Tartalom:

Tudnivalók a 802.11g Wireless USB Adapterről

Hálózat konfigurációja és tervezése

Az adapter telepítése és konfigurálása Windows 98SE/2000/Me/XP operációs rendszer alatt

Navigálás a konfigurációs segédprogramban

Hibaelhárítás >

Szójegyzék

A 802.11g Wireless USB Adapter termékjellemzői

U.S. Robotics Corporation korlátozott garancia

Szabályzási tudnivalók

802.11g Wireless USB Adapter felhasználói kézikönyv

Hibaelhárítás

A Windows nem találta a 802.11g Wireless USB Adapter illesztőprogramjait.
Lehetséges megoldás:
A szoftvert azelőtt kell telepíteni, mielőtt a 802.11g Wireless USB Adaptert számítógépéhez csatlakoztatja. Az Illesztőprogram képernyőn kattintson a Mégse gombra, húzza ki a 802.11g Wireless USB Adaptert a számítógépből, és ismételten végezze el a Telepítési műveletet, ügyelve arra, hogy először a szoftvert és az illesztőprogramokat telepítse.

Nem tudok az internethez csatlakozni.
Lehetséges megoldás:
A csatlakozás állapotának megállapításához ellenőrizze a tálcán található konfigurációs segédprogram ikont. Ha csatlakoztatva van a hozzáférési ponthoz vagy egy vezeték nélküli útválasztóhoz, akkor az ikon zöld színű. Amennyiben az ikon piros, nyissa meg a konfigurációs segédprogramot, és a keresse végig a területet, hogy csatlakozhasson a megfelelő vezeték nélküli hálózathoz.

Lehetséges megoldás:
Ellenőrizze, hogy számítógépe olyan IP-címet használ, amely a vezeték nélküli hálózat hozzáférési pontjának címtartományba esik. Ha például a hozzáférési pont alapértelmezett átjárója 192.168.123.254, akkor IP-címének a 192.168.123.xxx tartományba kell esnie. A beállítások ellenőrzéséhez hajtsa végre a következő lépéseket:

Windows 98 vagy Me felhasználó: Kattintson a Windows Start menüjére, majd a Futtatás parancsra. Írja be a winipcfg parancsot, majd kattintson az OK gombra. Válassza ki 802.11g Wireless USB Adapterét, majd ellenőrizze az IP-cím, az alhálózati maszk, az alapértelmezett átjáró és a DNS-kiszolgáló adatainak helytállóságát. Amennyiben az adatok hibásak, nyomja meg a Release All (Mindent felszabadít), majd a Renew All (Minden megújít) gombot.

Windows 2000 vagy XP felhasználó: Kattintson a Windows Start menüjére, majd a Futtatás parancsra. Írja be a cmd parancsot, majd kattintson az OK gombra. A DOS-parancssorba írja be az ipconfig /all parancsot. Ellenőrizze az IP-cím, az alhálózati maszk, az alapértelmezett átjáró és a DNS-kiszolgáló adatainak helytállóságát. Amennyiben az adatok nem megfelelőek, írja be az ipconfig /release parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt. Ezt követően írja be az ipconfig /renew parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.

Lehetséges megoldás:
A ping művelettel próbáljon meggyőződni arról, hogy képes-e a vezeték nélküli hálózat és az internet különböző területeihez csatlakozni. Ha a ping művelet során nem kap választ a sikeres pingről, akkor ez azt jelenti, hogy az adott IP-címhez nem tud csatlakozni. Miután kijavította a hibákat, folytassa a ping műveletet.

