EasyConfigurator installeren >

De Router-functies

Installatie ongedaan maken met EasyConfigurator

Garantie

USRobotics SureConnect ADSL

Macintosh en Linux

Installatie-overzicht en systeemvereisten

OPMERKING: Het is belangrijk het serienummer te noteren voor toekomstig gebruik. U hebt dit nummer nodig wanneer u contact opneemt met onze technische ondersteuning. Het uit twaalf tekens bestaande serienummer bevindt zich op de sticker met de streepjescode aan de onderzijde van de router. Het staat ook op de doos. U hebt ook uw modelnummer nodig.

Wat hebt u nodig voordat u kunt beginnen?

• Actieve ADSL- en internetservice vanaf uw plaatselijke telefooncentrale of Internet Service Provider (ISP)
  • Uw gebruikersnaam en wachtwoord, als deze aan u zijn toegewezen.
  • Soms is een speciale splitter tussen de router en de telefoonaansluiting vereist. Deze splitter moet zowel een telefoonaansluiting als een routeraansluiting bevatten. Als dat niet het geval is, dient u deze splitter niet te installeren tussen de telefoonaansluiting en de router.

Uw ISP kan u, indien noodzakelijk, de volgende informatie verschaffen:

• VPI/VCI-waarden
  • ADSL-standaard (modulatie)
  • Isolatiemodus
  • Verificatie (PAP of CHAP) voor PPP-verbindingen

Modem installeren

Stap 1. Sluit de microfilters aan (als deze meegeleverd zijn of vereist worden door uw ISP)

Uw ISP bepaalt of u microfilters nodig hebt. Als er geen microfilters meegeleverd zijn, dan dient u bij uw ISP na te vragen of deze vereist zijn.

U installeert het microfilter door de telefoon aan te sluiten op het microfilter en het microfilter aan te sluiten op de telefooncontactdoos in de wand. Installeer microfilters niet op de kabel die uw router aansluit op de telefoonaansluiting, tenzij uw microfilter zowel een aansluiting heeft voor de telefoon als voor het ADSL-apparaat.

Stap 2. Uw computer voorbereiden op de installatie (Macintosh- en Linux-gebruikers kunnen doorgaan met Stap 3)

Voordat u de router op de computer aansluit, moet u eerst de software installeren. Zorg ervoor dat uw computer is ingeschakeld. Zorg ook dat u de cd van uw besturingssysteem bij de hand hebt.

1. Plaats de installatie-cd in uw cd-rom-station. De installatie begint automatisch. Dit proces kan enige tijd in beslag nemen.
  2. Mocht de installatie niet automatisch beginnen, klik dan in Windows op Start en vervolgens op Uitvoeren. Typ D:\setup.exe in het dialoogvenster en klik op OK. (Als D niet de aanduiding van uw cd-rom-station is, typt u niet "D", maar de betreffende letter.)

3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie van de software te voltooien.
  4. Er wordt een evaluatie uitgevoerd om te zien of uw systeem aan de minimale installatievereisten voldoet. In het resultatenscherm worden de elementen van uw configuratie die goed genoeg zijn gemarkeerd met een groene vlag en de elementen die niet goed genoeg zijn met een rode vlag. Als uw systeem goed genoeg is bevonden, klikt u op Next (Volgende).

Als uw systeem de test niet heeft doorstaan, klikt u op View Report (Rapport weergeven) om te zien welke component(en) niet goed genoeg waren. Aanvullende informatie hierover vindt u in het gedeelte Problemen oplossen van deze installatiegids.

Stap 3. Installeer de kabels.

1. Sluit de AC-voedingsadapter aan op de 16VAC-aansluiting aan de achterzijde van de USRobotics SureConnect ADSL 4-Port Router. Sluit de elektriciteitsadapter aan op een gewoon stopcontact. Als het voedingslichtje op het voorpaneel niet begint te branden, drukt u op de aan/uit-knop aan de achterzijde van de router.
  2. De router wordt geïnitialiseerd als u de stroom inschakelt. Dit proces kan enige tijd in beslag nemen.

Alleen Windows-gebruikers: klik op Next (Volgende). De vereiste bestanden worden nu naar uw systeem gekopieerd.

3. Sluit één uiteinde van de meegeleverde grijze telefoonkabel aan op de grijze telefoonaansluiting met het label ASDL aan de achterzijde van de router. Sluit het andere uiteinde aan op de telefoonaansluiting in de wand. Alleen Windows-gebruikers: klik op Next (Volgende).
  4. Installeer de gele Ethernet-kabel. Er kunnen maximaal vier apparaten op het netwerk worden aangesloten, maar u dient aanvullende apparaten pas aan te sluiten nadat de aanvankelijke setup is voltooid. Sluit één uiteinde van de gele Ethernet-kabel aan op de gele Ethernet 1-, Ethernet 2-, Ethernet 3- of Ethernet 4-poort aan de achterzijde van de router. Sluit het andere uiteinde van de Ethernet-kabel aan op de Ethernet-poort van de 10/100 netwerkinterfacekaart (NIC) van uw computer. Alleen Windows-gebruikers: klik op Next (Volgende).

Setup zoekt naar uw modem en installeert de SureConnect ADSL EasyConfigurator. Dit proces kan enige tijd in beslag nemen.

Macintosh- en Linux-gebruikers: Plaats de cd-rom en volg de aanwijzingen op het scherm. Mac 10-gebruikers: Dubbelklik op het cd-pictogram op uw bureaublad, open Install.htm en volg de aanwijzingen op het scherm.

Stap 4. Configureer de router met EasyConfigurator

OPMERKING: Voor gebruikers van NT 4.0 is Service Pack 3 of later vereist om EasyConfigurator uit te kunnen voeren.

1. Het scherm SureConnect ADSL EasyConfigurator wordt afgebeeld en u wordt gevraagd op de in de volgende illustratie aangetoonde manier een gebruikersnaam en een wachtwoord op te geven:
  2. Deze velden zijn hoofdlettergevoelig. Zorg ervoor dat de modus Caps Lock is uitgeschakeld. De standaardgebruikersnaam is admin. Het standaard wachtwoord is admin. Controleer of deze waarden correct zijn en klik op Login (Aanmelden). Dit proces kan enige tijd in beslag nemen.

3. Selecteer uw land en uw Internet Service Provider (ISP) in de betreffende lijsten. Klik op Apply (Toepassen). Raadpleeg het gedeelte Problemen oplossen in deze installatiegids als uw ISP niet in de lijst staat.
  4. EasyConfigurator configureert nu uw router. Dit proces kan enige tijd in beslag nemen.

Als de actuele status CONNECTED TO INTERNET (Verbonden met internet) is, zoals afgebeeld in de volgende illustratie, dan is uw USRobotics SureConnect ADSL 4-Port Router geconfigureerd voor toegang tot internet. U kunt nu beginnen met surfen. Registreer uw product en test uw verbinding door naar de volgende website te gaan: www.usr.com/productreg

Raadpleeg het gedeelte Problemen oplossen in deze installatiegids als dit bericht niet wordt afgebeeld.