Tartalom:

Tudnivalók a 802.11g Wireless USB Adapterről

Hálózat konfigurációja és tervezése >

Az adapter telepítése és konfigurálása Windows 98SE/2000/Me/XP operációs rendszer alatt

Navigálás a konfigurációs segédprogramban

Hibaelhárítás

Szójegyzék

A 802.11g Wireless USB Adapter termékjellemzői

USRobotics Corporation korlátozott garancia

Szabályzási tudnivalók

802.11g Wireless USB Adapter felhasználói kézikönyv

Hálózat konfigurációja és tervezése

A 802.11g Wireless USB Adapter támogatja a hagyományos Ethernet LAN-hálózati konfigurációs lehetőségeket a IEEE 802 szabvány bizottsági határozatnak megfelelően.

A 802.11g Wireless Adaptert a következőképpen lehet konfigurálni:

  • Ad Hoc (Ad Hoc) - hivatali osztályok, kisebb irodák és otthoni (SOHO) LAN-hálózatok esetén
  • Infrastructure (Infrastruktúra) - vállalati LAN-hálózatokhoz

HÁLÓZATI TOPOLÓGIA

A 802.11g Ad Hoc vezeték nélküli LAN-hálózat 802.11g Wireless Access Card elemmel vagy Adapterrel felszerelt számítógépekből álló csoport, amely független, vezeték nélküli LAN-hálózatként csatlakoztatott. Adott 802.11g Ad Hoc vezeték nélküli LAN-hálózatban lévő vezeték nélküli eszközöket ugyanarra a megosztott rádiócsatornára kell konfigurálni.

A 802.11g Ad Hoc vezeték nélküli LAN-konfigurációk ideálisak kis irodákban vagy vendéglátóipari egységekben.

A 802.11g Wireless USB Adapter a munkaállomások számára nyújt elérhetőséget vezetékes LAN-hálózathoz. Az integrált vezeték nélküli és vezetékes LAN-konfigurációt Infrastructure (Infrastruktúra) konfigurációnak nevezzük. A 802.11g Wireless USB Adapter felhasználók egy csoportja és egy 802.11g Wireless Access Point (csatlakozási pont) egy Basic Service Set (BBS) egységet alkot. A Wireless Access Pointon (csatlakozási ponton) keresztül minden BBS-ben lévő 802.11g Wireless USB Adapter elem kommunikálni tud a vezetékes LAN-infrastruktúrában lévő bármely számítógéppel.

Az Infrastructure (Infrastruktúra) konfiguráció bővíti az asztali számítógépek vezetékes LAN-hálózathoz hozzáférésének lehetőségét, és két 802.11g Wireless USB Adapter esetén megduplázza a tényleges vezeték nélküli átviteli sebességet. Mivel a Wireless Access Point (csatlakozási pont) saját BSS egységén belül képes adattovábbításra, infrastructure (infrastruktúra) LAN-konfigurációban a tényleges átviteli sebesség a duplájára nő.

Egyedi SSID azonosító használata elengedhetetlen. A vezeték nélküli hálózatban található összes 802.11g Wireless USB Adaptert a hozzáférési pont vagy vezeték nélküli útválasztó által használt SSID azonosítóra kell konfigurálni.

A Infrastructure (Infrastruktúra) Wireless (Vezeték nélkül) LAN-konfiguráció vállalati szinten alkalmas arra, hogy a nem helyhez kötött felhasználók vezeték nélkül hozzáférhessenek központi adatbázisokhoz és más központosított alkalmazásokhoz.

 





USRobotics USRobotics