Obsah:

Adaptér USB 802.11g 54Mb/s

Konfigurace a plánování sítě

Instalace a konfigurace adaptéru v systémech Windows 98SE/2000/Me/XP >

Ovládání konfiguračního nástroje pro bezdrátové připojení

Řešení problémů

Glosář

Specifikace produktu Adaptér USB 802.11g 54 Mb/s

Omezená záruka společnosti U.S. Robotics Corporation

Informace o předpisech

Uživatelská příručka k adaptéru USB 802.11g 54Mb/s

Instalace a konfigurace adaptéru v systémech Windows 98SE/2000/Me/XP

Systémové požadavky

Chcete-li nainstalovat a používat adaptér USB 802.11g 54Mb/s, musí počítač obsahovat následující položky:

  • Dostupný port USB
  • 10 MB volného místa na disku pro instalaci nástroje a ovladače
  • Systém Windows 98SE, 2000, Me nebo XP

Instalace bezdrátového adaptéru USB 802.11g 54Mb/s

Příprava instalace

UPOZORNĚNÍ: Software a ovladače je nutné nainstalovat před fyzickým připojením adaptéru USB 802.11g 54Mb/s.

Poznámka: Číslo vašeho modelu je 5422.

Poznámka: Nejnovější informace naleznete na webu http://www.usr.com/support

Zapněte stolní nebo přenosný počítač. Pokud se zobrazí výzva, zadejte heslo.

Poznámka: Před instalací nového výrobku zjistěte, jaké písmeno používáte pro jednotku CD-ROM. Tento údaj bude nezbytný pro správnou instalaci softwaru.

Poznámka: Během instalace budete pravděpodobně vyzváni k vložení disku CD-ROM s používaným operačním systémem Windows. Mějte disk k dispozici pro případ potřeby.

Poznámka: Pokud adaptér 802.11g 54Mb/s nelze zapojit do dostupného portu USB na počítači, protože jsou připojená jiná zařízení USB, použijte k připojení adaptéru USB 802.11g 54Mb/s prodlužovací kabel nebo rozbočovač USB.

Poznámka: Pokud připojujete adaptér USB 802.11g 54Mb/s k portu USB 1.1, může se zobrazit zpráva s informací, že probíhá připojování vysokorychlostního zařízení USB k portu USB, který není vysokorychlostní. To nebude mít vliv na proces instalace.

 

Krok 1: Instalace softwaru a ovladačů

Vložte instalační disk CD-ROM společnosti U.S. Robotics do jednotky CD-ROM.

Poznámka: Pokud se disk CD-ROM automaticky nespustí, klepněte v nabídce Start na příkaz Spustit a zadejte příkaz D:\setup (pokud pro jednotku CD-ROM používáte jiné písmeno, zadejte je místo písmene D) a klepněte na tlačítko OK.

Na obrazovce se zobrazí grafické uživatelské rozhraní (GUI) instalačního disku CD-ROM. V případě zobrazení výzvy zvolte upřednostňovaný jazyk.

Přečtěte si licenční smlouvu a klepněte na tlačítko Yes (Ano).

Vyberte položku 802.11g 54Mbps USB Adapter a klepněte na možnost Software. Klepněte na položku Wireless USB Adapter Utility and Drivers (Nástroje a ovladače bezdrátového adaptéru USB). Instalaci dokončete podle pokynů na obrazovce.

Windows Me: Pokud budete vyzváni, restartujte počítač a dále postupujte podle pokynů na obrazovce.

 

Krok 2: Instalace bezdrátového adaptéru USB 802.11g 54Mb/s v počítači

Pokud se zobrazí výzva, zapojte adaptér USB 802.11g 54Mb/s do dostupného portu USB v počítači.

Poznámka: Ujistěte se, že adaptér USB 802.11g 54Mb/s je řádně zapojen přímo do portu USB v počítači tak, aby byl rozpoznán.

Vyberte zemi. Systém Windows zjistí nový hardware. Pokud budete vyzváni k zadání umístění ovladačů, vyberte možnost Nainstalovat software automaticky (doporučuje se) a klepněte na tlačítko Další.

Podle pokynů na obrazovce dokončete instalaci.* Pokud se zobrazí výzva, klepněte na přepínač Ne, budu počítač restartovat později, zavřete všechny otevřené obrazovky a teprve potom počítač restartujte.

