Om 802.11g Wireless USB Adapter

Nätverkskonfiguration och planering

Installation och konfiguration av nätverkskortet för Windows 98SE/2000/Me/XP

Använda det trådlösa konfigurationsverktyget

Felsökning >

Ordlista

Produktspecifikationer för 802.11g Wireless USB Adapter

U.S. Robotics Corporation, begränsad garanti

Bestämmelser

Användarhandbok för 802.11g Wireless USB Adapter

Felsökning

Windows kunde inte hitta drivrutinerna för 802.11g Wireless USB Adapter.
Möjlig lösning:
Programvaran måste installeras innan 802.11g Wireless USB Adapter ansluts till datorn. Klicka på Avbryt på bildskärmen i Windows, koppla från 802.11g Wireless USB Adapter från datorn och utför installationen igen. Se till att installera programvaran och drivrutinerna först.

Jag kan inte ansluta till Internet.
Möjlig lösning:
Kontrollera ikonen för konfigurationsverktyget i systemfältet och bekräfta anslutningens status. Om du är ansluten till åtkomstpunkten eller den trådlösa routern är ikonen grön. Om ikonen är röd bör du starta konfigurationsverktyget och söka av området så att du kan ansluta till det trådlösa nätverket.

Möjlig lösning:
Kontrollera att datorn använder en IP-adress som är inom standardintervallet för din åtkomstpunkt eller trådlösa router. Om till exempel standard-gateway-adressen för din åtkomstpunkt är 192.168.123.254 ska din IP-adress vara inom intervallet 192.168.123.xxx. Bekräfta alla de här inställningarna genom att utföra följande steg:

Användare av Windows 98 eller Me: Klicka på Start och sedan på Kör i Windows. Skriv winipcfg och klicka på OK. Välj 802.11g Wireless USB Adapter och kontrollera att IP-adress, nätmask, standardgateway och DNS-serverdata stämmer. Om informationen inte är riktig klickar du på Frigör alla och sedan på Förnya alla.

Användare av Windows 2000 eller XP: Klicka på Start och sedan på Kör i Windows. Skriv cmd och klicka på OK. Vid DOS-prompten skriver du ipconfig /all Kontrollera att IP-adress, nätmask, standardgateway och DNS-serverdata stämmer. Om informationen är felaktig skriver du ipconfig /release och trycker på Enter. Skriv sedan ipconfig /renew och tryck på Enter.

Möjlig lösning:
Pröva att utföra pingoperationen och se om du kan ansluta till olika områden av det trådlösa nätverket och Internet. Om du under en pingoperation inte får ett retur-meddelande som säger att pingoperationen har lyckats innebär det att du inte kan ansluta till den aktuella IP-adressen. När du har gjort ändringarna fortsätter du med pingoperationen.

1. Klicka på Windows Start och välj Kör. Om du använder Windows 98 eller Me skriver du command i dialogrutan Kör och klickar på OK. Om du använder Windows 2000 eller XP skriver du cmd och klickar på OK.
  2. På kommandoraden skriver du Ping 127.0.0.1 Det är adressen till din lokala värd och det kontrollerar att TCP/IP-protokollet har installerats och fungerar på rätt sätt. Om du inte kan slutföra pingoperationen installerar du om TCP/IP-protokollet i datorn. Ta hjälp av dokumentationen till operativsystemet om du vill ha instruktioner.
  3. Skriv Ping följt av IP-adressen. Om du vill fastställa IP-adressen kan du läsa föregående möjliga lösning. Det säkerställer att datorn svarar på begäran och att 802.11g Wireless USB Adapter är rätt ansluten. Om du inte kan slutföra denna pingoperation kopplar du från 802.11g Wireless USB Adapter och upprepar installationsproceduren.
  4. Kontrollera att kommunikationen med din gateway fungerar genom att skriva Ping följt av gateway-adressen. Standard-gateway-adressen är IP-adressen till den trådlösa routern eller åtkomstpunkten. Kontrollera den trådlösa routern eller åtkomstpunkten och se om adressen är rätt. Det säkerställer att du kan ansluta till det trådlösa nätverket. Om du inte kan slutföra pingoperationen bör du kontrollera att de trådlösa inställningarna stämmer och att USB-kabeln till 802.11g Wireless USB Adapter är ordentligt ansluten till datorn.
  5. Skriv Ping följt av den externa Internet-adress som din Internet-leverantör har angett. Den här proceduren säkerställer att det trådlösa nätverket kan ansluta till Internet. Om du inte kan slutföra pingoperationen bör du kontrollera Internet-anslutningen mellan modemet och den trådlösa routern eller åtkomstpunkten.
  6. Skriv Ping följt av den kända DNS-serveradressen. På det här sättet kan du matcha giltiga Internet-värdnamn med IP-adresser och verifiera att du har åtkomst till Internet.

