Maskinvaruinstallation >

Konfigurera 4-Port Broadband Router

USRobotics Corporation, begränsad garanti

Användarhandbok för Broadband Router (Windows 95, 98,
2000, NT, Me, XP och Macintosh)

Maskinvaruinstallation

Ansluta ett kabel- eller DSL-modem till 4-Port Broadband Router

Ansluta ett analogt modem eller ISDN-modem till 4-Port Broadband Router

Ansluta ett kabel- eller DSL-modem till 4-Port Broadband Router

Följande bild visar systemtopologin före installationen av
4-Port Broadband Router.

8003

Förbereda installationen

Stäng av datorn.

Obs! Produktens nummer är 8000-02. Det är mycket viktigt att du har antecknat serienumret innan du installerar 4-Port Broadband Router. Du hittar serienumret på etiketten på baksidan av 4-Port Broadband Router och på förpackningens sida. Om du vid något tillfälle behöver ringa vår avdelning för teknisk support, ska du uppge det här numret så att du kan få hjälp med ditt problem.

Obs! Kontrollera vilken enhetsbokstav cd-enheten är tilldelad innan du påbörjar installationen av den nya produkten. Du behöver känna till det för att kunna installera programvaran på rätt sätt.

Obs! Vid installationen kan du uppmanas att sätta in CD-skivan med operativsystemet Windows. Se till att du har den tillgänglig i händelse av att den skulle behövas.

1. Anslut modemet till 4-Port Broadband Router

Stäng av datorn och kabel- eller DSL-modemet. Leta upp Ethernet-kabeln från kabel- eller DSL-modemet som är anslutet till datorns Ethernet-adapter. Koppla loss Ethernet-kabeln från datorns Ethernet-adapter och anslut den till WAN-porten på baksidan av 4-Port Broadband Router.

Obs! Om kabelmodemet är anslutet till datorn med en USB-kabel kopplar du loss
USB-kabeln från både datorn och kabel- eller DSL-modemet.

2. Anslut 4-Port Broadband Router till datorn och strömförsörjningsenheten

Anslut en ände av Ethernet-kabeln till datorns Ethernet-adapter. Anslut den andra änden till en av LAN-portarna på 4-Port Broadband Router.

Sätt på kabel- eller DSL-modemet. Sätt i strömenheten i strömuttaget på sidan av 4-Port Broadband Router. Sätt i strömenheten i ett vanligt eluttag. Sätt på datorn.

3. Konfigurera grundinställningarna för anslutningen

Obs! Användare av Windows Me och XP: Plug-and-play-funktionen kan starta under konfigurationssteget. Om plug-and-play aktiveras följer du anvisningarna på skärmen. Om plug-and-play inte aktiveras följer du nedanstående procedurer.

Starta en webbläsare. På plats- eller adressraden i webbläsaren skriver du http://192.168.123.254 för att få åtkomst till konfigurationstillbehöret. Det finns inget standardlösenord för 4-Port Broadband Router, så klicka bara på Login (Logga in). Klicka på Primary Setup, Change (Primära inställningar, Ändra) och välj sedan WAN-typ. Beroende på vilken WAN-typ du vill använda måste du kanske ange viss anslutningsinformation. När du är klar klickar du på Save (Spara).

Obs! Mer konfigurationsinformation finns avsnittet “Konfigurera 4-Port Broadband Router” i den här handboken. Kontakta din Internet-leverantör om du har frågor som gäller WAN-typ eller anslutningsinformation.

Grattis! Installationen är nu klar.

Du bör nu ha säker och delad Internet-åtkomst. Du verifierar anslutningen genom att starta webbläsaren och registrera produkten på www.usr.com/productreg. Om sidan laddas är du klar med installationen. Om sidan inte laddas fortsätter du till avsnittet Felsökning i användarhandboken på installationsskivan från USRobotics.

Obs! Vi rekommenderar att du antecknar inställningarna för 4-Port Broadband Router för
framtida referens. Du kan visa inställningarna i konfigurationstillbehöret i 4-Port Broadband Router
genom att logga in på http://192.168.123.254.

Obs! Om du vill ansluta en skrivare till nätverket kan du läsa installationsinstruktioner i avsnittet Utskriftsserver i användarhandboken.

