Δεν μπορώ πλέον να συνδεθώ στο Διαδίκτυο.

Όταν ο υπολογιστής σας συνδέεται στο Διαδίκτυο μέσω δρομολογητή, πρέπει να συνεργαστούν πολλές συσκευές.

Το πρώτο βήμα προς την επίλυση του προβλήματος είναι η διάγνωση του αιτίου που το προκάλεσε. Η σύνδεση του υπολογιστή σας στο Διαδίκτυο μπορεί να διακοπεί σε πολλά σημεία.

Eλέγξτε τις ενδεικτικές λυχνίες των διαφόρων συσκευών που χρησιμοποιείτε. Εάν υπάρξει ένδειξη προβλήματος σε μια ή περισσότερες συσκευές, θα είναι χρήσιμη για το πού θα πρέπει να εστιάσετε τις προσπάθειές σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows, μπορείτε να εκτελέσετε το USRobotics Network Test (Δοκιμή δικτύου USRobotics) από το CD-ROM (\Troubleshooting\Test_Internet_Connection.wsf) Εγκατάστασης της USRobotics για να προσδιορίσετε πού ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα. Εάν εκτελέσετε το USRobotics Network Test, ακολουθήσετε τις οδηγίες του βοηθητικού προγράμματος και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε με το Διαδίκτυο, ακολουθήστε τις ακόλουθες διαδικασίες.

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε με το Διαδίκτυο, ακολουθήστε τις διαδικασίες που περιγράφονται στα βήματα που ακολουθούν.

  1. Επιβεβεβαιώστε την ύπαρξη ενσύρματης ή ασύρματης σύνδεσης με τον δρομολογητή σας. Εάν ο υπολογιστής σας δεν επικοινωνεί με το δρομολογητή, είναι αδύνατον να συνδεθεί στο Διαδίκτυο.

  2. Ελέγξτε εάν ο δρομολογητής σας ανταποκρίνεται. Αυτό περιλαμβάνει έλεγχο των ενδεικτικών λυχνιών για να διαπιστώσετε εάν λειτουργούν σωστά και έλεγχο του δρομολογητή για να διαπιστώσετε αν είναι αναμμένος και ανταποκρίνεται. Εάν ο δρομολογητής είναι εκτός λειτουργίας ή εάν η ασύρματη σύνδεση ραδιοσυχνοτήτων δεν λειτουργεί ή εάν έχει διακοπεί η σύνδεση στο Διαδίκτυο (μέσω του καλωδιακού/DSL μόντεμ), τότε και ο υπολογιστής σας δεν θα μπορεί να συνδεθεί στο Διαδίκτυο.
  3. Επιβεβαιώστε τη σύνδεση του δρομολογητή με τη συσκευή καλωδιακού ή DSL μόντεμ που χρησιμοποιείτε. Για επιτυχή σύνδεση στο Διαδίκτυο, ο δρομολογητής σας πρέπει να έχει συνδεθεί με το μόντεμ και να λαμβάνει πληροφορίες από αυτό.

  4. Βεβαιωθείτε ότι το μόντεμ που χρησιμοποιείτε είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο. Η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο πρέπει να είναι ενεργή και σε λειτουργία.

 

Επιβεβεβαιώστε την ύπαρξη ενσύρματης ή ασύρματης σύνδεσης με τον δρομολογητή σας.

Εάν χρησιμοποιείτε ενσύρματη σύνδεση:

  1. Εάν χρησιμοποιείτε ενσύρματη σύνδεση μεταξύ του υπολογιστή σας και του δρομολογητή, βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο Ethernet είναι συνδεδεμένο στη θύρα Ethernet του υπολογιστή σας και σε μια θύρα LAN στο δρομολογητή σας.

  2. Ελέγξτε αν η αντίστοιχη ενδεικτική λυχνία LED για τη θύρα LAN έχει ανάψει. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας διαθέτει διεύθυνση IP στο ίδιο υποδίκτυο με τον δρομολογητή. Εάν εξακολουθείτε να μη συνδέεστε το Διαδίκτυο, ελέγξτε εάν ο δρομολογητής σας ανταποκρίνεται.

Εάν χρησιμοποιείτε ασύρματη σύνδεση:

  1. Εάν ο υπολογιστής σας συνδέεται ασύρματα με τον δρομολογητή, βεβαιωθείτε ότι το βοηθητικό πρόγραμμα του ασύρματου δικτύου αναφέρει επιτυχημένη σύνδεση με το δρομολογητή σας.