*Poznámka: Může se zobrazit okno oznamující, že nebyl nalezen digitální podpis nebo že probíhá kontrola přítomnosti loga systému Windows. Klepněte na tlačítko Ano nebo Pokračovat. Společnost U.S. Robotics důkladně otestovala tento ovladač společně s podporovaným hardwarem a ověřila kompatibilitu se systémy Windows 2000, Me a XP. Společnost U.S. Robotics zpřístupnila tyto ovladače, aby umožnila svým zákazníkům využívat všech možností síťového adaptéru.

Poznámka: Při jakémkoli zobrazení výzvy k vložení disku CD-ROM s operačním systémem Windows vyjměte instalační disk CD-ROM společnosti U.S. Robotics a do jednotky CD-ROM vložte disk CD-ROM se systémem Windows. Po zkopírování všech souborů vyjměte disk CD-ROM se systémem Windows a do jednotky znovu vložte instalační disk CD-ROM společnosti U.S. Robotics.

 

 


Krok 3: Připojení adaptéru USB 802.11g 54Mb/s k bezdrátové síti

Na hlavním panelu systému Windows by se vedle systémových hodin nyní měla zobrazit malá ikona konfiguračního nástroje. Konfigurační nástroj slouží ke změně a ověření informací, které se týkají adaptéru USB 802.11g 54Mb/s. Ikona konfiguračního nástroje bude zbarvena podle stavu bezdrátového připojení: červená ikona označuje odpojení, žlutá připojení s přijatelnou kvalitou a zelená velmi kvalitní připojení. Adaptér USB 802.11g 54Mb/s se automaticky připojí k dostupnému bezdrátovému směrovači. Budete muset ověřit, zda jste připojeni ke správnému bezdrátovému směrovači.

Poklepejte na ikonu konfiguračního nástroje. Po spuštění konfiguračního nástroje můžete zobrazit informace o připojení na kartách Configuration a Link Information. Pokud nejste připojeni ke správnému bezdrátovému směrovači, můžete vyhledat bezdrátový směrovač, ke kterému se připojíte, nebo zadat informace o konkrétním směrovači.

Chcete-li vyhledat bezdrátový směrovač, klepněte na kartu Site Survey. V seznamu vyhledejte směrovač, ke kterému se chcete připojit, a poklepejte na něj. Pokud se požadovaný bezdrátový směrovač nebude v seznamu zobrazovat, vyhledejte směrovač klepnutím na tlačítko Scan. Výchozí identifikátor SSID směrovače 802.11g 54Mb/s je USR5562.

Pokud je v bezdrátové síti, ke které se chcete připojit, zapnuté zabezpečení nebo chcete zadat informace o konfiguraci ručně, bude nutné vytvořit profil. Informace o tomto postupu naleznete v části Ovládání konfiguračního nástroje pro bezdrátové připojení této uživatelské příručky.

Po připojení k existující bezdrátové síti klepněte na kartu Link Information. Zobrazí se obrázek znázorňující počítač a bezdrátové zařízení. Pokud bude znázorněn obrázek představující vlny signálu mezi počítačem a bezdrátovým zařízením, znamená to, že jste připojení k bezdrátové síti.

Jestliže se nemůžete připojit k Internetu nebo správnému bezdrátovému směrovači, ověřte nastavení konfigurace a podívejte se do části Řešení problémů v této Uživatelské příručce.

 

Blahopřejeme! Dokončili jste instalaci adaptéru USB 802.11g 54Mb/s.

Informace týkající se řešení problémů a technické podpory naleznete v části Řešení problémů této uživatelské příručky nebo na webu společnosti U.S. Robotics na adrese www.usr.com.

 

 

Zaregistrujte svůj výrobek

• V uživatelském rozhraní instalačního disku CD-ROM klepněte na odkaz Support (Podpora). Klepněte na položku Product Registration (Registrace produktu) a potom klepněte na odkaz http://www.usr.com/productreg.

Případně můžete spustit webový prohlížeč a zadat adresu http://www.usr.com/productreg.

 


Rozšířené možnosti

Povolení sdílení souborů a tisku

Chcete-li povolit sdílení souborů a tisku v bezdrátové síti, proveďte v počítačích s nainstalovaným bezdrátovým adaptérem USB následující kroky.