  1. Kattintson a Windows Start gombra, majd a Futtatás parancsra. Ha Windows 98 vagy Me operációs rendszert használ, a Futtatás párbeszédpanelbe írja be a command parancsot, majd kattintson az OK gombra. Ha Windows 2000 vagy XP operációs rendszert használ, a Futtatás párbeszédpanelbe írja be a cmd parancsot, majd kattintson az OK gombra.
  2. A parancssorba írja be a Ping 127.0.0.1 parancsot. Ez az Ön helyi host címe, ezzel a paranccsal ellenőrizheti, hogy a TCP/IP protokoll helyesen van-e telepítve és megfelelően működik-e. Ha nem tudja ezt a ping műveletet befejezni, telepítse újra számítógépén a TCP/IP protokollt. Az utasításokhoz olvassa el az operációs rendszer dokumentációját.
  3. Írja be a Ping parancsot, majd saját IP-címét. Saját IP címének megállapításához olvassa el a fenti "Lehetséges megoldás" részben írtakat. Ezzel a paranccsal ellenőrizheti, hogy számítógépe válaszol-e a kérésekre, és hogy a 802.11g Wireless USB Adapter megfelelően van-e telepítve. Ha nem tudja befejezni ezt a ping műveletet, távolítsa el a 802.11g Wireless USB Adapter elemet, és ismételje meg a telepítési eljárást.
  4. Az átjáróval történő kommunikáció ellenőrzéséhez írja be a Ping parancsot, majd az átjáró címét. Az átjáró alapértelmezett címe a vezeték nélküli útválasztó vagy hozzáférési pont IP-címe. A cím ellenőrzéséhez ellenőrizze vezeték nélküli útválasztóját vagy hozzáférési pontját. Ezzel meggyőződhet a vezeték nélküli hálózathoz való csatlakoztathatóságról. Ha nem tudja befejezni a ping műveletet, akkor ellenőrizze, hogy a vezeték nélküli beállítások megfelelőek-e és a 802.11g Wireless USB Adapter USB-kábele megfelelően csatlakoztatott.
  5. Írja be a Ping parancsot, majd a szolgáltató által adott külső internetcímet. Ezzel a művelettel ellenőrizheti, hogy vezeték nélküli hálózata képes-e az internetre csatlakozni. Ha nem tudja befejezni a ping műveletet, akkor ellenőrizze az internetkapcsolatot a modem és a vezeték nélküli útválasztó vagy hozzáférési pont között.
  6. Írja be a Ping szót, majd pedig a DNS-kiszolgáló címét. Így biztosítja, hogy a gép az érvényes internet-host neveket IP-címekre fordítsa, egyúttal ellenőrizheti az internet elérhetőségét.

A vezeték nélküli hálózaton a biztonsági funkciók engedélyezettek, ezért a 802.11g Wireless USB Adapter nem tud kapcsolódni.
Lehetséges megoldás:
A 802.11g Wireless USB Adapter a 64 és 128 bites titkosításokat támogatja. Győződjön meg arról, hogy a vezeték nélküli hálózat nem szigorú, pl. 256 bites titkosítást használ. Ellenőrizze, hogy a 802.11g Wireless USB Adapter profiljában megadott biztonsági beállítások megegyeznek-e a vezeték nélküli hálózat beállításaival. A csatlakozási profilok és biztonsági jellemzők beállításával kapcsolatos további információkat a jelen Felhasználói kézikönyv Navigálás a konfigurációs segédprogramban című fejezetében találja.

Lehetséges megoldás:
Amennyiben létrehozott egy profilbeállítást, az új profil aktiváláshoz szükség lehet a számítógép újraindítására.

Ad hoc módban nem tudok másik vezeték nélküli eszközhöz csatlakozni.
Lehetséges megoldás:
Ahhoz, hogy Ad hoc módban másik vezeték nélküli eszközhöz csatlakozhasson, létre kell hoznia egy profilbeállítást, és meg kell adnia a csatlakoztatni kívánt másik vezeték nélküli eszköznek megfelelő, szükséges hálózati információkat. Nyissa meg a konfigurációs segédprogramot, kattintson a Profile (Profil) fülre, majd az Add (Hozzáadás) parancsra. Adjon meg egy profilnevet, majd kattintson a Next (Tovább) gombra. A Network Name mezőbe adjon meg egy hálózati nevet, a hálózat típusaként (Network Type) válassza az Ad hoc lehetőséget, válassza ki a megfelelő csatornát, majd kattintson a Next (Tovább) gombra. Ha engedélyezni kíván bármilyen biztonsági beállítást, a megfelelő kijelöléseket úgy végezze el, hogy a vezeték nélküli eszközök beállításai megegyezzenek, majd kattintson a Next (Tovább) gombra. Adja meg a megfelelő biztonsági beállításokat úgy, hogy a vezeték nélküli eszközök beállításai megegyezzenek, majd kattintson a Next (Tovább) gombra. A profil beállításának befejezéséhez kattintson a Complete (Befejezés) gombra. A Profile (Profil) képernyőn válassza ki az imént létrehozott profilt, majd kattintson a Connect (Csatlakozás) gombra. Lépjen a Site Survey (Helyszínfelmérő) lapra, kattintson a megfelelő hálózati névre, majd a Connect (Csatlakozás) gombra. Amennyiben nem látja a megfelelő hálózati nevet, az Ad hoc csatlakozás kereséséhez kattintson a Refresh (Frissítés) gombra.

