Innehåll:

Om 802.11g Wireless USB Adapter

Nätverkskonfiguration och planering

Installation och konfiguration av nätverkskortet för Windows 98SE/2000/Me/XP

Använda det trådlösa konfigurationsverktyget

Felsökning

Ordlista >

Produktspecifikationer för 802.11g Wireless USB Adapter

U.S. Robotics Corporation, begränsad garanti

Bestämmelser

Användarhandbok för 802.11g Wireless USB Adapter

Ordlista

 
ÅtkomstpunktEn nätverksenhet för sömlös anslutning av fasta och trådlösa nätverk till varandra.
Ad HocEtt trådlöst ad hoc-nätverk är en grupp datorer som alla är försedda med trådlösa nätverksanslutningar och anslutna som ett oberoende trådlöst nätverk.
AESAES betyder Advanced Encryption System och använder en symmetrisk 128-bitars klockdatakryptering. Det är ett alternativ i WPA-PSK-krypteringsmetoden.
BasstationVid mobil telekommunikation är en basstation den centrala radiosändare/radiomottagare som upprätthåller kommunikationen med de mobila radiotelefonerna inom räckvidden. För mobiltelefoni och personliga kommunikationstillämpningar har varje cell eller mikrocell sin egen basstation. Varje basstation sammankopplas med de andra cellernas baser.
BryggaEn Internet-anslutningsfunktion som omfattar de två understa skikten i nätverksprotokollmodellen OSI.
BSSEn förkortning för Basic Service Set, dvs. grundläggande tjänstuppsättning. Det är en åtkomstpunkt som är associerad med flera trådlösa stationer.
ESSEn förkortning för Extended Service Set, dvs. utvidgad tjänstuppsättning. Det är en strövningsdomän. Fler än en grundläggande tjänstuppsättning kan konfigureras som en utvidgad tjänstuppsättning.
EthernetEn populär typ av lokalt datakommunikationsnätverk för överföring från datorer och terminaler. Ett Ethernet-nätverk drivs med en 10 Mbps basbandsöverföring via skärmad koaxialkabel eller via skärmad partvinnad telefonledning.
InfrastrukturEn integrerad trådlös och fast nätverkskonfiguration. I den här inställningen skapas ett trådlöst nätverk av trådlösa nätverksanslutningar som ansluts till en trådlös router eller åtkomstpunkt. Den trådlösa routern eller åtkomstpunkten kan anslutas till ett bredbandsmodem eller till ett befintligt nätverk för Internet-anslutning till det trådlösa nätverket.
PSKPSK betyder Pre Shared Key. Det här är en del i WPA-krypteringsstandarden.
SSIDSSID betyder Service Set Identifier. Det här nätverksnamnet används för att identifiera ett särskilt trådlöst nätverk.
StamnätKärnan och infrastrukturen i ett nätverk. Den del av nätverket som hanterar transporten av information från en central plats till en annan central plats. Informationen överförs sedan till ett lokalt system.
StrövningEn funktion som gör det möjligt att resa med ett mobilt slutanvändarsystem (till exempel en trådlös mobilstation) inom området för en domän (till exempel en utvidgad tjänstuppsättning) med kontinuerlig anslutning till infrastrukturen.
TKIP TKIP betyder Temporal Key Integrity Protocol. TKIP använder en starkare krypteringsmetod och omfattar MIC (Message Integrity Code) för att skydda mot intrång. Det här är ett alternativ i WPA-PSK-krypteringsmetoden.
WEPWEP betyder Wired Equivalent Privacy. Det är en krypteringsstandard som ger en säkerhets- och sekretessnivå som kan jämföras med det man vanligtvis väntar sig av ett trådlöst nätverk.
WPAWPA betyder Wi-Fi Protected Access. En krypteringsstandard som är en förbättring av WEP-standarden. WPA ger en mer sofistikerad kryptering och användarverifiering.



 



USRobotics USRobotics