Säkerhet är aktiverat på det trådlösa nätverket och 802.11g Wireless USB Adapter kan inte ansluta.
Möjlig lösning:
802.11g Wireless USB Adapter har stöd för 64- och 128-bitars kryptering. Kontrollera att det trådlösa nätverket inte använder en högre krypteringsnivå, till exempel 256-bitars. Kontrollera att alla säkerhetsfunktioner som du har angivit i profilen för 802.11g Wireless USB Adapter överensstämmer med inställningarna för det trådlösa nätverket. Mer information om hur du konfigurerar anslutnings-profiler och säkerhetsfunktioner finns i avsnittet Använda det trådlösa konfigurationsverktyget i den här användarhandboken.

Möjlig lösning:
Om du har skapat en profilinställning kanske du måste starta om datorn för att den nya profilen ska aktiveras.

Jag kan inte ansluta till en annan trådlös enhet i ad-hoc-läget.
Möjlig lösning:
Om du vill ansluta till en annan trådlös enhet i ad-hoc-läget måste du skapa en profilinställning och ange de nödvändiga uppgifterna om nätverket så att de överensstämmer med den trådlösa enheten som du vill ansluta till. Starta konfigurationsverktyget, klicka på fliken Profil och klicka på Lägg till. Ange ett profilnamn och klicka på Nästa. Ange ett nätverksnamn, välj Ad Hoc som nätverkstyp, välj lämplig kanal och klicka på Nästa. Om du vill aktivera någon säkerhetsinställning markerar du rätt alternativ så att de trådlösa enheterna överensstämmer och klickar på Nästa. Ange lämplig säkerhetsinställning så att de trådlösa enheterna överensstämmer och klicka på Nästa. Klicka på Slutför så avslutas konfigurationen av profilen. I fönstret Profil väljer du den profil du skapade och klickar på Anslut. Klicka på fliken Platsöversikt, leta upp rätt nätverksnamn och klicka på Anslut. Om du inte hittar rätt nätverksnamn klickar du på Uppdatera för att söka efter ad-hoc-nätverksanslutningen.

802.11g Wireless USB Adapter kan inte kommunicera med andra datorer i det trådlösa nätverket.
Möjlig lösning:

Kontrollera att alla datorer i det trådlösa nätverket är påslagna.

Möjlig lösning:
Kontrollera att alla 802.11g Wireless USB Adapter-enheter är konfigurerade med samma inställningar.

Möjlig lösning:
Kontrollera att alla 802.11g Wireless USB Adapter-enheter är konfigurerade med samma säkerhetsalternativ.

Möjlig lösning:
Kontrollera att varje station som har en 802.11g Wireless USB Adapter ansluten har samma SSID och nätverksnamn. Fälten för SSID och för nätverksnamn är skiftlägeskänsliga, så kontrollera att du har skrivit rätt.

Möjlig lösning:
Kontrollera att TCP/IP är installerat. Kontrollera att du tillhör samma domän eller arbetsgrupp som 802.11g Wireless USB Adapter. Kontrollera att du tilldelas en IP-adress automatiskt eller att du har angett rätt IP-adress och nätmask för det trådlösa nätverket. Starta om den dator där anslutningsproblemet inträffade. Kontrollera att du har några filer tillgängliga att dela och att fil- och skrivardelning är aktiverad på datorerna. Läs i dokumentationen till operativsystemet om du vill ha instruktioner om hur du aktiverar fil- och skrivardelning.

Installations-cd-skivan från USRobotics startade inte automatiskt när jag satte i installationsskivan.
Möjlig lösning:

Vissa program kan förhindra att funktionen för automatisk start av installationsskivan aktiveras. Avsluta alla program och sätt in installationsskivan igen. Obs! Om cd-skivan fortfarande inte startas automatiskt väljer du Start, Kör, skriver D:\setup (om en annan enhetsbokstav används för cd-enheten i din dator skriver du den bokstaven istället för D) och klickar på OK.

Jag råkade klicka på Avbryt vid installationen.
Möjlig lösning:

Ta ut och sätt in installationsskivan från USRobotics i cd-enheten. Upprepa installationen av programvaran innan du installerar någon maskinvara.

Datorn hittar inte 802.11g Wireless USB Adapter.
Möjlig lösning:

802.11g Wireless USB Adapter kan vara felaktigt ansluten. Kontrollera anslutningarna av USB-kabeln till 802.11g Wireless USB Adapter och till datorns USB-port.

802.11g Wireless USB Adapter får ingen ström.
Möjlig lösning:

Om du har 802.11g Wireless USB Adapter ansluten till en extern enhet, till exempel en USB-hubb eller ett tangentbord kanske inte 802.11g Wireless USB Adapter får någon ström. Anslut 802.11g Wireless USB Adapter direkt till en USB-port på datorn.

