Om 802.11g Wireless USB Adapter

Nätverkskonfiguration och planering >

Installation och konfiguration av nätverkskortet för Windows 98SE/2000/Me/XP

Använda det trådlösa konfigurationsverktyget

Felsökning

Ordlista

Produktspecifikationer för 802.11g Wireless USB Adapter

USRobotics Corporation, begränsad garanti

Bestämmelser

Användarhandbok för 802.11g Wireless USB Adapter

Nätverkskonfiguration och planering

802.11g Wireless USB Adapter har funktioner för tidigare konfigurationsalternativ för Ethernet-nätverk enligt definitionen från IEEE-kommittén för 802-standard.

802.11g Wireless USB Adapter kan konfigureras på något av följande sätt:

• Ad Hoc för nätverk på avdelningsnivå eller mindre kontor
  • Infrastructure (Infrastruktur) för större företagsnätverk

NÄTVERKSTOPOLOGI

Ett trådlöst nätverk av typen 802.11b Ad Hoc är en grupp datorer som alla är försedda med ett trådlöst anslutningskort eller nätverkskort som är anslutet till ett fristående trådlöst nätverk. Datorerna i ett specifikt trådlöst nätverk av typen 802.11g Ad Hoc måste vara konfigurerade för kommunikation på samma radiokanal.

802.11g Ad Hoc trådlösa nätverkskonfigurationer passar på avdelningsnivå eller mindre kontor.

802.11g Wireless USB Adapter kan anslutas till ett fast nätverk för arbetsstationer. Ett integrerat trådlöst och fast nätverk kallas för en infrastrukturskonfiguration. En grupp användare av 802.11g Wireless USB Adapter och en trådlös åtkomstpunkt utgör en grundläggande tjänstuppsättning (BSS). Varje 802.11g Wireless USB Adapter i en grundläggande tjänstuppsättning kan kommunicera med alla datorer i den fasta nätverksinfrastrukturen via den trådlösa åtkomstpunkten.

En infrastrukturskonfiguration innebär en utvidgning av kommunikations-möjligheterna för en dator till ett fast nätverk och en fördubbling av den effektiva trådlösa överföringsräckvidden för två stycken 802.11g Wireless USB Adapter. Eftersom den trådlösa åtkomstpunkten kan användas för att vidarebefordra data inom dess grundläggande tjänstuppsättning dubbleras den effektiva överföringsräckvidden i ett infrastrukturellt nätverk.

Det är viktigt att använda en unik SSID. Alla 802.11g Wireless USB Adapter som finns i det trådlösa nätverket måste konfigureras med samma SSID som används av åtkomstpunkten eller den trådlösa routern.

En infrastrukturell trådlös nätverkskonfiguration är lämplig för nätverk på större företag för åtkomst till en central databas eller andra centrala tillämpningar för mobila användare.