Obsah:

Adaptér USB 802.11g 54Mb/s

Konfigurace a plánování sítě

Instalace a konfigurace adaptéru v systémech Windows 98SE/2000/Me/XP

Ovládání konfiguračního nástroje pro bezdrátové připojení

Řešení problémů

Glosář

Specifikace produktu Adaptér USB 802.11g 54 Mb/s

Omezená záruka společnosti U.S. Robotics Corporation

Informace o předpisech >

Uživatelská příručka k adaptéru USB 802.11g 54Mb/s

Informace o předpisech

Předpis FCC: Prohlášení o shodě
Tato zařízení vyhovují předpisům FCC, část 15. Používání se řídí následujícími dvěma podmínkami:
Zařízení nesmí způsobovat škodlivá rušení.
Tato zařízení musí přijímat veškeré rušení, včetně toho, které by mohlo mít nežádoucí účinky na jeho provoz.
Toto zařízení bylo testováno a shledáno jako vyhovující omezením pro digitální přístroje třídy B podle předpisů FCC, část 15. Omezení jsou navržena tak, aby zajišťovala přiměřenou ochranu proti nežádoucímu rušení při instalaci v obytném prostředí. Toto zařízení generuje, používá a může vyzařovat rádiové vlnění. Není-li instalováno a používáno podle pokynů výrobce, může způsobit nežádoucí rušení rádiové komunikace. Současně nelze vyloučit, že u konkrétní instalace k rušení nedojde. Pokud je při vypnutí a zapnutí zařízení evidentní, že způsobuje nežádoucí rušení příjmu rozhlasového nebo televizního vysílání, doporučujeme uživateli pokusit se odstranit toto rušení některým z následujících opatření:
Zvětšete vzdálenost mezi zařízením a přijímačem.
Požádejte o pomoc prodejce nebo zkušeného radiotechnika.
V zájmu splnění předpisů FCC je nutné, aby byl monitor připojen ke grafické kartě stíněnými kabely. V případě úprav těchto zařízení, které nebyly výslovně schváleny společností odpovědnou za splnění provozních podmínek, hrozí uživateli ztráta oprávnění k provozování zařízení.

Předpis FCC: Prohlášení o ozáření
Toto zařízení vyhovuje omezením podle předpisů FCC, které se vztahují na vyzařování v nekontrolovaném prostředí. Toto zařízení by mělo být nainstalováno a provozováno při minimální vzdálenosti 20 cm mezi vysílačem a vaším tělem. Tento vysílač nesmí být umístěn nebo provozován společně s jakoukoli anténou nebo vysílačem.

Předpis FCC: Omezení kanálů
Společnost U.S. Robotics prohlašuje, že je provoz zařízení USR5422 (FCC ID: RAXWN4501D-U5) ve Spojených státech pomocí konkrétního firmwaru omezen pouze na kanály CH1~CH11.

Seznamy UL/CUL
Toto zařízení z oblasti informačních technologií je obsaženo v seznamu UL a C-UL pro trh Spojených států a Kanady.

Předpis CE: Prohlášení o shodě
Společnost U.S. Robotics Corporation, se sídlem 935 National Parkway, Schaumburg, Illinois, 60173-5157, USA, prohlašuje na svou výhradní odpovědnost, že adaptér U.S. Robotics USB 802.11g 54Mb/s, USR5422, na který se toto prohlášení vztahuje, splňuje následující standardy a další normativní dokumenty:
EN300 328-2
EN301 489-1
EN301 489-17
EN60950

Toto zařízení vyhovuje evropské normě 1999/519/ECC, regulující vystavení elektromagnetickému záření.

Společnost U.S. Robotics Corporation tímto prohlašuje, že tento produkt vyhovuje základním požadavkům a dalším relevantním nařízením směrnice 1999/5/EC.

Tento výrobek lze používat v následujících zemích:
Německo, Rakousko, Belgie, Švýcarsko, Nizozemí, Lucembursko, Itálie, Francie, Velká Británie, Irsko, Španělsko, Polsko, Portugalsko, Švédsko, Norsko, Dánsko, Finsko, Česká republika, Maďarsko a Řecko.