A 802.11g Wireless USB Adapter nem tud kommunikálni a vezeték nélküli hálózatban lévő többi számítógéppel.
Lehetséges megoldás:

Győződjön meg arról, hogy a vezeték nélküli hálózat minden gépe be van kapcsolva.

Lehetséges megoldás:
Győződjön meg róla, hogy minden 802.11g Wireless USB Adapter ugyanolyan beállításokkal van konfigurálva.

Lehetséges megoldás:
Győződjön meg róla, hogy minden 802.11g Wireless USB Adapter ugyanazokkal a biztonsági beállításokkal van konfigurálva.

Lehetséges megoldás:
Győződjön meg róla, hogy az SSID és a hálózati név minden, 802.11g Wireless USB Adapterrel ellátott állomáson megegyezik. Az SSID és a hálózati név mezőkben különbséget jelent a kis- és nagybetűk használata, ezért ügyeljen a helyes írásmódra.

Lehetséges megoldás:
Győződjön meg arról, hogy a TCP/IP protokoll telepítve van. Győződjön meg róla, hogy ugyanahhoz a tartományhoz és munkacsoporthoz tartozik, mint a 802.11g Wireless USB Adapter. Győződjön meg arról, hogy az IP-címet automatikusan kapja meg, valamint, hogy a vezeték nélküli hálózathoz érvényes IP-címet és alhálózati maszkot adott meg. Indítsa újra a csatlakozási problémában érintett számítógépet. Győződjön meg róla, hogy van néhány megosztáshoz rendelkezésre álló fájlja, illetve a fájl- és nyomtatómegosztás engedélyezve van a számítógépeken. A fájl- és nyomtatómegosztás engedélyezésével kapcsolatos útmutatásokat az operációs rendszer dokumentációjában találja.

A USRobotics telepítő CD-ROM behelyezéskor nem indult el automatikusan.
Lehetséges megoldás:

Néhány program megakadályozhatja a telepítő CD-lemez automatikus indítási funkciójának működését. Zárjon be minden nyitott alkalmazást, helyezze be újra a telepítő CD-lemezt. Amennyiben a telepítő CD-lemez továbbra sem indul automatikusan, kattintson a Windows Start, majd Futtatás menüpontjára, és írja be a D:\setup parancsot (ahol a "D" a CD-ROM meghajtójának megfelelő betűjel), majd kattintson az OK gombra.

Telepítés közben véletlenül rákattintottam a Mégse gombra.
Lehetséges megoldás:

Vegye ki, majd helyezze vissza a USRobotics telepítő CD-lemezt számítógépe CD-ROM meghajtójába. Hardver telepítése előtt ismételje meg a szoftver telepítését.

Számítógépem nem ismeri fel a 802.11g Wireless USB Adaptert.
Lehetséges megoldás:

Lehet, hogy a 802.11g Wireless USB Adapter nincs megfelelően csatlakoztatva. Ellenőrizze, hogy az USB-kábel megfelelően csatlakozik-e a 802.11g Wireless USB Adapterhez és a számítógép USB-portjához.

A 802.11g Wireless USB Adapter nem kap semmilyen hálózati tápellátást.
Lehetséges megoldás:

Ha a 802.11g Wireless USB Adapter perifériaeszközhöz pl. USB-hubhoz vagy billentyűzethez csatlakozik, akkor előfordulhat, hogy a 802.11g Wireless USB Adapter nem kap tápellátást. A 802.11g Wireless USB Adaptert közvetlenül számítógépe valamelyik USB-portjához csatlakoztassa.

A 802.11g Wireless USB Adapter nem működik megfelelően, és lehet, hogy el kell távolítanom az eszközt.
Lehetséges megoldás:

Eltávolítás előtt mindenképpen győződjön meg róla, hogy 802.11g Wireless USB Adaptere nincs használatban. Ha a 802.11g Wireless USB Adaptert használat közben távolítja el, az a számítógép lefagyásához vezethet. Ha a 802.11g Wireless USB Adapter nem működik megfelelően, végezze el az alábbi lépéseket:

Windows XP felhasználó: Kattintson a Windows Start, Minden program, U.S.Robotics 802.11g USB Adapter lehetőségre, majd az Uninstall (Eltávolítás) elemre.

Windows 2000 felhasználó: Kattintson a Windows Start, Programok, U.S.Robotics 802.11g USB Adapter lehetőségre, majd az Uninstall (Eltávolítás) elemre.

Eltávolítottam a konfigurációs segédprogramot, és újratelepítéskor a számítógép nem érzékeli a 802.11g Wireless USB Adaptert.
Lehetséges megoldás:

Ha eltávolította, majd újratelepítette a konfigurációs segédprogramot, akkor ki kell húznia, majd újból csatlakoztatnia kell a 802.11g Wireless USB Adaptert. Számítógépe ekkor felismeri a 802.11g Wireless USB Adaptert.

