Tartalom:

Tudnivalók a 802.11g Wireless USB Adapterről

Hálózat konfigurációja és tervezése

Az adapter telepítése és konfigurálása Windows 98SE/2000/Me/XP operációs rendszer alatt

Navigálás a konfigurációs segédprogramban

Hibaelhárítás

Szójegyzék

A 802.11g Wireless USB Adapter termékjellemzői

USRobotics Corporation korlátozott garancia

Szabályzási tudnivalók >

802.11g Wireless USB Adapter felhasználói kézikönyv

Szabályzási tudnivalók

FCC-megfelelőségi nyilatkozat
Az eszközök megfelelnek az FCC-szabályzat 15. részének A működés az alábbi két feltétel függvénye:
Az eszközök nem okozhatnak káros interferenciát.
Az eszközöknek el kell viselniük mindennemű interferenciát, beleértve azokat is, amelyek nem kívánt működést eredményezhetnek.
A készüléket teszteltük, és az FCC-szabályzat 15. részének megfelelően „B” osztályú digitális eszköz előírásainak felelt meg. A korlátozások lakóterületi telepítéskor megbízható védelmet nyújtanak a káros interferenciával szemben. A készülék rádiófrekvenciás energiát hoz létre, azt használja és sugározza. Ha a készüléket nem a gyártó útmutatásai alapján telepítik és használják, akkor káros interferenciát okozhat a rádiókommunikációban. Arra azonban nincs garancia, hogy egy adott telepítési helyzetben nem lép fel interferencia. Ha a készülék káros interferenciát okoz a rádió- vagy televíziókészülék vételében, amelynek tényéről a készülék ki és bekapcsolásával lehet győződhet meg, javasoljuk, hogy az interferencia megszüntetése érdekében a következő lépéseket hajtsa végre:
Forgassa el vagy helyezze át a vevőantennát.
Növelje a távolságot a készülék és az adó-vevő között.
Csatlakoztassa a készüléket a vevőegységtől különböző aljzathoz.
Kérje a kereskedő vagy szakember segítségét.
A monitor és a videokártya csatlakoztatásához az FCC-megfelelőség érdekében árnyékolt kábeleket kell használni. Ha a felelős fél kifejezett engedélye nélkül hajt végre módosításokat a készüléken, akkor ez a készülék használatának korlátozását vonhatja maga után.

FCC-sugárterhelési nyilatkozat
A termék megfelel az FCC nem ellenőrzött környezetben történő sugárterhelésre vonatkozó határértékeknek. A készüléket úgy kell elhelyezni és működtetni, hogy az antenna és az emberi test között legalább 20 cm hely maradjon. Az adót antennától és más adótól külön kell elhelyezni és működtetni.

FCC-csatornakorlátozás
A USRobotics kijelenti, hogy az USR5420 (FCC azonosítója: MXF-U921201G) az U.S.A-ban szabályozott speciális firmware használatával a CH1~CH11 csatornára van korlátozva.

UL és CUL minősítés
Ez az informatikai berendezés UL és C-UL minősítéssel rendelkezik az Egyesült Államok, illetve Kanada piaca számára. A javasolt kábeltípus 90 ohmos USB-kábel az USB-porthoz.

CE-megfelelőségi nyilatkozat
A USRobotics Részvénytársaság, 935 National Parkway, Schaumburg, Illinois, 60173-5157, USA, kizárólagos felelőssége tudatában kijelenti, hogy a USRobotics 802.11g Wireless USB Adapter, USR5420, amelyre ez a tanúsítvány vonatkozik, megfelel az alábbi szabványoknak és/vagy egyéb irányadó dokumentumoknak:
EN300 328-2
EN301 489-1
EN301 489-17
EN50371
EN60950

Ez a berendezés megfelel az 1999/519/ECC számú, elektromágneses sugárzással kapcsolatos európai ajánlásnak.

A USRobotics Corporation kijelenti, hogy a termék megfelel az 1999/5/EC irányelv alapkövetelményeinek és más fontos rendelkezéseinek.

