Een USB-netwerkprinter installeren

Er kan een USB-printer op de Wireless MAXg Router worden aangesloten en als netwerkprinter worden gebruikt als zowel uw besturingssysteem als uw printer het Internet Printing Protocol (IPP) ondersteunen.

De onderstaande besturingssystemen bieden standaard ondersteuning voor deze functie:

Neem contact op met de fabrikant van uw printer als u wilt weten of uw printer IPP ondersteunt.

Opmerking: als de router wordt gebruikt met multifunctionele printers die ook kunnen scannen en kopiëren, ondersteunt de router alleen afdrukken. Sluit de multifunctionele printer voor bidirectionele communicatiefuncties, zoals scannen, rechtstreeks op de computer aan. Ook meldingen, zoals 'inktpatroon leeg' en 'papier bijvullen', worden niet van de router naar de computer doorgestuurd.

Nadat u de normale routerinstallatieprocedure inclusief de basisconfiguratie hebt uitgevoerd, kunt u de printserverfunctie van de router inschakelen. Klik om de printer te installeren op de link hieronder die het beste bij uw huidige printeromgeving past: