártyahelyek jellemzően fém belsővel rendelkező fehér műanyagból vannak, és 9 cm hosszúak. Rögzítse a 802.11g Wireless Turbo PCI Adaptert a korábban eltávolított rögzítőcsavarral vagy rögzítőcsipesszel. Szerelje vissza a számítógép burkolatát és kapcsolja be a számítógépet.

Megjegyzés: Nehézségekbe ütközhet a 802.11g Wireless Turbo PCI Adapter PCI aljzatba helyezésénél. Például le kell szerelnie az antennát, hogy a 802.11g Wireless Turbo PCI Adaptert be tudja helyezni a PCI aljzatba. A 802.11g Wireless Turbo PCI Adaptert határozott nyomással illessze a helyére. Ha bármilyen nehézséget észlelne a 802.11g Wireless Turbo PCI Adapter behelyezésénél, próbálja az adaptert egy másik PCI aljzatba helyezni.

Ha a Windows felismeri az új hardvert, kattintson a Next (Tovább) gombra. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítési eljárás befejezéséhez. Amennyiben a rendszer a számítógép újraindítását kéri, indítsa újra számítógépét.

Megjegyzés: Amennyiben a számítógép bármikor kérné a Windows operációs rendszer telepítő CD-lemezét, vegye ki a USRobotics telepítő CD-lemezét és helyezze be a CD-ROM olvasóba a Windows telepítő CD-lemezt. Miután minden fájl másolása megtörtént, vegye ki a Windows telepítő CD-lemezt és helyezze vissza a USRobotics telepítő CD-lemezt.

*A “Digitális aláírás nem található” képernyő megjelenhet. Kattintson a Yes (Yes) vagy a Continue Anyway (Folytatás) gombra. A USRobotics a készüléket a támogatott hardverekkel tesztelte, igazolja, hogy a készülék kompatibilis a Windows 2000/XP operációs rendszerekkel.

 

3. Alapvető csatlakoztatási beállítások konfigurálása

Gratulálunk! Sikeresen telepítette a hardvert és az illesztőprogramokat! A 802.11g Wireless Turbo PCI Adapter kapcsolódik a már meglévő vezeték nélküli hálózathoz vagy a környezetében található más vezeték nélküli hálózati eszközökhöz.

Most már a konfigurációs segédprogram kis ikonját kell látnia a rendszertálcán, az óra mellett. A konfigurációs segédprogram 802.11g Wireless Turbo PCI Adapterrel kapcsolatos konfigurációs adatok megváltoztatására és ellenőrzésére használható. A konfigurációs segédprogram-ikon színezése a vezeték nélküli hálózat állapotát jelzi: vörös, ha nincs csatlakoztatva, sárga, ha a kapcsolat rossz minőségű, és zöld, ha a kapcsolat jó minőségű.

Most konfigurálnia kell minden 802.11g Wireless Turbo PCI Adapterrel ellátott számítógépet az internet-hozzáférés, fájlok és nyomtató megosztása érdekében. Tudnivalókat az USRobotics telepítő CD-lemezen található felhasználói útmutatóban talál.

A peer-to-peer (egyenrangú) hálózatos konfigurációkhoz használható a 802.11g AdHoc üzemmód. Az Infrastructure (Infrastruktúra) mód Wireless Acces Point elemhez történő kapcsolódáshoz használható. Minden, a vezeték nélküli hálózatban lévő 802.11g Wireless Turbo PCI Adapternek a konfigurációs segédprogramban kiválasztott, helyes üzemmódban kell lennie.

 

A hibaelhárítással és a műszaki támogatással kapcsolatban tekintse meg az útmutató hibaelhárítással foglalkozó részét.

Termékregisztráció

  • A telepítő CD-ROM képernyőn kattintson a Support (Támogatás) hivatkozásra. Kattintson a Product Registration (Regisztráció) lehetőségre, majd kattintson a http://www.usr.com/productreg hivatkozásra. Ha a telepítő CD-ROM képernyője nem jelenik meg automatikusan, kattintson a Windows Start gombra, majd a Futtatás menüpontra. A "Futtatás" párbeszédpanelbe gépelje be a D:\setup.exe parancsot. Ha a CD-ROM meghajtója más betűjellel van ellátva, akkor a "D" betűt a megfelelő betűvel helyettesítse.

  • Termék online regisztrálása: http://www.usr.com/productreg

 

802.11g Wireless Turbo PC Card telepítése

A szoftver telepítésének előkészítése

Kapcsolja be a laptopot. Írja be jelszavát, ha a rendszer arra kéri.

Megjegyzés: Az Ön termékszáma USR5410. Nagyon fontos, hogy feljegyezze a termék gyári számát, mielőtt telepítené a 802.11g Wireless Turbo PC Card elemet. A gyári számot megtalálhatja a 802.11g Wireless Turbo PC Card hátoldalán lévő címkén és a csomagolódoboz oldalán. Ha hívnia kell műszaki támogatással foglalkozó részlegünket, szüksége lesz erre a számra, hogy segítséget kaphasson.

Megjegyzés: Nézze meg, hogy CD-ROM meghajtója milyen betűjelet használ, mielőtt elkezdené új eszköze telepítését. A betűjelet ismernie kell a szoftver megfelelő telepítéséhez.

Megjegyzés: A telepítési eljárás során a számítógép kérheti a Windows operációs rendszer CD-lemezét. Telepítéskor a CD-lemezt tartsa elérhető közelségben.