A termék a következő országokban használható:
Németország, Ausztria, Belgium, Svájc, Hollandia, Luxemburg, Olaszország, Franciaország, Egyesült Királyság, Írország, Spanyolország, Portugália, Svédország, Norvégia, Dánia, Finnország, Cseh Köztársaság, Magyarország és Görögország.

Az IEEE 802.11g tekintetében a következő információkkal rendelkezünk az R&TTE országok megkötéseiről:

Ország Frekvenciasáv Kimeneti teljesítmény
Franciaország 2454-2483,5 MHz 10 mW EIRP kültéri

EU egészségvédelmi előírások
A berendezés megfelel a személyeket érő elektromágneses sugárzás mértékével kapcsolatos európai követelményeknek. A készüléket úgy kell elhelyezni és működtetni, hogy az antenna és az emberi test között legalább 20 cm hely maradjon. Ez a vezeték nélküli berendezés egy adó-vevő, kialakítása szerint megfelel az Európai Unió Tanácsa és a Nem ionizáló sugárvédelemmel foglalkozó nemzetközi bizottság (ICNIRP, 1999) teljes népességre vonatkozó ajánlásainak. A hordozható berendezések sugárzásának mértéke a SAR- (Specific Absorption Rate) érték. A megfelelőségi vizsgálat szerint ennek a vezeték nélküli berendezésnek a maximális SAR-értéke 0,76 W/kg.


Üzemi csatornák:
  • IEEE 802.11g előírásnak megfelelő
  • 11 csatorna (USA, Kanada)
  • 13 csatorna (ETSI)
  • 14 csatorna (Japán)

 

Előírt csatornafrekvencia
Csatorna
Frekvencia (MHz)
FCC
Kanada
ETSI
Japán
1
2412
X
X
X
X
2
2417
X
X
X
X
3
2422
X
X
X
X
4
2427
X
X
X
X
5
2432
X
X
X
X
6
2437
X
X
X
X
7
2442
X
X
X
X
8
2447
X
X
X
X
9
2452
X
X
X
X
10
2457
X
X
X
X
11
2465
X
X
X
X
12
2467
 
 
X
X
13
2472
 
 
X
X
14
2484
 
 
 
X

 

A legfrissebb csatornakorlátozásokkal kapcsolatban lásd: www.usr.com.

A gyártó felelősségkizáró nyilatkozata

A dokumentumban található információ előzetes értesítés nélkül megváltoztatható és nem jelent elkötelezettséget az eladó részéről. A dokumentum minőségével, pontosságával, megfelelőségével kapcsolatban semminemű garanciát vagy képviseletet - legyen az kimondott vagy beleértett - nem vállalunk. A gyártó fenntartja a jogot arra, hogy ennek a dokumentumnak a tartalmát és a hozzá kapcsolódó terméket bármikor, bármely személy vagy szervezet előzetes értesítésének kötelezettsége nélkül megváltoztassa. A gyártó semmilyen körülmények között sem vállal felelősséget azokért a közvetlen, közvetett, speciális, véletlen vagy következetes károkért, amelyek a terméknek vagy a dokumentációnak a használatából vagy az arra való képtelenségből erednek, akkor sem, ha tudatában van ezek lehetőségének. A dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. Minden jog fenntartva. A szerző kifejezett írásbeli engedélye nélkül a termékleírás egyetlen része sem másolható vagy továbbítható semmilyen formában, eszközzel vagy célra. A leírásban megjelenő terméknevek csak azonosítási célt szolgálnak. Minden, a dokumentumban szereplő termékelnevezés az adott tulajdonos bejegyzett védjegye.

Mielőtt a terméket a javítási címre küldené, az ügyfélszolgálattól kérjen egy RMA-számot. Az RMA-szám nélkül a javítási címre küldött termékeket felbontatlanul visszaküldjük.

Észak- és Dél-Amerikában
USRobotics
935 National Parkway - Entrance E
Schaumburg, IL 60173
United States

Európában:
FRS Europe BV.
Draaibrugweg 2
1332 AC Almer
The Netherlands

Kanadában:
HOC Global Solutions
3245 American Drive
Mississauga, Ontario L4V 1B8
Attn: Diane Merchant
CANADA
USRobotics USRobotics