Πώς ρυθμίζω την ασφάλεια ασύρματου δικτύου του δρομολογητή μου, χρησιμοποιώντας Windows Vista;

Οι χρήστες των Windows Vista μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον οδηγό "Εγκατάσταση ασύρματου δρομολογητή ή σημείου πρόσβασης" για να διαμορφώσουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας ασύρματου δικτύου στο δρομολογητή, χρησιμοποιώντας Wi-Fi Protected Setup (WPS).

Σημείωση: Εάν διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας ασύρματου δικτύου στο δρομολογητή χρησιμοποιώντας τον οδηγό "Εγκατάσταση ασύρματου δρομολογητή ή σημείου πρόσβασης" στα Windows Vista, όλες οι υπόλοιπες συσκευές WPS θα πρέπει να συνδεθούν στο δρομολογητή χρησιμοποιώντας Windows Vista. Δεν μπορείτε να συνδέσετε συσκευές χρησιμοποιώντας τις σελίδες διαμόρφωσης ρυθμίσεων του δρομολογητή.

  1. Πρέπει να επαναφέρετε το δρομολογητή σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

    Εάν ρυθμίζετε έναν δρομολογητή που δεν έχει διαμορφωθεί:

    1. Ανατρέξτε στην ενότητα Εγκατάσταση για οδηγίες σχετικά με τη σύνδεση του δρομολογητή σας στο μόντεμ, στον υπολογιστή και στην πρίζα ρεύματος. Ο δρομολογητής θα πρέπει να είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή σας με Windows Vista μέσω καλωδίου Ethernet.
    2. Για να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης ρυθμίσεων του δρομολογητή, εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Web που χρησιμοποιείτε, πληκτρολογήστε 192.168.2.1 στο πεδίο τοποθεσίας ή διεύθυνσης και πατήστε ENTER.
    3. Μην κάνετε κλικ στο Start (Έναρξη) που υπάρχει στη σελίδα, αλλά αφήστε το παράθυρο ανοικτό. Θα χρειαστείτε το WPS PIN σε αυτή τη σελίδα αργότερα σε αυτή τη διαδικασία.

    Εάν ρυθμίζετε έναν δρομολογητή που έχει διαμορφωθεί:

    1. Ανατρέξτε στην ενότητα Installation για οδηγίες σχετικά με τη σύνδεση του δρομολογητή σας στον υπολογιστή. Ο δρομολογητής θα πρέπει να είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή σας με Windows Vista μέσω καλωδίου Ethernet.
    2. Συνδεθείτε στις σελίδες διαμόρφωσης ρυθμίσεων του δρομολογητή.
    3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Device (Συσκευή).
    4. Στην ενότητα Factory Settings (Εργοστασιακές ρυθμίσεις), κάντε κλικ στο Reload (Επαναφόρτωση) για να επαναφέρετε το δρομολογητή σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Όταν επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, θα χαθούν όλες οι τρέχουσες ρυθμίσεις σας. Όταν σας ζητηθεί, κάντε κλικ στο Continue (Συνέχεια).
    5. Κάντε ανανέωση στην Αρχική σελίδα του δρομολογητή. Μην κάνετε κλικ στο Start (Έναρξη) που υπάρχει στη σελίδα, αλλά αφήστε το παράθυρο ανοικτό. Θα χρειαστείτε το WPS PIN σε αυτή τη σελίδα αργότερα σε αυτή τη διαδικασία.
  2. Κάντε κλικ στο μενού των Windows Start (Έναρξη) > Network (Δίκτυο).
  3. Κάντε κλικ στο Add a wireless device (Προσθήκη ασύρματης συσκευής).
  4. Επιλέξτε το USRobotics Wireless MAXg Router, κάντε κλικ στο Next (Επόμενο) και ακολουθήστε τις οδηγίες επί της οθόνης.
  5. Εάν ο δρομολογητής σας δεν εντοπιστεί:

    1. Κάντε κλικ στο Cancel (Ακύρωση).
    2. Πατήστε το κουμπί Reset (Επαναφορά) στο πίσω μέρος του δρομολογητή.
    3. Όταν η λυχνία LED WLAN (Wireless) ανάβει σταθερά, ανανεώστε την Αρχική σελίδα του δρομολογητή για να δείτε το νέο WPS PIN για το δρομολογητή.
    4. Κάντε κλικ στο Add a wireless device (Προσθήκη ασύρματης συσκευής) για να εκτελέσετε και πάλι σάρωση για το δρομολογητή σας.
  6. Όταν σας ζητηθεί, εισαγάγετε το WPS PIN του δρομολογητή, κάντε κλικ στο Next (Επόμενο) και συνεχίστε με τις οδηγίες επί της οθόνης.

    Το WPS PIN εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία της Αρχικής σελίδας του δρομολογητή.

    wps_pin

  7. Εάν η σύνδεση δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία, επαναλάβετε τη διαδικασία εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της επαναφοράς των εργοστασιακών ρυθμίσεων, χρησιμοποιώντας το νέο WPS PIN στην Αρχική σελίδα του δρομολογητή.
  8. Όταν επαναφέρετε το δρομολογητή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, το όνομα χρήστης και ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιούνται για πρόσβαση στις σελίδες διαμόρφωσης ρυθμίσεων του δρομολογητή διαγράφονται. Για να ορίσετε νέο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης αφού ο δρομολογητής διαμορφωθεί από τα Windows Vista:
    1. Επιστρέψτε στο πρόγραμμα περιήγησης Web που χρησιμοποιείτε και ανανεώστε τη σελίδα.
    2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Security (Ασφάλεια).
    3. Στην ενότητα Router Login (Σύνδεση χρήστη στο δρομολογητή), εισαγάγετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Save (Αποθήκευση) στο κάτω μέρος της σελίδας.
  9. Εάν δεν είναι δυνατό να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιήστε τη σελίδα Internet (Διαδίκτυο) για να εισαγάγετε μη αυτόματα τα στοιχεία σύνδεσης με τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) που χρησιμοποιείτε.

 

Επιστροφή στη σελίδα της εκπαιδευτικής εφαρμογής