V souvislosti s technologií IEEE 802.11g jsou aktuálně k dispozici následující informace o omezeních v zemích R&TTE:

Země Kmitočtové pásmo Výstupní výkon
Francie 2454-2483,5 MHz 10 mW EIRP venku

Ochrana zdraví v zemích EU
Toto zařízení vyhovuje požadavkům regulujícím vystavení elektromagnetickému záření. Toto zařízení by mělo být nainstalováno a provozováno při minimální vzdálenosti 20 cm mezi vysílačem a vaším tělem. Toto bezdrátové zařízení představuje vysílač/přijímač a bylo navrženo a vyrobeno tak, aby vyhovovalo omezením týkajících se ozáření, doporučených Radou Evropské unie a Mezinárodní komisí pro Ochranu proti neionizujícímu záření (ICNIRP, 1999) pro celou populaci. Norma pro ozáření pro přenosná zařízení využívá pro měření jednotku specifické míry pohlcení SAR (Specific Absorption Rate). Maximální hodnota SAR tohoto bezdrátového zařízení naměřená v testu dodržení zákonných norem je 0.52 W/kg.


Provozní kanály:
  • Vyhovující normě IEEE 802.11g
  • 11 kanálů (USA, Kanada)
  • 13 kanálů (institut ETSI)

 

Regulační kmitočet kanálu
Kanál
Kmitočet (MHz)
FCC
Kanada
ETSI
1
2 412
X
X
X
2
2 417
X
X
X
3
2 422
X
X
X
4
2 427
X
X
X
5
2 432
X
X
X
6
2 437
X
X
X
7
2 442
X
X
X
8
2 447
X
X
X
9
2 452
X
X
X
10
2 457
X
X
X
11
2 462
X
X
X
12
2 467
 
 
X
13
2 472
 
 
X
14
2 484
 
 
 

 

Nejnovější informace o omezení kanálů naleznete na adrese www.usr.com.

Prohlášení o omezení odpovědnosti výrobce

Informace v tomto dokumentu se mohou změnit bez předchozího upozornění, přičemž pro výrobce z nich neplynou žádné závazky. Výrobce neposkytuje žádnou záruku ani ujištění, výslovné nebo implicitně předpokládané, vztahující se na kvalitu, přesnost nebo vhodnost tohoto dokumentu pro jakýkoliv účel. Výrobce si vyhrazuje právo kdykoliv provést změny obsahu dokumentu nebo příslušného výrobku bez povinnosti oznámit tyto změny kterékoliv osobě nebo organizaci. V žádném případě nebude výrobce odpovědný za přímá, nepřímá, zvláštní, náhodná nebo následná poškození způsobená použitím nebo nemožností použít tento výrobek nebo dokumentaci, a to i v případě, že byl o možnosti takových poškození informován. Tento dokument obsahuje materiály chráněné autorskými právy. Všechna práva vyhrazena. Žádná část této příručky nesmí být reprodukována nebo přenášena v jakékoliv formě, jakýmkoliv způsobem nebo pro jakýkoliv účel bez výslovného písemného souhlasu autorů. Názvy výrobků v tomto dokumentu slouží pouze k identifikaci. Všechny ochranné známky, názvy výrobků nebo názvy značek, které se objevují v tomto dokumentu, jsou registrovaným vlastnictvím příslušných vlastníků.

Před odesláním výrobku na adresu servisu kontaktujte naše středisko podpory, kde získáte číslo RMA. Výrobek odeslaný na adresu servisu bez čísla RMA bude vrácen bez otevření.

V United States:
USRobotics
935 National Parkway - Entrance E
Schaumburg, IL 60173
United States

Evropa:
FRS Europe BV.
Draaibrugweg 2
1332 AC Almer
The Netherlands

Kanada:
HOC Global Solutions
3245 American Drive
Mississauga, Ontario L4V 1B8
Attn: Diane Merchant
CANADA
USRobotics