Obsah:

Adaptér USB 802.11g 54Mb/s

Konfigurace a plánování sítě

Instalace a konfigurace adaptéru v systémech Windows 98SE/2000/Me/XP

Ovládání konfiguračního nástroje pro bezdrátové připojení

Řešení problémů

Glosář >

Specifikace produktu Adaptér USB 802.11g 54 Mb/s

Omezená záruka společnosti U.S. Robotics Corporation

Informace o předpisech

Uživatelská příručka k adaptéru USB 802.11g 54Mb/s

Glosář

 
Ad Hoc Bezdrátová Ad Hoc síť LAN je skupina počítačů obsahujících bezdrátové adaptéry, které jsou spojeny jako nezávislá bezdrátová LAN.
AES AES je zkratka pro systém pokročilého šifrování Advanced Encryption System. Tento systém využívá 128bitového symetrického šifrování dat. Jedná se o možnost v rámci metody šifrování WPA-PSK.
Backbone Jedná se o základní infrastrukturu sítě (její část), která přenáší informace z jednoho centrálního místa na jiné centrální místo. Informace jsou potom přenášeny (vyloženy) do místního systému.
Základní stanice V mobilní telekomunikaci je základní stanice centrálním vysílačem/přijímačem, který udržuje komunikaci s mobilními rádio telefony ve svém dosahu. V celulárních a osobních komunikačních aplikacích má každá buňka nebo mikrobuňka vlastní základní stanici. Každá základní stanice je navíc propojena se stanicemi ostatních buněk.
Most Funkce mezi sítěmi, která obsahuje dvě nejnižší vrstvy modelu síťového protokolu OSI.
BSS Zkratka pro základní sadu služeb Basic Service Set. Jedná se o přístupový bod, který je spojen s několika bezdrátovými stanicemi.
ESS Zkratka pro rozšířenou sadu služeb Extended Service Set. Jedná se o roamingovou doménu. Jako rozšířenou sadu služeb lze nakonfigurovat více základních služeb BSS.
Ethernet Populární síť pro místní komunikaci dat, která přijímá vysílání od počítačů a terminálů. Ethernet pracuje s přenosem v základním pásmu 10 Mb/s přes stíněný koaxiální kabel nebo přes stíněnou překříženou telefonní linku.
Přístupový bod Síťové zařízení, které bezproblémově propojuje klasické (kabelové) a bezdrátové sítě.
PSK PSK je zkratka pro předsdílený klíč Pre Shared Key. Jedná se o součást šifrovacího standardu WPA.
Roaming Funkce, která umožňuje cestovat s koncovým mobilním zařízením (například bezdrátová mobilní stanice LAN) v oblasti domény (například ESS) za nepřetržitého připojení k infrastruktuře.
Systém základen (Infrastruktura) Jedná se o integrovanou bezdrátovou a kabelovou konfiguraci sítě LAN. V tomto typu instalace je bezdrátová síť tvořena adaptéry bezdrátového připojení, které jsou připojeny k bezdrátovému směrovači nebo přístupovému bodu. Bezdrátový směrovač nebo přístupový bod může být připojen k širokopásmovému modemu nebo k existující síti LAN a poskytovat tak připojení k Internetu bezdrátové síti.
SSID SSID je zkratka pro identifikátor sady služeb Service Set Identifier. Jedná se o název sítě, který se používá pro identifikaci určité bezdrátové sítě.
TKIP TKIP je zkratka pro protokol přenosného klíče Temporal Key Integrity Protocol. Protokol TKIP využívá silnější metody šifrování a obsahuje začleněný systém kódu MIC (Message Integrity Code) sloužící k ochraně proti hackerům. Jedná se o možnost v rámci metody šifrování WPA-PSK.
WEP WEP je zkratka pro ochranu dat ekvivalentní s kabelovým propojením Wired Equivalent Privacy. Jedná se o šifrovací standard, který poskytuje stejnou úroveň zabezpečení a ochrany, která se obvykle předpokládá u kabelové sítě LAN.
WPA WPA je zkratka pro chráněný přístup Wi-Fi Protected Access. Jedná se o šifrovací standard, který je vylepšením standardu WEP. Standard WPA poskytuje propracovanější metody šifrování a ověřování uživatelů.



 



USRobotics