A helyszín felmérésekor nem találom azt a vezeték nélküli hálózatot, amelyhez csatlakozni szeretnék.
Lehetséges megoldás:

Ha nem látja a megfelelő vezeték nélküli hálózatot, kattintson a Refresh (Frissítés) gombra.

Ha a helyszín felmérésekor ezt követően sem látható a megfelelő vezeték nélküli hálózat, a Profile (Profil) lapon hozzon létre egy profilt a megfelelő vezeték nélküli hálózathoz szükséges csatlakozási adatokkal, jelölje ki a profilt, majd kattintson a Connect (Csatlakozás) gombra. A profil létrehozásához szükséges tudnivalók a jelen felhasználói kézikönyv Navigálás a konfigurációs segédprogramban című fejezetének Profil részében találhatók.


Még mindig gondjai vannak?

1. Látogassa meg a USRobotics webhelyét a www.usr.com címen.

A gyakrabban felmerülő kérdésekkel és problémákkal kapcsolatban a hibaelhárítással, valamint a gyakran feltett kérdésekkel foglalkozó weboldalon talál segítséget.

2. Hívja fel telefonon a USRobotics műszaki támogatással foglalkozó részlegét.

A USRobotics termékeit érintő műszaki kérdéseit megválaszolhatják terméktámogatási szakértőink is.

 
Ország Telefonszám Online Nyitvatartási idő
Amerikai Egyesült Államok (888) 216-2850 http://www.usr.com/emailsupport 9:00 - 17:00, hétfő - péntek
Kanada (888) 216-2850 http://www.usr.com/emailsupport 9:00 - 17:00, hétfő - péntek

 


OrszágTelefonszámOnlineNyitvatartási idő
Ausztria07110 900116

http://www.usr.com/emailsupport/de

7:45 - 16:45
hétfő - péntek

Belgium
(flamand)


(francia)
+32 (0) 7 023 3545(flamand)

+32 (0) 7 023 3546(francia)

emea_modemsupport@usr.com9:00 - 18:00
hétfő - péntek
Dánia+45 70 10 4030emea_modemsupport@usr.com9:00 - 17:00
hétfő - péntek
Egyesült Királyság0870 844 4546http://www.usr.com/emailsupport/uk8:45 - 17:45
hétfő - péntek
Finnország+358 981710015emea_modemsupport@usr.com10:00 - 18:00
hétfő - péntek
Franciaország+33 082 507 0693http://www.usr.com/emailsupport/fr8:00 - 17:00
hétfő - péntek
Hollandia0900 202 5857emea_modemsupport@usr.com9:00 - 18:00
hétfő - péntek
Írország+44 870 844 4546 emea_modemsupport@usr.com9:00 - 18:00
hétfő - péntek
Közel-Kelet és Afrika+44 870 844 4546me_modemsupport@usr.com9:00 - 18:00
hétfő - péntek
Lengyelország
---
emea_modemsupport@usr.com8:00 - 18:00
hétfő - péntek
Luxemburg+352 342 080 8318emea_modemsupport@usr.com9:00 - 18:00
hétfő - péntek

Magyarország

0180 567 1548
emea_modemsupport@usr.com8:00 - 18:00
hétfő - péntek
Németország0180 567 1548http://www.usr.com/emailsupport/de7:45 - 16:45
hétfő - péntek
Norvégia+47 23 50 0097emea_modemsupport@usr.com9:00 - 17:00
hétfő - péntek
Olaszország+848 80 9903http://www.usr.com/emailsupport/it9:00 - 18:00
hétfő - péntek
Oroszország8-800-200-
200-1
usrsupport@usrobotics.ru10:00 - 18:00
hétfő - péntek
Portugália+351 (0) 21 415 4034http://www.usr.com/emailsupport/pt9:00 - 17:00
hétfő - péntek
Spanyolország902 11 7964http://www.usr.com/emailsupport/es9:00 - 17:00
hétfő - péntek
Svájc0848 840 200emea_modemsupport@usr.com9:00 - 17:30
hétfő - péntek
Svédország+46 (0) 77 128 1020emea_modemsupport@usr.com8:00 - 17:00
hétfő - péntek


A legújabb támogatási tudnivalókért, akár a szerviz megrendelési igénnyel kapcsolatban is, látogasson el a U.S.Robotics webhelyére: http://www.usr.com.

 



 



USRobotics USRobotics