  2. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος με το δικό σας δρομολογητή και όχι με κάποιον άλλον, λ.χ. κάποιου γείτονά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα ασύρματου δικτύου για να ελέγξετε τη δικτυακή επωνυμία Network name (SSID) του δρομολογητή στον οποίον είστε συνδεδεμένος. Εάν έχει συνδεθεί σε λάθος δρομολογητή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα για να αναγκάσετε τον υπολογιστή σας να προσπαθήσει να συνδεθεί στο δικό σας δρομολογητή. Ανατρέξτε στο υλικό τεκμηρίωσης του προσαρμογέα ασύρματου δικτύου για πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να διαπιστώσετε σε ποιόν δρομολογητή έχετε συνδεθεί.

Εάν δεν υπάρχει ασύρματη σύνδεση με το δρομολογητή σας:

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας βρίσκεται αρκετά κοντά στο δρομολογητή ώστε να λαμβάνει σήμα και ότι δεν υπάρχουν πηγές παρεμβολής στο σήμα, όπως π.χ. ένας φούρνος μικροκυμάτων ή ένας τοίχος από μπετόν. Εάν εκτελέσετε σάρωση με το βοηθητικό πρόγραμμα για το ασύρματο δίκτυό σας (μια διαδικασία γνωστή ως "site survey", έρευνα τοποθεσίας) και δεν είναι σε θέση να εντοπίσει το δρομολογητή σας, ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με το σήμα.

  2. Βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογτής σας είναι ρυθμισμένος να εκπέμπει τη δικτυακή του επωνυμία στο δίκτυο.

  3. Βεβαιωθείτε ότι η βοηθητική εφαρμογή για το ασύρματο δίκτυο χρησιμοποιεί τη σωστή δικτυακή επωνυμία Network name (SSID) και τις σωστές ρυθμίσεις ασφαλείας ασύρματου δικτύου για το δρομολογητή σας.

  4. Όλες οι ρυθμίσεις, όπως το όνομα δικτύου, η μέθοδος προστασίας (WPA, WEP κλπ.), καθώς και τα κλειδιά ασφαλείας, θα πρέπει να συμφωνούν. Εάν ο δρομολογητής σας χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση WPA, όλες οι κάρτες και οι προσαρμογείς ασύρματης σύνδεσης θα πρέπει να υποστηρίζουν κρυπτογράφηση WPA. Εάν χρησιμοποιείτε ασύρματη κάρτα PC, προσαρμογέα PCI ή προσαρμογέα USB που δεν υποστηρίζει κρυπτογράφηση WPA, δεν θα έχετε τη δυνατότητα να συνδεθείτε στο δρομολογητή και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κρυπτογράφηση WEP. Ανατρέξτε στην ενότητα "Διαμόρφωση" αυτού του οδηγού χρήσης για να βρείτε πληροφορίες σχετικά με την τροποποίηση των ρυθμίσεων ασφαλείας.

  5. Βεβαιωθείτε ότι επιτρέπεται στον υπολογιστή σας να συνδεθεί με το δρομολογητή. Εάν στο δρομολογητή σας είναι ενεργοποιημένο το φιλτράρισμα διευθύνσεων MAC, βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση MAC του προσαρμογέα ασύρματου δικτύου έχει πρόσβαση στο δρομολογητή. Για παράδειγμα, εάν έχετε αλλάξει ασύρματο προσαρμογέα, θα χρειαστεί να προσθέσετε τη διεύθυνση MAC του νέου ασύρματου προσαρμογέα στο δρομολογητή.

  6. Εάν τίποτε από όλα αυτά δεν λύσει το πρόβλημα, μπορείτε να επιχειρήσετε να δημιουργήσετε μια ενσύρματη σύνδεση μεταξύ του υπολογιστή σας και του δρομολογητή, συνδέοντας ένα καλώδιο Ethernet στη θύρα LAN του υπολογιστή σας και σε μια θύρα LAN του δρομολογητή. (Βεβαιωθείτε ότι οι αντίστοιχες ενδεικτικές λυχνίες LED είναι αναμμένες). Εάν αποκατασταθεί η ενσύρματη σύνδεση, το πρόβλημα σίγουρα εντοπίζεται στην ασύρματη σύνδεση του υπολογιστή σας με το δρομολογητή. Θα πρέπει τότε να δοκιμάσετε ξανά τα βήματα που περιγράψαμε παραπάνω.