1. A szoftver és az illesztőprogramok* telepítése

Megjegyzés: Minden olyan számítógépre fel kell telepítenie az illesztőprogramokat és a segédprogramokat, amelyekre fel szeretné telepíteni a hardvert.

Helyezze a USRobotics telepítő CD-lemezt a CD-ROM meghajtójába.

Megjegyzés: Amennyiben CD-lemeze nem indul el önműködően, kattintson a Windows Start, majd Futtatás menüpontjára, és írja be a D:\setup (vagy a „D” helyére írja a CD-ROM meghajtójának megfelelő betűjelet) és kattintson az OK gombra.

A telepítő CD grafikus felhasználói képernyője (GUI) jelenik meg a kijelzőn. Amennyiben a rendszer kéri, válassza ki a kívánt nyelvet.

A rendszer néhány fájlt átmásol, majd a licencmegállapodás elolvasására kéri. Olvassa el a szerződést és kattintson a Yes (Igen) gombra. Válassza ki az ön által használt terméket és kattintson a Software (Szoftver) lehetőségre.

Kattintson a Wireless Card Utility and Drivers (Vezeték nélküli kártyasegédprogram és illesztőprogramok) lehetőségre. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat és várja meg, amíg a szükséges fájlokat a rendszer a merevlemezre másolja. Megjelenik egy, a fájlok másolását megjelenítő ablak. Ha felajánlja a gép az újraindítást, zárja be az összes futó alkalmazást, majd válassza a (Yes, I want to restart my computer now (Igen, most indítom újra a számítógépem) lehetőséget, majd kattintson a Finish (Befejezés) elemre.

 

2. A 802.11g Wireless Turbo PC Card elem behelyezése a számítógépbe*

Keressen egy szabad PC Card kártyahelyet és teljesen tolja be a 802.11g Wireless Turbo PC Card elemet. A PC Card kártyahelyek általában a laptop számítógépek oldalán találhatók. Sípoló hangot kell hallania, ha a 802.11g Wireless Turbo PC Card teljesen becsúsztatta a helyére és azt a rendszer fel is ismerte.

 


Ha a Windows felismeri az új hardvert, kattintson a Next (Tovább) gombra. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítési eljárás befejezéséhez. Amennyiben a rendszer a számítógép újraindítását kéri, indítsa újra számítógépét.

Megjegyzés: Amennyiben a számítógép bármikor kérné a Windows operációs rendszer telepítő CD-lemezét, vegye ki a USRobotics telepítő CD-lemezét és helyezze be a CD-ROM olvasóba a Windows telepítő CD-lemezt. Miután minden fájl másolása megtörtént, vegye ki a Windows telepítő CD-lemezt és helyezze vissza a USRobotics telepítő CD-lemezt.

*A “Digitális aláírás nem található” képernyő megjelenhet. Kattintson a Yes (Yes) vagy a Continue Anyway (Folytatás) gombra. A USRobotics a készüléket a támogatott hardverekkel tesztelte, igazolja, hogy a készülék kompatibilis a Windows 2000/XP operációs rendszerekkel.

 

Gratulálunk! Sikeresen telepítette a hardvert és az illesztőprogramokat! A 802.11g Wireless Turbo PC Card kapcsolódik a már meglévő vezeték nélküli hálózathoz vagy a környezetében található más vezeték nélküli hálózati eszközökhöz.

Most már a konfigurációs segédprogram kis ikonját kell látnia a rendszertálcán, az óra mellett. A konfigurációs segédprogramot a 802.11g Wireless Turbo PCI Adapterrel kapcsolatos konfigurációs adatok megváltoztatására és ellenőrzésére használja. A konfigurációs segédprogram-ikon színezése a vezeték nélküli hálózat állapotát jelzi: vörös, ha nincs csatlakoztatva, sárga, ha roaming műveletet hajt végre és zöld, ha csatlakozás jó minőségű.

Most konfigurálnia kell minden 802.11g Wireless Turbo PC Card elemmel ellátott számítógépet az internet-hozzáférés, fájlok és nyomtató megosztása érdekében. Tudnivalókat az USRobotics telepítő CD-lemezen található felhasználói útmutatóban talál.

A peer-to-peer, egyenrangú hálózatos konfigurációkhoz használható a 802.11 AdHoc üzemmód. Az Infrastructure (Infrastruktúra) mód Wireless Acces Point elemhez történő kapcsolódáshoz használható. Minden, a vezeték nélküli hálózatban lévő 802.11g Wireless Turbo PC Card elemnek a konfigurációs segédprogramban kiválasztott, helyes üzemmódban kell lennie.

 

A hibaelhárítással és a műszaki támogatással kapcsolatban tekintse meg az útmutató hibaelhárítással foglalkozó részét.

Termékregisztráció

  • A telepítő CD-ROM képernyőn kattintson a Support (Támogatás) hivatkozásra. Kattintson a Product Registration (Regisztráció) lehetőségre, majd kattintson a http://www.usr.com/productreg hivatkozásra. Ha a telepítő CD-ROM képernyője nem jelenik meg automatikusan, kattintson a Windows Start gombra, majd a Futtatás menüpontra. A "Futtatás" párbeszédpanelbe gépelje be a D:\setup.exe parancsot. Ha a CD-ROM meghajtója más betűjellel van ellátva, akkor a "D" betűt a megfelelő betűvel helyettesítse.

  • Termék online regisztrálása: http://www.usr.com/productreg

 



USRobotics USRobotics USRobotics USRobotics USRobotics