Konfigurera 4-Port Broadband Router

Bestämmelser

Vanliga frågor >

USRobotics Corporation, begränsad garanti

Användarhandbok för Broadband Router (Windows 95, 98,
2000, NT, Me, XP och Macintosh)

Vanliga frågor

Fråga: Vad gör jag om 4-Port Broadband Router inte kan hämta en IP-adress från Internet-leverantören?

Svar:

1. Kontrollera att bredbandsmodemet, det analoga modemet eller ISDN-modemet är ordentligt anslutet.
  2. Försök att återställa modemet genom att koppla från och sedan sätta i kabel- eller DSL-modemet igen.
  3. Om du använder dynamisk IP-adressering måste du kontrollera att kabel- eller DSL-modemet är DHCP-kapabelt.
  4. En del Internet-leverantörer kräver att du använder en registrerad MAC-adress.
Fråga: Vad gör jag om den angivna installationsproceduren inte fungerar?

Svar:

1. Försök att återställa modemet genom att koppla från och sedan sätta i kabel- eller DSL-modemet igen.
  2. Koppla ur strömförsörjningsenheten. Tryck på återställningsknappen och håll den nedtryckt. Medan du håller återställningsknappen nedtryckt sätter du i strömförsörjningsenheten. När 4-Port Broadband Router är strömansluten igen fortsätter du att hålla ned återställningsknappen tills systemindikatorn börjar blinka. Fabriksinställningarna för 4-Port Broadband Router återställs.

Fråga: Vilken typ av kabel behöver jag för att ansluta bredbandsmodemet till 4-Port Broadband Router?

Svar:

En del typer av bredbandsmodem kräver att du använder en delningskabel för att ansluta till 4-Port Broadband Router. Använd de kablar som levererades med 4-Port Broadband Router och med modemet. Kontakta Internet-leverantören om du fortfarande är osäker på vilken typ av kabel du ska använda.

Fråga: Hur får jag åtkomst till konfigurationstillbehöret?

Svar:

Starta webbläsaren och ange standard-IP-adressen http://192.168.123.254.

Fråga: Stöder 4-Port Broadband Router IPSEC-protokollet eller PPTP?

Svar:

4-Port Broadband Router stöder IPSEC-protokollet och PPTP.

Fråga: Vilken typ av brandvägg är 4-Port Broadband Router utrustad med?

Svar:

A: 4-Port Broadband Router använder NAT och TCP/IP-portinspektion.

Fråga: Vad är NAT?

Svar:

Network Address Translation (NAT) översätter flera IP-adresser i ett privat LAN till en publik adress som skickas till Internet. Det innebär säkerhet eftersom IP-adressen för en dator i LAN inte överförs till Internet. Användaren kan ha flera privata adresser bakom en enstaka adress som tillhandahålls av Internet-leverantören.

Fråga: Vad är DMZ?

Svar:

DMZ betyder Demilitarized Zone. Med den här funktionen kan en IP-adress exponeras på Internet. Med DMZ kan bara en dator exponeras när flera TCP/IP-portar måste vara öppna. Om du vill använda DMZ, måste du ställa in en statisk IP-adress för datorn.

Fråga: Delar den exponerade användaren den publika IP-adressen med 4-Port Broadband Router om DMZ används?

Svar:

Nej, alla specifika förfrågningar vidarebefordras till DMZ-värden.

Fråga: Vad ska jag göra om jag inte får åtkomst till min e-post eller Internet-leverantörens webbsida?

Svar:

Kontakta Internet-leverantören för att få den fullständiga URL-adressen och utför sedan följande steg:

1. Anslut bredbandsmodemet direkt till någon av datorerna.
  2. Utför pingkommandot genom att klicka på Windows Start och sedan välja Kör. Användare av Windows 95, 98 eller Me skriver command i dialogrutan Kör. Användare av Windows 2000, NT och XP skriver cmd. Alla användare skriver sedan följande kommando: ping xxx, där xxx är den fullständiga URL-adressen till Internet-leverantören.
  3. När du har fått IP-adressen anger du den i mailserveralternativet eller i webbläsaren.

Fråga: Varför får jag inte åtkomst till konfigurationstillbehöret?

Svar:

Du kanske måste ta bort inställningarna för proxy eller fjärranslutning i webbläsaren.

Fråga: Vilket är det största antalet användare som tillåts av 4-Port Broadband Router?

Svar:

Om du kopplar ytterligare hubbar till 4-Port Broadband Router, kan upp till 253 separata användare ansluta till 4-Port Broadband Router.

Fråga: Är 4-Port Broadband Router kompatibel med olika plattformar?

Svar:

Alla plattformar som stöder Ethernet & TCP/IP är kompatibla med 4-Port Broadband Router.

Fråga: Tillåter 4-Port Broadband Router användning av egna publika IP-adresser och domän eller måste man använda de IP-adresser som tillhandahålls av Broadband Router?

Svar:

I 4-Port Broadband Router-läget kan du anpassa de publika IP-adresserna och domänen.

Fråga: Hur många portar kan vidarebefordras samtidigt?

Svar:

Du kan vidarebefordra 20 portar samtidigt.

Fråga: Kan 4-Port Broadband Router användas i stället för ett modem?

Svar:

Nej, 4-Port Broadband Router måste användas med ett bredbandsmodem, ett analogt modem eller ett ISDN-modem.

Fråga: Vad är avancerade inställningar?

Svar:

Till de avancerade funktionerna i 4-Port Broadband Router hör Firewall (Brandvägg), NAT, Special Application (Specialprogram), Virtual DMZ Host (Virtuell DMZ-värd), Remote Management (Fjärrhantering) och Client Filtering (Klientfiltrering).

Fråga: Finns det en säkerhetsloggfunktion för 4-Port Broadband Router?

Svar:

Ja det finns en säkerhetsloggfunktion på sidan Status i konfigurationstillbehöret.

top of page