Följande bild visar systemtopologin efter installationen av
4-Port Broadband Router.

Ansluta ett analogt modem eller ISDN-modem till 4-Port Broadband Router

Det finns två anledningar till varför du vill använda antingen ett analogt modem eller ett ISDN-modem
med 4-Port Broadband Router:

• Du använder en fjärransluten Internet-tjänst i stället för kabel- eller DSL-Internettjänst.
  • Du har kabel- eller DSL-Internettjänst men vill ha en analog anslutning eller ISDN-anslutning som reserv om
    bredbands-Internettjänsten inte är tillgänglig.

Obs! Du måste ha en Ethernet-adapter (NIC) installerad på datorn för att ansluta 4-Port Broadband Router.

Följande bild visar systemtopologin före installationen av
4-Port Broadband Router.

Förbereda installationen

Stäng av datorn.

Obs! Produktens nummer är 8000-02. Det är mycket viktigt att du har antecknat serienumret innan du installerar 4-Port Broadband Router. Du hittar serienumret på etiketten på baksidan av 4-Port Broadband Router och på förpackningens sida. Om du vid något tillfälle behöver ringa vår avdelning för teknisk support, ska du uppge det här numret så att du kan få hjälp med ditt problem.

Obs! Kontrollera vilken enhetsbokstav cd-enheten är tilldelad innan du påbörjar installationen av den nya produkten. Du behöver känna till det för att kunna installera programvaran på rätt sätt.

Obs! Vid installationen kan du uppmanas att sätta in CD-skivan med operativsystemet Windows. Se till att du har den tillgänglig i händelse av att den skulle behövas.

1. Anslut modemet till 4-Port Broadband Router

Stäng av datorn och det analoga modemet eller ISDN-modemet. Anslut en seriell modemkabel till det analoga modemet eller ISDN-modemet och till COM-porten på 4-Port Broadband Router.

Obs! Om det analoga modemet eller ISDN-modemet är anslutet till datorn med en USB-kabel, tar du ut USB-kabeln både ur datorn och det analoga modemet eller ISDN-modemet.

2. Anslut 4-Port Broadband Router till datorn och strömförsörjningsenheten

Anslut en ände av Ethernet-kabeln till datorns Ethernet-adapter. Anslut den andra änden till en av LAN-portarna på 4-Port Broadband Router.

Sätt på det analoga modemet eller ISDN-modemet. Sätt i strömenheten i strömuttaget på 4-Port Broadband Router. Sätt i strömenheten i ett vanligt eluttag. Sätt på datorn och det analoga modemet eller ISDN-modemet.

3. Konfigurera grundinställningarna för anslutningen

Obs! Användare av Windows Me och XP: Plug-and-play-funktionen kan starta under konfigurationssteget. Om plug-and-play aktiveras följer du anvisningarna på skärmen. Om plug-and-play inte aktiveras följer du nedanstående procedurer.

Starta en webbläsare. På plats- eller adressraden i webbläsaren skriver du http://192.168.123.254 för att få åtkomst till konfigurationstillbehöret. Det finns inget standardlösenord för 4-Port Broadband Router, så klicka bara på Login (Logga in). Klicka på Primary Setup, Change (Primära inställningar, Ändra) och välj sedan WAN-typ. Beroende på vilken WAN-typ du vill använda måste du kanske ange viss anslutningsinformation. När du är klar klickar du på Save (Spara).

Obs! Mer konfigurationsinformation finns avsnittet “Konfigurera 4-Port Broadband Router” i den här handboken. Kontakta din Internet-leverantör om du har frågor som gäller WAN-typ eller anslutningsinformation.

Grattis! Installationen är nu klar.

Du bör nu ha säker och delad Internet-åtkomst. Klicka på Connect (Anslut) på sidan Status för att initiera en fjärrsession via Internet-leverantören. På sidan Status visas om samtalet kunde ringas eller inte. Om inställningarna är riktiga kan det analoga modemet eller ISDN-modemet användas för att ansluta till Internet. Om anslutningen misslyckas bör du kontrollera att du angav riktiga värden.

Obs! Om du vill ansluta en skrivare till nätverket kan du läsa installationsinstruktioner i avsnittet Utskriftsserver i användarhandboken.

Följande bild visar systemtopologin efter installationen av
4-Port Broadband Router.

top of page