Εάν γίνει σύνδεση μεταξύ του υπολογιστή σας και του Wireless MAXg Router, κατά πάσα πιθανότητα ο δρομολογητής δεν έχει συνδεθεί στο Διαδίκτυο ή δεν λειτουργεί σωστά. Χρειάζεται να ελέγξετε τη σύνδεση του δρομολογητή με το καλωδιακό ή DSL μόντεμ και, στη συνέχεια, να επιβεβεβαιώσετε ότι το μόντεμ που χρησιμοποιείτε είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο.

 

Ελέγξτε εάν ο δρομολογητής σας ανταποκρίνεται.

  1. Ελέγξτε ότι οι ενδεικτικές λυχνίες LED του δρομολογητή power (τροφοδοσία), wireless (ασύρματη δικτύωση) and Internet (Διαδίκτυο).

  2. Εκκινήστε ένα πρόγραμμα περιήγησης Web. Στη γραμμή της τοποθεσίας ή της διεύθυνσης, πληκτρολογήστε 192.168.2.1 και πατήστε το ENTER.

Σημείωση: Εάν έχετε τροποποιήσει τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας, αντί για την 192.168.2.1, πληκτρολογήστε τη νέα διεύθυνση IP.

Εάν το περιβάλλον χρήσης Web του δρομολογητή εμφανίζεται και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο, το πρόβλημα μπορεί να εντοπίζεται στη σύνδεσή του με το καλωδιακό ή DSL μόντεμ σας. Επιβεβαιώστε τη σύνδεση του δρομολογητή με τη συσκευή καλωδιακού ή DSL μόντεμ που χρησιμοποιείτε.

Εάν το περιβάλλον χρήσης Web του δρομολογητή δεν εμφανιστεί, αποδεσμεύστε και ανανεώστε τη σύνδεση δικτύου του υπολογιστή σας.

Αποδεσμεύστε και ανανεώστε τη σύνδεση δικτύου του υπολογιστή σας:

  1. Ανοίξτε μια γραμμή εντολών, ως εξής:

    Windows Vista:

    1. Κάντε κλικ στο μενού των Windows Start (Έναρξη).
    2. Στο πλαίσιο Search (Αναζήτηση), πληκτρολογήστε Command Prompt (Γραμμή εντολών) και πατήστε ENTER.
    3. Στη λίστα των αποτελεσμάτων, κάντε διπλό κλικ στο Command Prompt (Γραμμή εντολών).

    Σε όλα τα άλλα λειτουργικά συστήματα Windows:

    1. Κάντε κλικ στο μενού των Windows Start (Έναρξη) > Run (Εκτέλεση).
    2. Στο παράθυρο διαλόγου Run:

      Windows XP, 2000 και NT: Πληκτρολογήστε cmd κάντε κλικ στο OK.

      Windows Me, 98 και 95: Πληκτρολογήστε command και κάντε κλικ στο OK.

  2. Έχετε τις παρακάτω επιλογές:

    Χρήστες Windows Vista, XP, 2000 και NT:

    1. Πληκτρολογήστε ipconfig /release και πατήστε το ENTER.
    2. Πληκτρολογήστε ipconfig /renew και πατήστε το ENTER.
    3. Πληκτρολογήστε exit και πατήστε το ENTER.

    Χρήστες Windows Me, 98 και 95:

    1. Μεταβείτε στο μενού Windows Start (Έναρξη) > Run (Εκτέλεση).
    2. Πληκτρολογήστε winipcfg και πατήστε το ENTER.
    3. Πατήστε Release (Αποδέσμευση).
    4. Πατήστε Renew (Ανανέωση).
    5. Κλείστε την εφαρμογή.
  3. Ο υπολογιστής σας θα πρέπει να αποκτήσει μια διεύθυνση IP (π.χ. 192.168.2.5) από το δρομολογητή.
  1. Προσπαθήστε και πάλι να προσπελάσετε τις σελίδες διαμόρφωσης των ρυθμίσεων του δρομολογητή στη διεύθυνση 192.168.2.1.
  2. Εάν οι σελίδες διαμόρφωσης των ρυθμίσεων του δρομολογητή εμφανίζονται και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο, το πρόβλημα μπορεί να εντοπίζεται στη σύνδεσή του με το καλωδιακό ή DSL μόντεμ σας. Επιβεβαιώστε τη σύνδεση του δρομολογητή με τη συσκευή καλωδιακού ή DSL μόντεμ που χρησιμοποιείτε.
  3. Εάν οι σελίδες διαμόρφωσης των ρυθμίσεων εξακολουθούν να μην εμφανίζονται, πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας.
  1. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό εργαλείο, όπως έναν συνδετήρα, πιέστε στιγμιαία το κουμπί Reset (Επαναφορά) στο πίσω μέρος του δρομολογητή.