802.11g Wireless USB Adapter fungerar inte på rätt sätt och jag måste kanske avinstallera enheten.
Möjlig lösning:

Kontrollera att 802.11g Wireless USB Adapter inte används innan du avlägsnar den. Datorn kan hänga sig om du avlägsnar 802.11g Wireless USB Adapter medan den används. Om 802.11g Wireless USB Adapter inte fungerar på rätt sätt kan du pröva att göra följande:

Användare av Windows XP: Klicka på Windows Start, Alla Program, U.S.Robotics 802.11g USB Adapter och sedan Avinstallera.

Användare av Windows 2000: Klicka på Windows Start, Program, U.S.Robotics 802.11g USB Adapter och sedan Avinstallera.

Jag avinstallerade konfigurationsverktyget och datorn hittar inte 802.11g Wireless USB Adapter när jag försöker installera om konfigurationstillbehöret.
Möjlig lösning:

Om du avinstallerade konfigurationsverktyget och sedan installerade om det måste du koppla från och sedan sätta i sladden igen till 802.11g Wireless USB Adapter. Datorn kommer då att hitta 802.11g Wireless USB Adapter.

När jag utför en platsöversikt hittar jag inte det trådlösa nätverk som jag vill ansluta till.
Möjlig lösning:

Om du inte ser det korrekta trådlösa nätverket klickar du på Uppdatera.

Om du fortfarande inte ser det korrekta trådlösa nätverket när du utför en platsöversikt kan du försöka skapa en profil med hjälp av den nödvändiga anslutningsinformationen för lämpligt trådlöst nätverk, välja profilen och sedan klicka på Anslut på fliken Profil. Mer information om hur du skapar profiler finns i avsnittet Profil i avsnittet Använda det trådlösa konfigurationsverktyget i den här användarhandboken.

Har du fortfarande problem?

1. Besök USRobotics webbplats på www.usr.com.

På webbsidorna för vanliga frågor och felsökning finns lösningar på många av de vanligast förekommande svårigheter som användare stöter på med den produkt du har köpt.

2. Kontakta avdelningen för teknisk support hos USRobotics

Tekniska frågor om USRobotics-produkter kan även besvaras av specialister på teknisk support.

LandRöstOnlineSupporttider
USA (888) 216-2850 http://www.usr.com/emailsupport9.00 - 17.00, måndag - fredag CST
Kanada (888) 216-2850 http://www.usr.com/emailsupport9.00 - 17.00, måndag - fredag CST

LandTelefonOnlineTider
Belgien
(flamländska)

(franska)
+32 (0) 7 023 3545 (flamländska)

+32 (0) 7 023 3546 (franska)

emea_modemsupport@usr.com9.00 - 18.00
måndag - fredag
Danmark+45 70 10 4030emea_modemsupport@usr.com9.00 - 17.00
måndag - fredag
Finland+358 981710015emea_modemsupport@usr.com10.00 - 18.00
måndag - fredag
Frankrike+33 082 507 0693http://www.usr.com/emailsupport/fr8.00 - 17.00
måndag - fredag
Irland+44 870 844 4546 emea_modemsupport@usr.com9.00 - 18.00
måndag - fredag
Italien+848 80 9903http://www.usr.com/emailsupport/it9.00 - 18.00
måndag - fredag
Luxemburg+352 342 080 8318emea_modemsupport@usr.com9.00 - 18.00
måndag - fredag
Mellanöstern/
Afrika
+44 870 844 4546me_modemsupport@usr.com9.00 - 18.00
måndag - fredag
Nederländerna0900 202 5857emea_modemsupport@usr.com9.00 - 18.00
måndag - fredag
Norge+47 23 50 0097emea_modemsupport@usr.com9.00 - 17.00
måndag - fredag
Österrike07110 900116

http://www.usr.com/emailsupport/de

7.45 - 16.45
måndag - fredag

Polen
---
emea_modemsupport@usr.com8.00 - 18.00
måndag - fredag
Portugal+351 (0) 21 415 4034http://www.usr.com/emailsupport/pt9.00 - 17.00
måndag - fredag
Ryssland8-800-200-
200-1
usrsupport@usrobotics.ru10.00 - 18.00
måndag - fredag
Schweiz0848 840 200emea_modemsupport@usr.com9.00 - 17.30
måndag - fredag
Spanien902 11 7964http://www.usr.com/emailsupport/es9.00 - 17.00
måndag - fredag
Storbritannien0870 844 4546http://www.usr.com/emailsupport/uk8.45 - 17.45
måndag - fredag
Sverige+46 (0) 77 128 1020emea_modemsupport@usr.com8.00 - 17.00
måndag - fredag
Tyskland0180 567 1548http://www.usr.com/emailsupport/de7.45 - 16.45
måndag - fredag

Ungern

0180 567 1548
emea_modemsupport@usr.com8.00 - 18.00
måndag - fredag

Om du vill få den senaste supportinformationen, däribland tillvägagångssätt för att få reparationssedlar, kan du besöka USRobotics webbplats: http://www.usr.com.