Uživatelé systémů Windows 98 a Me: V nabídce Start klepněte na položku Nastavení a potom na příkaz Ovládací panely. Poklepejte na ikonu Síť a klepněte na tlačítko Sdílení souborů a tisku. Zaškrtněte obě políčka v okně Sdílení souborů a tisku a klepněte na tlačítko OK. Sdílení souborů a tisku je nyní povoleno.

Poznámka: Pokud je váš počítač připojen přímo k Internetu, existuje riziko zabezpečení v případě, že nepoužíváte program brány firewall nebo některou z podob hardwarové brány firewall.

Uživatelé systémů Windows 2000 a XP: Sdílení souborů a tisku je v režimu správy systémů Windows 2000 a Windows XP automaticky povoleno.

 

Povolení sdílení v Internetu

Chcete-li povolit sdílení souborů a tisku v Internetu, proveďte ve všech počítačích s nainstalovaným bezdrátovým adaptérem USB následující kroky.

Uživatelé systému Windows 98: V nabídce Start klepněte na položku Nastavení a potom na příkaz Ovládací panely. Poklepejte na ikonu Přidat nebo odebrat programy a potom klepněte na kartu Instalace systému Windows. Vyberte položku Nástroje Internetu a klepněte na tlačítko Podrobnosti. Vyberte možnost Sdílení připojení k Internetu a klepněte na tlačítko OK. Klepněte na tlačítko Použít. Spustí se Průvodce programem Sdílení připojení k Internetu. Klepněte na tlačítko Další, vyberte bezdrátový adaptér USB pro připojení k internetu a klepněte na tlačítko Další. Klepnutím na tlačítko Další vytvořte konfigurační disk klienta, vložte prázdnou disketu do jednotky pro diskety 3,5 palce a klepněte na tlačítko OK. Tato disketa bude sloužit ke konfiguraci sdílení v Internetu v systémech Windows 98. Klepnutím na tlačítko Dokončit dokončete konfiguraci sdílení v Internetu. Potom bude nutné restartovat počítač.

Uživatelé systému Windows 2000: Aby bylo možné používat sdílení v Internetu, musí být nainstalovány dva síťové adaptéry nebo jeden síťový adaptér a jeden modem. Klepněte na tlačítko Start systému Windows, dále na příkaz Nastavení a potom na položku Síťová a telefonická připojení. Klepněte pravým tlačítkem myši na síťové připojení LAN používané pro připojení k Internetu a klepněte na příkaz Vlastnosti. Klepněte na kartu Sdílení. Klepnutím do pole v tomto okně povolte sdílení v Internetu a klepněte na tlačítko Použít. Klepněte pravým tlačítkem myši na síťové připojení LAN v seznamu a potom klepněte na příkaz Vlastnosti. Vyberte položku Protokol sítě Internet a klepněte na tlačítko Vlastnosti. Klepněte na kartu DNS, poznamenejte si uvedenou adresu DNS a vraťte se do okna Síťová a telefonická připojení. Klepněte pravým tlačítkem myši na bezdrátový adaptér v seznamu a potom klepněte na příkaz Vlastnosti. Vyberte položku Protokol sítě Internet a klepněte na tlačítko Vlastnosti. Klepněte na kartu DNS a zadejte stejnou adresu DSN, jako je adresa uvedená v seznamu připojení LAN.

Uživatelé systému Windows Me: V nabídce Start klepněte na položku Nastavení a potom na příkaz Ovládací panely. Poklepejte na ikonu Přidat nebo odebrat programy a potom klepněte na kartu Instalace systému Windows. Vyberte položku Komunikace a klepněte na tlačítko Podrobnosti. Vyberte možnost Sdílení připojení k Internetu a klepněte na tlačítko OK. Klepněte na tlačítko Použít. Spustí se Průvodce domácí sítí. Klepněte na tlačítko Další a zaškrtněte políčko Ano, tento počítač používá následující. Z rozevíracího seznamu vyberte přímé připojení k internetu a klepněte na tlačítko Další. Po zobrazení výzvy vytvořte Instalační disk domácí sítě, který bude sloužit ke konfiguraci sdílení v Internetu pro systémy Windows 98 a Me. Po vytvoření disku klepněte na tlačítko Další. Klepnutím na tlačítko Dokončit dokončete konfiguraci domácí sítě. Potom bude nutné restartovat počítač.

 



 



USRobotics