Σημείωση: Εάν πατήσετε το κουμπί Reset (Επαναφορά) επί περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα, ο δρομολογητής θα επανέλθει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

  1. Περιμένετε περίπου 30 δευτερόλεπτα έως ότου οι ενδεικτικές λυχνίες LED του δρομολογητή σταθεροποιηθούν.
  2. Αποδεσμεύστε και ανανεώστε τις πληροφορίες σύνδεσης δικτύου του υπολογιστή σας εκ νέου.
  3. Επιχειρήστε και πάλι να προσπελάσετε τη διεύθυνση Web του δρομολογητή σας 192.168.2.1
  4. Εάν οι σελίδες διαμόρφωσης των ρυθμίσεων του δρομολογητή εμφανίζονται και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο, το πρόβλημα μπορεί να εντοπίζεται στη σύνδεσή του με το καλωδιακό ή DSL μόντεμ σας. Επιβεβαιώστε τη σύνδεση του δρομολογητή με τη συσκευή καλωδιακού ή DSL μόντεμ που χρησιμοποιείτε.
  1. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να προσπελάσετε τον δρομολογητή, ίσως να χρειάζεται να τον επαναφέρετε στις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Σημείωση: Όταν κάνετε επαναφορά στις εργοστασιακές πρεπιλεγμένες ρυθμίσεις, χάνετε όλες τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις του δρομολογητή σας και θα χρειαστεί να τον ρυθμίσετε και πάλι, σαν να κάνατε ρύθμιση για πρώτη φορά. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκαταστήσετε τις ρυθμίσεις σας εάν είχατε αποθηκεύσει ένα εφεδρικό αντίγραφό τους.

  1. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό εργαλείο, όπως έναν συνδετήρα, πατήστε το κουμπί Reset (Επαναφορά) στο πίσω μέρος του δρομολογητή επί τουλάχιστον επτά δευτερόλεπτα.

  2. Περιμένετε περίπου 30 δευτερόλεπτα έως ότου οι ενδεικτικές λυχνίες LED του δρομολογητή σταθεροποιηθούν.

  3. Επιχειρήστε και πάλι να προσπελάσετε τη διεύθυνση Web του δρομολογητή σας, 192.168.2.1

  4. Εάν το περιβάλλον χρήσης Web του δρομολογητή εξακολουθεί να μην εμφανίζεται ακόμα και αφού τον επαναφέρατε στις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις είναι πιθανό ο δρομολογητής σας να έχει παρουσιάσει βλάβη. Επικοινωνήστε με το Τμήμα Υποστήριξης Πελατών της U.S. Robotics .

Επιβεβαιώστε τη σύνδεση του δρομολογητή με τη συσκευή καλωδιακού ή DSL μόντεμ που χρησιμοποιείτε.

  1. Ελέγξτε την τροφοδοσία και τις ενδεικτικές λυχνίες LED του καλωδιακού ή DSL μόντεμ σας για να βεβαιωθείτε ότι το μόντεμ σας είναι αναμμένο και έχει συνδεθεί στο Διαδίκτυο. Ανατρέξτε στα εγχειρίδια τεκμηρίωσης του μόντεμ σας για να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις ενδεικτικές λυχνίες κατάστασης .

  2. Στη σελίδα διαμόρφωσης ρυθμίσεων του δρομολογητή, κάντε κλικ στην καρτέλα Status (Κατάσταση).

  3. Μεταβείτε στην ενότητα WAN (Δίκτυο ευρείας περιοχής) της σελίδας και βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής έχει κάποια διεύθυνση IP WAN (π.χ. 235.42.181.5). Αυτή η διεύθυνση IP υποδεικνύει κατά πόσον ο δρομολογητής είναι συνδεδεμένος στο καλωδιακό/DSL μόντεμ.

