Overzicht van het web-managementprogramma >

De Connection Wizard gebruiken

Beveiliging

Webfilters

Geavanceerd

Systeemtoezicht

Verklarende woordenlijst

Gebruikershandleiding USR8200 Firewall/VPN/NAS

Overzicht van het web-managementprogramma

De USR8200 Firewall/VPN/NAS vereist geen verdere configuratie om te functioneren. Na de setup, beschreven in De hardware installeren, kunt u uw USR8200 Firewall/VPN/NAS onmiddellijk gebruiken om:

• een breedbandverbinding te delen met meerdere gebruikers (HTTP, FTP, Telnet, NetMeeting) en met alle computers die op uw thuisnetwerk zijn aangesloten.
  • een thuisnetwerk op te richten door andere pc's en netwerkapparaten aan te sluiten op de USR8200 Firewall/VPN/NAS.
  • bronnen te delen (bestanden, printers, enz.) met computers op het thuisnetwerk door gebruik te maken van de namen; auto-learning DNS stelt de USR8200 Firewall/VPN/NAS in staat om automatisch de netwerkidentificatienamen van de pc's op het LAN te vinden en maakt wederzijdse communicatie mogelijk met namen, in plaats van met IP-adressen.
  • netwerkparameters te controleren, inclusief DHCP-, DNS- en WAN-instellingen.
  • de netwerkstatus, de verkeersstatistieken, het systeemlogbestand, etc. te bekijken.
  • toegang te verlenen vanaf het internet tot spelletjes en andere apparatuur op het thuisnetwerk.
  • computers op het thuisnetwerk de toegang tot bepaalde diensten op het internet te ontzeggen.
  • de toegang tot bepaalde websites in het thuisnetwerk te blokkeren.

Deskundige gebruikers kunnen de USR8200 Firewall/VPN/NAS configureren en controleren via een op het web gebaseerde grafische gebruikersinterface (GUI). Dit hoofdstuk is een inleiding op het web-managementprogramma; meer informatie is beschikbaar in de specifieke configuratiehoofdstukken van deze gebruikershandleiding.

Opmerking: aanvullende informatie over uw USR8200 Firewall/VPN/NAS die in deze versie van de gebruikershandleiding niet wordt beschreven, is mogelijk on line beschikbaar.

Opmerking: nNadat u de configuratie- of beveiligingsinstellingen van de USR8200 Firewall/VPN/NAS hebt gewijzigd, dient u op OK te klikken om uw wijzigingen op te slaan en door te voeren.

Opstarten en inloggen

• Start een webbrowser. Typ http://usr8200 in de locatie- of adresregel van uw webbrowser voor toegang tot het web-managementprogramma. Vervolgens verschijnt het welkomstscherm. U kunt hier uw corresponderende browser selecteren en, indien nodig, het webadres van het programma aan de map Favorieten toevoegen. Klik op OK.
  • Zo gaat u verder naar het scherm Login Setup. Hier maakt u een gebruikersnaam aan en kunt u deze en een wachtwoord invoeren in de bijbehorende velden. Klik op OK.

Opmerking: uw sessie wordt automatisch onderbroken na enkele minuten van inactiviteit. Indien u de managementconsole probeert te bedienen nadat de sessie is verlopen, verschijnt het aanmeldingsscherm en dient u uw gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw in te voeren voordat u kunt verdergaan. Deze functie voorkomt dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot het web-managementprogramma en de instellingen van de USR8200 Firewall/VPN/NAS wijzigen.

Thuis

Op deze pagina kunt u kiezen tussen Network Map View (Netwerkoverzicht) en Network List View (Netwerklijst).

De informatie die u op deze pagina's ziet, kunt u ook in de respectieve gebieden van elk netwerkonderdeel bekijken.

Network Map View

Deze weergave geeft u een grafische voorstelling van het hele netwerk in. Indien u op een item in de tekening klikt, ziet u informatie over dat netwerkonderdeel. De verschillende weergegeven delen van het netwerk zijn:

Internet, World Wide Web (WWW): dit brengt u naar de pagina WAN Ethernet-eigenschappen.
WAN/LAN Ethernet-eigenschappen: afhankelijk van de plaats van dit pictogram, brengt het u naar de juiste Ethernet-eigenschappen.
Geeft de firewall weer die is ingebouwd in de USR8200 Firewall/VPN/NAS. De hoogte van de muur komt overeen met het huidige beveiligingsniveau: Minimum, Typical of Maximum. Klik op dit pictogram om de beveiligingsinstellingen van de USR8200 Firewall/VPN/NAS te configureren.
USR8200 Firewall/VPN/NAS (USR8200): dit brengt u naar de pagina Systeemcontrole - Verbindingen.
Bestandsserverschijven: dit brengt u naar de pagina Informatie over bestandsserverschijven.
Client computers: dit brengt u naar de pagina Hostinformatie voor individuele computers aangesloten op de USR8200 Firewall/VPN/NAS.

Network List View

Deze weergave toont u voor elk onderdeel alleen wat actief is aangesloten.

Indien u op een link onder de respectieve onderdelen klikt, ziet u de bijbehorende informatie. De verschillende weergegeven delen van het netwerk zijn WAN, bestandsserverschijven, LAN (de client computers), en Internet Protocol Security (IPSec).

Lijsten beheren

Lijsten zijn structuren die door het web-managementprogramma worden gebruikt. Lijsten gebruiken door de gebruiker gedefinieerde invoeren betreffende elementen zoals netwerkverbindingen, lokale servers, beperkingen en meer. De principes die in dit gedeelte worden beschreven, zijn van toepassing op alle lijststructuren in web-managementprogramma's.

De bovenstaande afbeelding is een voorbeeld van lijsten in de USR8200 Firewall/VPN/NAS.

Gebruik de knop Bewerken om een item uit de lijst te bewerken.
Gebruik de knop Verwijderen om een item uit de lijst te verwijderen.
Gebruik de knop Toevoegen om een item aan de lijst toe te voegen. Vul de invoervelden van de lijst in en klik op OK om ze aan de lijst toe te voegen.