  4. Εάν ο δρομολογητής δεν έχει διεύθυνση IP WAN, κάντε επανεκκίνση του δρομολογητή.

  5. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να προσπελάσετε το Διαδίκτυο, κάντε κλικ στην καρτέλα Internet (Διαδίκτυο) και από τη σελίδα αυτή διαμορφώστε τις ρυθμίσεις για τη σύνδεση του δρομολογητή στο Διαδίκτυο. (Εάν έχετε μόντεμ DSL, μπορεί να χρειαστεί να πληκτρολογήσετε τα στοιχεία σύνδεσης που έχετε λάβει από τον πάροχό σας).

Σημείωση: Εάν το πρωτόκολλο WAN αφορά στατική σύνδεση, βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση IP WAN του δρομολογητή είναι μια έγκυρη στατική διεύθυνση IP. Μια έγκυρη στατική διεύθυνση IP είναι εκείνη που σας παρέχει ο πάροχός σας ή που βρίσκεται στο ίδιο υποδίκτυο με τη συσκευή που είναι συνδεδεμένη στη θύρα WAN του δρομολογητή.

  1. Εάν ο δρομολογητής εξακολουθεί να μην μπορεί να αποκτήσει διεύθυνση IP WAN, είναι πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα με το καλωδιακό/DSL μόντεμ που χρησιμοποιείτε ή τον πάροχό σας. Βεβαιωθείτε ότι το μόντεμ που χρησιμοποιείτε είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο.

 

Βεβαιωθείτε ότι το μόντεμ που χρησιμοποιείτε είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο

Εάν ο υπολογιστής σας έχει συνδεθεί στο δρομολογητή σας και η σύνδεση του δρομολογητή στο Διαδίκτυο έχει διαμορφωθεί σωστά, αλλά εξακολουθείτε να μην συνδέεστε στο Διαδίκτυο, υπάρχει πιθανότητα το καλωδιακό ή DSL μόντεμ που χρησιμοποιείτε να έχει αποσυνδεθεί ή να μην λειτουργεί σωστά, ή να έχει κάποιο πρόβλημα ο πάροχος σύνδεσης.

  1. Βεβαιωθείτε ότι η θύρα WAN του δρομολογητή σας έχει συνδεθεί με ένα καλώδιο Ethernet με τη θύρα Ethernet του καλωδιακού/DSL μόντεμ και ότι οι αντίστοιχες ενδεικτικές λυχνίες LED έχουν ανάψει.

  2. Βεβαιωθείτε ότι το καλωδιακό/DSL μόντεμ είναι συνδεδεμένο στην τηλεφωνική πρίζα. (Το καλωδιακό μόντεμ χρησιμοποιεί ομοαξονικό καλώδιο και το μόντεμ DSL χρησιμοποιεί καλώδιο RJ-11).

  3. Κάντε επανεκκίνηση του καλωδιακού ή DSL μόντεμ. (Το μόντεμ μπορεί να έχει διακόπτη λειτουργίας ή κουμπί επανεκκίνησης ή μπορεί να χρειαστεί να αποσυνδέσετε και να επανασυνδέσετε το τροφοδοτικό του μόντεμ. Συμβουλευτείτε την τεκμηρίωση του μόντεμ).

  4. Αφού εκτελέσετε επανεκκίνηση του καλωδιακού/DSL μόντεμ και συνδεθεί με τον πάροχο, κάντε κλικ στο κουμπί Reboot (Επανεκκίνηση) στη σελίδα Device (Συσκευή) του δρομολογητή σας.

  5. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να προσπελάσετε το Διαδίκτυο ακόμα και μετά την επανεκκίνηση του δρομολογητή και τη σταθεροποίηση των ενδεικτικών λυχνιών του, διαβάστε και πάλι αυτό το εγχειρίδιο για να διαπιστώσετε εάν υπάρχει άλλο πρόβλημα.

  6. Εάν ο δρομολογητής εξακολουθεί να μην έχει διεύθυνση IP αφού επαναλάβετε τα βήματα αυτού του οδηγού, το πρόβλημα ενδέχεται να εντοπίζεται στο καλωδιακό/DSL μόντεμ ή στον πάροχό σας. Επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών του παρόχου σας.

Επιστροφή στη σελίδα Αντιμετώπισης προβλημάτων